5.24.2010

2010 ar putea fi cel mai calduros din ultimii 130 de ani

.

2010 ar putea fi cel mai cald an din ultimii 130 de ani, avertizeaza cercetatorii din domeniu. Ei sustin ca in perioada ianuarie-aprilie au fost atinse niveluri-record de temperatura pentru acest interval al anului. Oamenii de stiinta de la Met Office si NASA urmeaza sa publice, in curand, date care arata ca tendinta de crestere a temperaturii va continua pe intreg parcursul anului, scrie Times Online.
"Temperatura globala din ultimele 12 luni a fost cea mai ridicata din ultimii 130 de ani", spune James Hansen, directorul Institutului Goddard pentru Studii Spatiale din cadrul NASA."
In Europa a fost o iarna rece, dar, la nivel global, perioada ianuarie-martie a fost printre primele cele mai calduroase sapte inceputuri de an din istorie. 2010 are peste 50% sanse sa fie cel mai calduros an din istorie" (din ultimii 130 de ani, de cand temperaturile sunt masurate - n. red), a declarat si Vicky Pope, seful departamentului Schimbari climatice din cadrul Met Office.Cercetatorii sugereaza ca incalzirea din acest an ar fi puternic legata de schimbarea temporara a curentilor din Pacific - fenomen cunoscut ca El Nino - care a condus la eliberarea unei cantitati mari de caldura din ocean in atmosfera.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner