4.04.2010

Avem pretentii de europeni!!!

.

Tone de gunoaie în păduri, după petrecerile de Paşte



Pădurile de lângă Capitală s-au transformat în adevărate gropi de gunoi. După ce au petrecut a doua zi de Paşte la iarbă verde, mulţi bucureşteni au lăsat în urmă tone de resturi menajere. Autorităţile locale ridică din umeri şi spun că nu au cum să salubrizeze suprafeţe atât de întinse.


Bucureştenii dornici să iasă la iarbă verde au trei locuri preferate: lângă şoseaua Bucureşti-Giurgiu, zona Băneasa şi pădurea Cernica. După plecarea petrecăreţilor, în urma lor au rămas zeci de pungi cu gunoaie. Unii au încercat să păstreze curăţenia, dar câinii vagabonzi din zonă au reuşit să împrăştie resturile strânse grămadă, în condiţiile în care coşurile de gunoi lipsesc cu desăvârşire.

Terenul aparţine primăriei, pădurea - regiei Romsilva. Şi unii, şi alţii ridică, însă, din umeri. Administratorii pădurilor spun că nu au personal angajat pentru curăţarea zonei, iar reprezentanţii primăriei susţin că nu au suficienţi lucrători pe care să îi trimită şi la curăţenie în pădure.
Reprezentanţii Gărzii de Mediu susţin că salubrizarea zonei este în responsabilitatea autorităţilor locale, care vor primi şi amenzi pentru gunoaie.
O situaţie similară este şi pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov. Deşi foarte căutate de turişti, în aceste zone nu există locuri special amenajate pentru depozitarea deşeurilor. Aşa se face că după trei zile de sărbătoare în urma petrecăreţilor au rămas grămezi de gunoaie.
Şi în judeţul Buzău, pe pajiştile din jurul Mănăstirii Ciolanu s-au strâns zilele trecute mii de turişti. În urma lor au rămas tone de gunoaie, pe care le strâng acum călugării.
Călugării au strâns 200 de saci de gunoi, dar spun că mai au de muncă încă două zile ca să cureţe pajiştile de lângă mănăstire.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner