4.05.2010

Povesti cu animale...

.

...mai putin obisnuite. PUIUL NOROCOS.

Un mic pui de wombat (marsupial australian), nou-nascut, a fost salvat de catre un sofer, dupa ce acesta a observat ca mama animalului fusese lovita de o masina, la numai cateva momente dupa nastere. In prezent, animalul se afla la centrul Warrandyte Wildlife din Melbourne, unde este atent ingrijit si monitorizat.

CEL MAI MIC.

Cel mai mic miel din lume este Mathild, animal nascut pe cale naturala, nu in urma unei incrucisari genetice, la o ferma din Ipswich, langa Suffolk, in Marea Britanie. Subspecia din care face parte se numeste Breton Dwarf (Piticul Breton), pentru ca berbecii, la maturitate ajung la o inaltime de cel mult 45 de centimetri.
5 PUI CIUDATI.

Au fost descoperiti abandonati intr-o gradina din oraselul britanic Stoke Newington, intr-o punga de plastic, de catre un iubitor de animale care i-a dus imediat la un centru de ingrijire a animalelor RSPCA. Initial, atat cel care i-a descoperit, cat si membri centrului au crezut ca au de-a face cu 5 pui noi-nascuti de bull terrier Staffordshire. Dupa 2 zile, comportamentul ciudat al puilor le-a dezvaluit, insa, adevarata identitate: cei 5 pufosi sunt pui de vulpe.

CAINELE NOROCOS.

Nu mai putin de 40 de medici veterinari s-au ocupat de el, reconstruindu-l practic os cu os, dupa ce Ruby, catelul din imagine, a fost victima unui grav accident de masina. 3 labe rupte in numeroase locuri, sternul rupt, un genunchi dislocat, ligamente rupte, taieturi si sangerari interne - cu asta au avut de luptat medicii in ceea ce a fost cea mai complexa si mai costisitoare (£11,500) operatie suportata de un animal in Marea Britanie.
PESCARASII ALBASTRI.

In mijlocul primaverii este timpul ideal pentru ca o noua generatie sa fie... conceputa. Astfel de pasari traiesc si in Romania, in Delta Dunarii.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner