4.04.2010

Un exorcist acuza

.

“Diavolul isi face de cap la Vatican”

Diavolul isi face meandrele in chiar inima Bisericii Romano-Catolice, suna declaratia socanta facuta miercuri de exorcistul suprem al Vaticanului.

Parintele Gabriele Amorth sustine ca asaltul asupra Papei Benedict al XVI-lea, in Ajunul Craciunului din 2009, de catre o femeie instabila psihic, precum si scandalurile de abuz sexual care au planat deasupra Bisericii din Occident, stau marturie pentru faptul ca Antichristul a pornit un razboi impotriva Sfintei Viziuni.

"Diavolul salasluieste la Vatican si putem observa cu totii consecintele. Poate sa ramana ascuns, sau sa vorbeasca in diferite limbi, ori chiar sa se faca placut. Uneori, ma batjocoreste. Insa eu imi iubesc meseria", a declarat parintele Amorth, in varsata de 85 de ani, exorcistul suprem al Sfintei Viziuni in ultimul sfert de secol.

"Influenta malefica a Satanei a fost evidenta la cele mai inalte ranguri ale ierarhiei catolice, existand cazuri de cardinali necredinciosi sau preoti adoratori ai demonilor", a mai adaugat exorcistul.

Incercarea de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea de catre un asasin turc, in 1981, si revelatiile recente ale "violentei si pedofiliei" savarsite de preotii catolici impotriva copiilor aflati in grija lor sunt tot lucratura Diavolului, spune parintele Amorth, care a scris si o carte despre vocatia lui, "Memoriile unui Exorcist", publicata recent.

Parintele Amorth, care este presedinte al Asociatiei Exorcistilor si a luptat, ca partizan, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, a declarat in trecut ca atat Hitler, cat si Stalin erau posedati de Diavol. Intr-un interviu dat de Vatican in 2006, el a marturisit: "Cu siguranta ca Diavolul exista si este capabil sa posede nu doar o singura persoana, ci si un grup intreg sau o populatie. Sunt covins ca nazistii erau cu totii posedati. Este suficient sa ne gandim la faptele lui Hitler si ale lui Stalin".

Tot parintele a mai condamnat si seria de carti Harry Potter, sustinand ca sunt periculoase deoarece popularizeaza ocultismul in randul copiilor si tinerilor si nu reusesc sa prezinte o delimitare clara intre "arta satanica" a magiei negre si magia alba.

1 comment

Anonim spunea...

Am 24 de ani, dar inca nu am auzit ca institutiei papale sa i se zica Sfanta viziune... sfantul scaun poate. Ai tradus din engleza the Holly See? chiar si in latina este sancta sedes... si folosit in scop peiorativ sau ironic e lipsit de sens... as fi ras mai mult la "sfantul taburet"

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner