5.03.2010

“Mica sirena” s-a transformat in Mica Printesa (FOTO)

.

Se poate spune ca lucrurile au decurs intocmai ca in celebrul desen animat Disney, “Mica Sirena”, numai ca in acest caz din lumea reala, sirena a avut nevoie si de putin ajutor din partea unui medic chirurg pentru a deveni normala.Milagros Ceron este o fetita din Peru, nascuta cu o situatie medicala rara, cunoscuta sub denumirea de sirenomelia sau "sindromul sirena", care i-a unit picioarele de la calcaie pana la pantece.Mica Sirena, asa cum este cunoscuta in lumea intreaga, tocmai a implinit varsta de sase ani si a facut mari progrese.

Doctorul Luis Rubio, lider al echipei de chirurgie care a reusit sa ii detaseze picioarele lui Milagros si i-a reconstruit genunchii, soldurile si gleznele, sustine ca fetita este intr-o stare fizica foarte buna, dar ca mai are destule de indurat.
Copila, al carei nume inseamna "miracole" in limba spaniola, a suferit trei operatii majore in ultimii cinci ani si va trece prin reconstruirea organelor sexuale si urinare in urmatorii doi.
Sirenomelia este un defect congenital rar, care se intampla la una din 70.000 de nasteri, provocand moartea in cele mai multe cazuri.
Mai exista un sigur caz, cel al unei americance in varsta de 17 ani, Tiffany York, care a trecut cu succes printr-o operatie de separare.

Sursa: Odditycentral

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner