6.02.2010

Cele mai ciudate restaurante ale lumii

.

O cina in oras nu este ceva iesit din comun, insa daca masa este servita intr-unul dintre aceste restaurante, experienta este cu adevarat inedita.

Dinner in the Sky (Belgia)
Pentru cei care credeau ca nimic nu poate fi mai placut decat o cina in aer liber, o companie belgiana a lansat provocarea: o cina la inltime. Terasa este situata pe o platforma industriala care este ridicata la 50 de metri in aer. O data ajunsi la locul potrivit, printre nori, o echipa de bucatari serveste clientii cu meniurile special preparate pentru a se armoniza cu locatia.
Ithaa (Insulele Maldive)
Cei care vor sa se bucure de o masa selecta, intr-un cadru select si aparte, pot incerca experienta restaurantului Ithaa, situat la cinci metri sub mare, in complexul hotelier Conrad, din Insulele Maldive. Bolta imensa de sticla, acre acopera salonul de mese, ofera clientilor o priveliste de 360 de grade asupra recifului si vietii marine.
Hospitalis (Letonia)
Un restaurant condus de o echipa de doctori nu ar putea arata altfel decat ca un cabinet medical. Chiar si numele ales are un puternic subinteles. Clientii pot comanda aici tot felul de meniuri cu tematica spitaliceasca, pe care le servesc cu tacamuri in forma de instrumente medicinale.
In mod evident, chelneritele poarta uniforme de infirmiere.
Nyotaimori (USA)
Desi plasat in Statele Unite ale Americii, restaurantul Nyotaimori respecta traditia japoneza de a manca sushi de pe trupul dezgolit al unei femei. In timp ce majoritatea statelor au interzis restaurante care adopta aceasta traditie, compania din New York este una dintre cele mai renumite in industria de catering, fiind extrem de solicitata pentru petreceri private.
Moto (USA)
Sub conducerea bucatarului-sef Homaro Cantu, restaurantul Moto, din Chicago, este locul unde stiinta si gastronomia isi dau intalnire. Intr-un ambient extravagant, ce aduce cu un laborator stiintific, bucatarii desfasoara adevarate experimente cu fiecare meniu.
Icebar (Finlanda)
In Orasul de Gheata, nu ai unde servi masa, decat intr-un restaurant de gheata. Pereti de gheata, podea de gheata, scaune si mese de gheata, racamuri si farfurii de gheata... este modul perfect de a descrie restaurantul situat in Orasul Zapezii, din Finlanda, situat in nordul provinciei Lapland. Restaurantul este plasat intr-un iglu de 200 de metri patrati si este recreeat in fiecare iarna, din sute de tone de zapada.
Pestera Ali Barbour (Kenya)
Un restaurant flamboiant este cel din Kenya, situat intr-o pestera despre care se crede ca are cel putin 150.000 de ani vechime. Deschiderea spre cer si felinarele ofera locatiei acel romantism necesar unei cine perfecte.
Cabbages and Condoms (Thailanda)
Infiintat de o asociatie comunitara (Population and Community Development Association (PDA), restaurantul thailandez, sugestiv idenumit Verze si Prezervative, isi propune sa promoveze simtul responsabilitatii sociale, printr-o experienta culinara putin bizara. Asigurandu-si clientii ca "mancarea lor nu duce la sarcina" PDA ofera meniuri de calitate.
The Guolizhuang Restaurant (China)
Acest restaurant are cu adevarat un meniu aparte: este specializat pe preparate din organe sexuale ale masculilor diverselor specii. Clientii pot incerca aici tot tipul de organe, de la caini la magari, serpi sau foci. Printre specialitati se mai numara si cocktail-uri din sange de caprioara.
's Baggers (Germania)
Restaurantul 's din Nuremberg este cel care nu are nevoie de ospatari pentru a servi clientii. Mancarea si bauturile ajung pe mese printr-un sistem foarte elaborat, ce seamana cu un rollercoaster dintr-un parc de distractii. Pe fiecare masa este amplasat un monitor touch screen prin care clientii isi selecteaza comanda, care le este apoi trimisa fara interventia vreunui chelner. Restaurantul este specializat pe meniuri sanatoase, sarace in grasimi, fara conservanti si aditivi.

1 comment

Tasia spunea...

In restaurantul spital si in cel din Belgia as merge si eu! :D

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner