5.07.2010

Cea mai scunda adolescenta din lume

.

Cu o inaltime de 58 cm, Jyoti Amge din India este considerata cea mai scunda adolescenta din lume.Cu o inaltime de 58 cm, Jyoti Amge din India este considerata cea mai scunda adolescenta din lume.
Jyoti Amge din orasul Nagpur, India, este o eleva de 15 ani si celebra datorita inaltimii. Pe langa celelalte colege de clasa, ea pare o papusa.
Amge se declara mandra de inaltimea ei, pentru ca primeste atentia tuturor. "Nu imi este teama ca sunt cea mai scunda si nu regret nimic", adauga ea. Jyoti stie cum o privesc cei din jur, insa cu rabdare le explica ca nu este diferita fata de ei, cu altceva in afara inaltimii.
Boala de care sufera tanara se numeste achondroplasia si este cea mai comuna forma de dwarfism (piticism). Fata de majoritatea celorlate persoane care sufera de aceeasi boala si care nu cresc mai mult de 1,20 cm in inaltime, adolescenta nu are nici jumatate din inaltimea lor.Mama lui Jyoti spune ca nimeni nu stie de ce copila sa nu va mai creste in inaltime. "A fost un copil normal la nastere. Abia la varsta de 5 ani am aflat de boala. Am consultat apoi un specialist care a spus ca nu va mai creste mai mult de atat", a adaugat mama celei mai scunde adolescente din lume.
Ca toti ceilalti, adolescenta are si ambitiile ei, ea dorind sa aiba o cariera muzicala si de actrita.
Jyoti Amge a fost deja adaugata in Cartea Recordurilor din India drept cea mai scunda tanara din tara, dar ei cred ca poate chiar si din lume.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner