5.25.2010

5 stadioane construite de arabii

.

Arabii din Qatar vor sa construiasca 5 stadioane spectaculoase pentru a gazdui Cupa Mondiala din 2022!

Qatarul si-a anuntat dorinta de a gazdui Cupa Mondiala de fotbal in anul 2022. Mai sunt 12 ani pana atunci si in acest timp arabii vor sa construiasca nu mai putin de cinci stadioane. Si nu unele obisnuite, ci primele capabile sa mentina o temperatura pe teren de sub 28 de grade Celsius, in conditiile in care afara sunt de regula peste 40 de grade. Mai mult, fiecare teren va beneficia de panouri solare pentru a se alimenta direct de la soare, de ecrane LED uriase care vor afisa clipuri video spectaculoase si arhitecturi demne de noul val de constructii care apar in tarile bogate din Orient.
In poza puteti vedea stadionul Al Shamal, inspirat din barcile traditionale "dhows". Va fi situat in nordul tarii si va avea o capacitate totala de 45,120 locuri.
Stadionul Al Khor va fi o scoica asimetrica, inconjurata de restaurante si gradini. Vor sta inauntru 45,330 de iubitori ai fotbalului.
Stadionul Al Wakrah va face parte dintr-un complex imens ce va contine piscine, sali de conferinte, un mall si alte centre sportive. Este important de mentionat faptul ca toate aceste stadioane vor fi conectate la noul metrou ce urmeaza a fi construit in Qatar, special pentru marele eveniment sportiv.
Stadionul Al Gharafa va fi amplasat in apropierea capitalei Doha, peste o cladire deja existenta. La 20 de kilometri de Doha va exista Al Rayyan, un stadion imbracat intr-o membrana pe care se vor afisa informatii, reclame, clipuri si rezumate ale meciurilor de fotbal.
In decembrie, FIFA va alege o tara din cele 11 care s-au inscris in aceasta competitie. Qatarul pleaca drept favorita, asta pentru ca stim cu totii de ce sunt in stare arabii sa faca atunci cand isi doresc un lucru...

2 comments

NIK spunea...

SUPERB

Tasia spunea...

Asta este un articol care in mod sigur l-ar interesa pe iubitul meu!

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner