3.25.2010

Secretele cutremurului din Haiti

.



Politolog austriac: CUTREMURUL din Haiti a fost provocat ARTIFICIAL de armata americană
Politologul Claudia von Werlhof din cadrul Universităţii de Politologie din Innsbruck a acuzat Statele Unite ala Americii că se află în spatele seismului din Haiti, produs în luna ianuarie. Afirmaţiile au dus la o adevărată polemică ştiinţifică, scrie cotidianul Austrian Independent.Potrivit politologului austriac, la un centru militar de cercetare din Alaska există maşini folosite pentru detectarea rezervelor de ţiţei care crează cutremure artificiale şi care au fost declanşate intenţionat pentru a provoca seismul din Haiti şi pentru a le permite, în acest fel, SUA să trimită 10.000 de trupe în ţară.
În cadrul proiectului HAARP (un amplasament de cercetare american, situat la nord-est de Gakona, în Alaska), afirma ea, sunt create maşini care pot provoca cutremure artificiale.
Acestea sunt folosite pentru a descoperi rezerve de petrol, existente de exemplu în arealul dintre Haiti şi Cuba. Cutremurul din Haiti ar fi putut fi provocat artificial, pentru a face posibilă ocuparea ţării de către SUA, spunea Werlhof, potrivit Austrian Independent.
Directorul institutului de politologie, Ferdinand Karlhofer, vorbea despre ‘daune’ provocate institutului de cercetare, astfel de afirmaţii fiind în opinia sa lipsite de orice temei ştiinţific.
Într-un interviu acordat ziarului austriac Der Standard, la mijlocul lui februarie, Werlhof adusese în discuţie faptul că seismul din Haiti ar fi putut fi “provocat artificial”.

Luni, Franta a acuzat Statele Unite de “ocuparea” Haiti-ului pe masura ce mii de trupe americane au navalit in tara ca sa controleze eforturile de ajutorare si securizare.

Ministru Francez raspunzator cu ajutorul umanitar a cerut Natiunilor Unite sa clarifice rolul militar american care se amplifica si care impiedica eforturile de ajutor.

Alain Joyandet admite ca a fost implicat, in turnul de control, intr-o altercatie cu un comandant american referitor la un plan de zbor de evacuare al unui avion francez.“Credeam ca e vorba de ajutorarea Haiti-ului, nu de ocuparea Haiti-ului” a spus Mr. Joyandet.

Societatea de caritate Medecins Sans Frontieres din Geneva au confirmat acest lucru afirmand ca sute de vieti au fost puse in pericol deoarece avioane cu incarcatura vitala medicala au fost returnate de catre controlorii de trafic aerian americani.

Dar, comandantii americani au insistat ca eforturile lor au fost atintite catre activitatea umanitara, iar in noaptea trecuta au fost de acord sa prioriteze sosirele de ajutoare inaintea avioanelor militare, dupa ce au intervenit Natiunile Unite.

Interventia diplomatica a aparut ca un rod al frustarii datorate neajungerii la destinatie a sute de tone de ajutor umanitar. Societatile de caritate au raportat inrautatirea violentei pe masura ce haitieni disperati isi iau soarta in propiile maini.

Cifra mortilor este acum estimata la 200.000 de vieti. Aproape 3 milioane de haitieni, o treime din populatia tarii, au fost afectati de cutremurul de martea trecuta si 2 milioane necesita ajutor alimentar.
In timp ce alimentele si apa au inceput sa soseasca in taberele de campanie ce au rasarit imprejurul orasului, revolte au aparut in alte zone unde ajutoarele nu au ajuns.

Haiti a fost ocupata de care Statele Unite intre 1915-1935 si anterioare animozitati cu alte tari in campaniile de intrajutorare, au facut pe americani precauti asupra rolului lor in operatiuni.

Comandanti militari americani de multe ori au subliniat ca ei nu intra in tara ca o forta de ocupare.Soldati americani din Port-au-Prince au spus ca au fost atentionati sa fie discreti cu modul in care isi poarta pusca M4.

Un sergent parasutist a spus ca a fost autorizat sa foloseasca forta mortala in caz ca viata cuiva este in pericol, dar doar in ultima instanta.Capitanul John Kirby, purtatorul de cuvant al fortei de operatiuni comune ale aeroportului, a spus ca Statele Unite a recunoscut ca e doar una din totalul de tari participante la misiunea condusa de Natiunile Unite.

De asemenea el a accentuat ca trupele americane, care vor creste la 10.000 pana miercuri, vor asista in principal efortul umanitar si evacuarea oamenilor ce necesita ajutor medical.

Principala reponsabilitate de securitate ramane pe seama Natiunilor Unite, care va adauga in continuare 3.000 de militari la actuala forta de 9.000.

Oricum, a fost de acord ca Duminica noaptea, americanii sa preia controlul securitatii la 4 importante puncte din oras de distribuire a alimentelor si apei, a spus Capitanul Kirby.“Securitate aici este o situatie fluida”, a spus el, “Daca guvernul Haitian ne cere sa oferim securizare in centrul orasului, atunci vom face asta.”
El a diminuat amenintarea cu cresterea violentei zicand: ”Ceea ce vedem este ca sunt incidente izolate de violenta si unele grupuri care sunt mai refractare, dar in general este calm”.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner