3.16.2010

Invata sa traiesti sanatos!

.

7 alimente care ne dau energie pentru intreaga zi

Te simti cam obosita si lipsita de energie in ultimul timp? Gandesti ca e din cauza vremii schimbatoare si a faptului ca nu mai stii ce anotimp este, iarna sau primavara? Ori poate... sa fie de vina alimentatia? In acest caz iti venim in ajutor cu un truc. De fapt, cu sapte. Sapte alimente energizante, care te pot ajuta sa treci cu bine peste o zi de munca.
1.Cereale
- Cerealele elibereaza zaharul intr-un ritm lent, asa ca te vor ajuta sa-ti pastrezi un nivel constant de energie. In acelasi timp sunt o sursa bogata de vitamine B. Aceasta ajuta la o mai buna functionare a splinei, care este "bateria" organismului tau. Ce este recomandat sa faci: include in micul dejun cereale si un bol cu lapte degresat ori mananca fiertura de ovaz indulcita cu putina miere.























2.Patrunjel - Contine cantitati mari de vitamina B12, mai multa vitamina C chiar decat citricele si aproape toate substantele nutritive pe care le cunoastem. Ce este recomandat sa faci: foloseste in mancaruri mai mult patrunjel decat de obicei.
























3.Legume verzi - Intregul complex de viamine B, precum si magneziul si fierul pot fi gasite in legumele proaspete verzi, precum broccoli, sparanghel si spanac. Broccoli este si o excelenta sursa de coenzima Q10, o substanta nutritiva de o importanta cruciala in producerea de energie la nivel celular. Ce este recomandat: renunta la cartofii prajiti! Garnitura de la masa de pranz sau cina ar trebui sa fie alcatuita din legume verzi!


















4.Piersici - Acestea au un continut ridicat de apa si un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcanizarea sangelui si pot fi folosite pentru a regla functionarea intestinelor si a imbunatati compozitia sangelui.












6.Seminte de floarea-soarelui - Pline de magneziu, fier, cupru, complexul de vitamine B, acizi grasi esentiali, zinc si fier, semintele de floarea-soarelui reprezinta o excelenta sursa de proteine. Ce este recomandat: seara, cand rasfoiesti o revista sau te uiti la televizor, mananca un pumn de seminte.










7.Dovlecei -Acestia pun in miscare meridianele energetice, fortificand in special functia digestiva. Ce este recomandat: sa faci o mancare de dovlecei cu putina sare si legume, care te va ajuta sa-ti dobandesti energia si in acelasi timp sa-ti mentii silueta.

















8.Struguri - Se crede ca valoarea terapeutica a strugurilor se datoreaza continutului lor ridicat de magneziu (acesta este implicat in primul stadiu al procesului de transformare a energiei in glucoza). De asemenea, au un efect purgativ si detoxifiant. Ce este recomandat: nu manca struguri in exces, pentru ca risti sa te doara stomacul.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner