5.27.2010

Zâmbete şi amintiri cu Jean Constantin

.

Prieteni de-o viaţă şi colegi de scenă ai lui Jean Constantin, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, au venit la catafalcul actorului pentru a-şi lua rămas bun de la acesta. Regizorul Sergiu Nicolaescu i-a scris prietenului "Limbă" o scrisoare tristă, plină de nostalgie.

Fără să mai aştepte ca trupul neînsufleţit să fie depus în foaierul Teatrului Fantasio, cei patru au mers la Casa Mortuară a Cimitirului Central din Constanţa şi la căpătâiul maestrului, au depănat amintiri.
Stela Popescu a spus că în urmă cu două săptămâni a petrecut o seară împreună cu Jean Constantin şi cu mai mulţi prieteni comuni, la Constanţa, iar actorul se simţea bine şi era, ca întotdeauna, vesel şi pus pe glume. Potrivit Mediafax, ea a mai spus că, în ultimele zile, s-a aflat la 2 Mai şi că, astăzi, ar fi urmat să se oprească la Constanţa ca să îl viziteze pe Jean.
Nemuritorul Jean Constantin- scrisoarea comisarului Moldovan
„Sunt trist şi abătut. Încă un mare actor a părăsit platoul de filmare şi scena teatrului românesc. S-a dus…”, spune regizorul Sergiu Nicolaescu într-o scrisoare.
Aceasta continuă:
„Prieten şi colaborator, neîntrecut actor comic care a înveselit prin talentul său generaţii întregi de spectatori, a jucat ultimul rol în viaţă, trecând, aşa cum îi era firea, modest şi discret, în eternitate."
„Limbă”,
de ce ai plecat aşa fără nimeni la căpătâi, fără ca nimeni să-ţi spună în final o vorbă bună, singur în casă?
Acum eşti alături de dragii Amza, Ilarion Ciobanu, Colea Răutu, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Constantin, Gheorghe Dinică…Să nu-ţi fie dor de noi, bucuraţi-vă că sunteţi împreună şi că, în curând, vom fi şi noi acolo, unde ne vom gândi veşnic la succesele noastre.
Prin câte am trecut împreună de la începutul carierei noastre, până mai ieri când am terminat „Supravieţuitorul”! Poate că mai voiam să fac ceva din seria filmelor poliţiste în care mereu ai fost alături de mine, credeam la un moment dat că suntem nemuritori… Păcat nea Jeane, dar nu fi trist!
Prin realizările tale artistice, vreme de generaţii, prin firea ta, în realitate timidă, sinceră şi veşnic zâmbitoare, vei rămâne în inima tuturor care te-au văzut, NEMURITOR".



La "Fantasio", unde s-a "născut" actorul Jean Constantin
Trupul ne însufleţit al actorului a fost depus, începând cu ora 13.00, în foaierul Teatrului "Fantasio" din Constanţa, pe a cărui scenă a debutat, în anul 1957, şi unde, până mâine la prânz, când va avea loc înmormântarea, toţi cei care l-au iubit îi pot aduce un ultim omagiu.
Aseară, zeci de persoane au trecut pe la căpătâiul actorului pentru a-şi lua rămas bun. În semn de respect şi omagiu pentru actor, reprezentanţii Teatrului de Stat Constanţa "Fantasio" au luat decizia de a suspenda spectacolul "Omul, Bestia şi Virtutea", care fusese programat pentru vineri seară, de la ora 19.00.
Artistul în vârstă de 81 de ani a murit, în locuinţa sa din Constanţa. Potrivit medicilor, decesul a survenit din cauze naturale, pe fondul vechilor probleme cardiace

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner