3.25.2010

SUFLETUL OMULUI

.

SUFLETUL SI COMPORTAMENTUL OMULUI

Se spune ca Sufletul este reflectat prin actiunile, comportamentul omului.
Sufletul ?
Adesea stau si ma întreb "ce este sufletul?" si cad într-o adînca melancolie pentru ca astazi putini oameni mai au suflet, iar aceia sînt cei ce-L iubesc pe Dumnezeu si pe aproapele lor.
:Ce este sufletul?:
În cartile de specialitate sufletul este definit ca fiind totalitatea proceselor afective, intelectuale si volitionale ale omului; omenie, bunatate, mila. Psihologia a încercat sa dea o definitie acestui termen dar nu este cea mai reusita pentru ca "sufletul" nu poate fi definit. Sufletul este specific tuturor fiintelor, dar în special omului. Marii filosofi afirma ca "sufletul" este "acea substanta spirituala care da omului viata si care este socotita de origine divina si cu esenta vesnica". Sufletul este reflectat prin actiunile, comportamentul omului. Sufletul nu poate fi bun sau rau, deoarece acesta este divin, pur, este partea nemateriala a omului care îi guverneaza gîndirea, starile, actiunile si care îl mentin pe acesta în viata. Bunatatea inimii omului, care devine profunda si pozitiva asupra aproapelui, reflecta de fapt sufletul acestuia. Tinerii din ziua de astazi se feresc sa mai priveasca în jur cu dragoste, cu încredere si bunatate, pentru ca nu li se raspunde pe loc cu aceeasi moneda.
:Reguli de comportament la masa:
*Doamnele vor fi intotdeauna servite inaintea domnilor.
*Lingura pentru supa sau paste nu se tine de capat, ci dintr-o parte.*Supa nu se soarbe cu zgomot.
*Lingura se duce la gura, nu gura la lingura!
*Pozitia corecta la masa este cu spatele drept. Ambele maini se tin pe masa, dar nu este permis sa te sprijini in coate.
*Din paine nu se musca, ci se rupe atat cat se poate inghiti o data.
*Este nepoliticos sa ceri o portie suplimentara de mancare.*Nu folosi cutitul pe post de lingura sau furculita si nu il baga in gura.
*Cutitul nu se foloseste in cutia cu unt, in solnita si in nici un alt recipient.
*Furculita nu se umple pana la refuz. Te gandesti ca nu ai alta solutie atunci cand te grabesti? Aici te inseli. Mi s-a intamplat ca o persoana care mananca orezul cu bete chinezesti sa-si termine mai repede portia decat mine, care mancam cu furculita.
*Atat manerul furculitei, cat si al cutitului trebuie sa se sprijine de palma. Pentru a manui bine cutitul si furculita est...

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner