3.31.2010

ATENTIE

.

Unele tigari contin sange de porc!



Membrii unor grupari religioase au fost socati sa afle, in urma avertsimentului lansat de un om de stiinta australian, ca filtrele unor tigari contin hemoglobina extrasa din sange de porc.



Referindu-se la un studiu realizat recent, profesorul Simon Chapman de la Universitatea din Sydney, Australia, a amintit ca autoarea studiului a identificat 185 de utilizari industriale ale unor produse obtinute din porc; printre acestea, se numara folosirea hemoglobinei - o proteina extrase din sange - in filtrele de tigara, pentru ca acestea sa blocheze in mod mai eficient toxinele din fumul de tutun.
Anuntul reprezinta o surpriza extrem de neplacuta pentru unele persoane de confesiune islamica sau mozaica (preceptele acestor religii interzicand consumul carnii de porrc), dar si pentru adepti ai vegetarianismului.
Chestiunea atrage din nou atentia asupra unei probleme spinoase: faptul ca firmele producatoare de tigari nu sunt obligate sa declare toate ingredientele utilizate in produsele lor, prevalandu-se de faptul ca folosirea anumitor ingrediente ar constitui un secret de fabricatie.

1 comment

T.O.C. spunea...

o sa asistam la o scadere a industriei tutunului :D

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner