6.28.2010

Cele mai ravnite si trasnite 5 joburi din lume

.

Ce nu ar face omul ca sa castige cinstit o paine? In timp ce unii se lafaie pe plaje insorite sau prin cearsafuri de matase, altii scormonesc prin pamant dupa furnici sau miros sudoarea altora… la propriu! Si o fac cu mare angajament, ca deh, doar este jobul lor si primesc bani pentru asta.
Sunt in lumea asta ocupatii dintre cele mai bizarre, pe care unii nu le-ar lua in considerare niciodata si de care altii nici macar nu au auzit. Poate ca si tu ai putea avea o asemenea slujba sau poate ca nu, dar cu siguranta iti poti spune parerea!
Sa incepem, asadar, cu cele mai ravnite cinci joburi din lume pentru care ai avea toate motivele sa fii invidios si sa nu te simti vinovat, fiindca norocosii de mai jos doar se simt bine si mai fac si bani din asta.
1. Incepem cu celebrul administrator al unei insule din Marea Bariera de Corali australiana. Ben Southall, in varsta de 34 de ani, a trebuit sa demonstreze doar ca poate sa inoate, sa scrie pe blog si sa posteze fotografii, sa leneveasca la spa si sa cutreiere plajele. Unde mai pui ca a fost cazat si intr-o resedinta de lux, de cateva milioane de dolari, cu baruri si piscine.
Nu a fost insa lucru usor sa ia fata altor 35.000 de doritori, insa intr-un final a reusit. Iar pentru “eforturile” sale a fost recompensat cu un cec in valoare de 120.000 de dolari.
2. Pe locul al doilea avem o studenta, care are o slujba de vis… Nu e gluma! Testeaza paturi de lux timp de o luna si primeste pentru asta 1.000 de lire sterline pe zi.
Roisin Madigan sta tolanita de dimineata de la ora 10:00 si pana la ora 18:00 intr-un pat din showroom-ul companiei pentru care lucreaza, iar apoi scrie pe un blog cum s-a simtit testand saltele.
3. Nici Tommy Lynch nu se poate plange de jobul sau: testeaza tobogane acvatice in diverse statiuni. E drept, parcurge peste 1.500 de kilometri pe an si ceea ce face e cat se poate de serios: se ocupa de siguranta tuburilor, verifica inaltimea, viteza, cantitatea de apa si caderea.
De asemenea, Lynch cauta noi posibilitati de afaceri pentru compania sa. Pana acum, a mers in Mallorca, Egipt, Turcia, Costa del Sol, Cipru, Algarve, Republica Dominicana, Mexic, Grecia, Florida, Jamaica si Ibiza.
4. Jaime Rascone este model si DJ. Pana aici, nimic neobisnuit. Insa domnul are si o a treia ocupatie, “controlor de calitate” intr-un bordel din Chile. Adica testeaza femei in pat si hotaraste care va fi angajata ca dama de companie! “Asistenta sexy”, “blonda cu acadeaua”, dominatoarea”, “scolarita”, “majoreta” ori “profa nimfomana”, toate varsa multa sudoare pentru a-i face poftele.
 Jaime “intervieveaza” cam sase fete pe luna, adica in jur de 70 pe an. Nici prea mult, sa nu-l extenueze…
5. In sfarsit, ultima pozitie din aceasta serie este ocupata de Harry Willsher, care are o slujba ca in filme, daca ne gandim la “Charlie and the Chocolate Factory”: se ocupa cu degustatul dulciurilor.
Nu stim daca aceasta este chiar cea mai buna din lume, dar cu siguranta este cea mai dulce.
In continuare, sa vedem cele mai trasnite cinci ocupatii
1. Adunator de furnici. Da, ai citit bine. Nu putini sunt cei pasionati de “fermele de furnici” in apartamentul sau gradina proprie si cineva trebuie sa le prinda si sa le “ambaleze”.
2. Exista persoane care miros transpiratia voluntarilor pentru a stabili daca un anumit deodorant este bun sau nu.
3. Culegator de creiere. Da, suna mai degraba dezgustator decat trasnit, insa exista persoane care trebuie sa aiba si aceasta slujba, la abator, pentru ca multi considera creierul o adevarata delicatesa si cum altfel ar ajunge acesta in farfuria lor intact?
4. Pe locul al patrulea il gasim pe angajatul care miroase oua si stabileste daca sunt stricate sau nu.
5. In sfarsit, cineva trebuie sa intoarca perne si sa intinda materialul pentru ca acestea sa nu mai aiba cute.

1 comment

Tasia spunea...

Primele doua sunt cele mai tari joburi din lume, clar. Cea mai scarboasa mi se pare aia cu mirositul oamenilor... macar sa fie platita bine! :))

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner