4.16.2010

Jucarii ecologice

.

Stiati ca multe jucarii pentru copii sunt periculoase pentru sanatatea acestora? Asta pentru ca sunt confectionate in mare parte din plastic si alte materiale sintetice, iar uneori aceste jucarii pot contine vopseluri sau adezivi ce contin mercur sau plumb (extrem de toxice). China a fost in centrul atentiei in 2007 din cauza scandalului jucariilor toxice. Aproape 80% din jucariile din intreaga lume sunt produse aici.
In ziua de azi toate jucariile sunt facute din material plastic, toxic de felul lui. Insa am vazut si o solutie alternativa la aceastra problema si anume jucarii pentru copii din lemn.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca insa o jucarie pentru a putea fi considerata ecologica?
1. Creativitate –Jucariile pentru copii din lemn stimuleaza in mod real imginatia si inventivitatea copiilor. Sunt versatile si nu limiteaza la o anume joaca asa cum fac jucariile de plastic pe care e de ajuns sa apese un buton, porneste un motoras, se aprind beculete si incepe un cantecel tiuitor si asta e joaca.In primul rand materialele folosite pentru confectionarea jucariilor pentru copii din lemn sunt ecologice, naturale - lemn, bumbac, in, bambus.
2. Rezistenta – e clar ca lemnul e mai rezistent decat plasticul, care se poate sparge in bucatele mici si poate deveni chiar periculos.
3. Fara PVC – multe jucarii din plastic contin PVC, o substanta f toxica mai ales daca este bagata in gura.
4. Prietene cu natura – jucariile de plastic sau bucatile lor vor ajunge inevitabil locuitorii unui camp, si vor sta acolo ceva zeci de ani, sau poate chiar sute. Lemnul e natural, biodegradabil, si, de fapt, fiind rezistent, ar putea ajunge in mainiile altor copilasi.
5. Sunt naturale jucariile pentru copii din lemn au o frumusete naturala si calda. In general, jucariile pentru copii din lemn sunt facute din copacii care se regenereaza rapid.
Optiunile parintilor care doresc sa cumpere jucarii ecologice sunt destul de limitate la noi. Cu toate acestea exista cateva solutii. Cele mai originale jucarii ecologice mi s-au parut papusile naturale. Acestea sunt facute din materiale 100% naturale - bumbac umplut cu lana de oaie, trasaturile fetei brodate cu fir de bumbac si parul realizat tot dintr-un mix de fire naturale.
Site-ul jucarii pentru copii din lemn este o alternativa daca vrei sa alegi o jucarie unicata pentru copilul tau de ziua lui. Jucariile pentru copii din lemn sunt de ceva vreme uitate si lasate la o parte, facand loc jocurilor mai “sofisticate” poate pentru varsta celor mici.
Recomand aceste jucarii pentru copii din lemn pentru a incerca sa aducem inapoi celor mici jucariile pe care noi le indrageam si de asemenea pentru initiativa de a folosi materiale care sunt cat mai putin daunatoare (toxice) si unele din ele chiar reciclate.
Sunt curios sa aflu parerea voastra legata de acest subiect – plastic sau lemn?

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner