3.31.2010

Eruptie vulcanica in direct

.

“Atentie! Va vorbeste capitanul! Dragi pasageri, acum, daca va uitati in stanga dumneavoastra, o sa vedeti un spectaculos vulcan care tocmai erupe!"



Mesajul de mai sus a fost transmis pe 8 ianuarie a.c. de catre capitanul unei aeronave 737 care strabatea Marea Caraibelor. Cei mai multi pasageri, turisti americani care plecau in vacanta pe insula Santa Lucia, au crezut, initial, ca este vorba despre o gluma, insa pilotii avionului au profitat de ocazie si au schimbat putin traiectoria aeronavei, survoland de la distanta sigura vulcanul, astfel incat toata lumea de la bord sa poata admira, inmarmurita si in tihna, spectaculosul fenomen natural.
Uriasa ciuperca de cenusa s-a ridicat pana la atitudinea de 12.190 de metri; dupa eruptie, mai multe avioane fiind nevoite sa-si devieze culoarul de zbor pentru a evita pericolul ca cenusa sa patrunda in motoare. Vulcanul Soufrière Hills se afla situat pe insula Montserrat si dupa o « pauza » de cateva sute de ani, a redevenit activ din 1995, de atunci erupand anual.
Iata cum s-a vazut spectaculoasa eruptie de pe pamant:


 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner