4.13.2010

Vrei o noua viata?

.

Atunci, fii gata sa mori!Viata se aseamana, de multe ori, cu un roller-coaster, cu suisuri si coborasuri, cu rasuciri si intoarceri neasteptate. Multi reusesc sa depaseasca toate greutatile fara prea multe probleme, in timp ce altii, pur si simplu, se simt coplesiti si simt ca nu mai pot continua. Pentru acestia din urma, un sud-coreean in varsta de 39 de ani a gasit o solutie ingenioasa care sa ii scoata din criza existentiala... Academia Cosciugelor.


Jung Loon sustine ca ideea sa a venit din dorinta de a salva vietile oamenilor, dar nu spune nu si sumelor frumoase de bani pe care i le aduce afacerea sa. Pentru "numai" 25 de dolari pentru o persoana, barbat sau femeie, Loon le arata "pacientilor" sai imaginea propriilor funerarii si le dezvaluie o mostra din eternitatea in cosciug.
Pentru inceput, Jung Loon ii conduce pe pacienti in sala in care trebuie sa redacteze scrisorile de adio, un proces dureros pentru participanti, in care acestia sunt fortati sa ia asupra lor decizia propriei morti, precum si greutatea regretelor celor apropiati. Dupa incheierea acestui proces macabru, cei care inca doresc sa moara sunt condusi in camera sicrielor, acolo unde vor trebui sa stea intr-un cosciug, timp de10 minute, cu lumina stinsa. "Dupa o asemenea experienta te simti revigorat. Esti gata sa iti iei viata de capat fara regrete si fara amintiri dureroase", sustine unul dintre membrii Academiei Cosciugelor, a carui identitate nu a fost dezvaluita.Chiar daca metoda coreeana este una cat se poate de neortodoxa, autoritatile de la Seul se declara deschise oricaror initiative menite sa reduca rata sinuciderilor. In prezent, in Coreea de Sud, numarul sinucigasilor raportat la numarul de locuitori este unul de-a dreptul urias.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner