7.08.2010

Cum sa castigi bani in vacanta de vara!

.

Esti student sau elev?
A venit vacanta si ai scapat de ore si de cursuri! Vrei sa te relaxezi, dar ai vrea sa castigi si niste bani, pentru micile bucurii zilnice sau pentru a-ti cumpara ceva la care visezi demult!

Dar care mai sunt sansele pentru un elev sau un student sa-si gaseasca ceva de lucru in perioada verii, in conditiile in care tot mai multi romani se plang ca nu au loc de munca? O simpla cautare pe internet ne arata ca mai sunt oportunitati de angajare pentru tineri, chiar daca pe salarii mai mici decat in anii anteriori.
In perioada verii poti, fie sa-ti gasesti ceva de facut in orasul in care locuiesti, fie, daca esti mai indraznet si vrei sa vizitezi locuri noi, sa pleci in strainatate cu un contract de munca sezonier.In acest caz trebuie insa sa
ai 18 ani impliniti, ofertele de joburi adresandu-ase in general studentilor.

In tara, ai putea, de exemplu, sa te angajezi pentru cateva ore pe zi si sa castigi cateva sute de lei. Poti face sampling, poti imparti fluturasi publicitari, poti fi operator de chestionare la companiile de cercetare de piata sau poti vinde produse cosmetice.
In cazul in care vrei sa faci o munca serioasa, care sa te ajute si in dezvoltarea carierei viitoare, poti intra intr-un program de internship, intr-o multinationala. Poti consulta cateva oferte AICI sau AICI.
Pentru 200-400 euro pe luna, poti face promotii in magazine pentru produse cosmetice. Lucrezi cateva ore pe zi si esti platit saptamanal.
In strainatate, cele mai atractive sunt ofertele pentru programele work and travel. Odata cu apropierea verii, companiile care organizeaza astfel de programe incep sa se bata in oferte. Este adevat ca trebuie sa contribui si tu cu cateva sute de euro sau dolari, dar poti avea parte de o vacanta de neuitat.
Trebuie sa si muncesti ce-i drept, dar stai toata vara pe o insula, la mare, sau intr-un oras american in care nici nu ai visat vreodata ca poti ajunge.
In Europa, cele mai multe oferte sunt pentru Grecia si Cipru. De exemplu, in Grecia, poti munci intr-un hotel din Creta, Corfu, Rhodos sau Santorini si poti castiga 400-600 de euro pe luna, la care se adauga bacsisurile si alte beneficii.
Ce poti sa faci? Sa fii chelner, lucrator la bucatarie, hostess, maseur sau animator. Cazarea si mesele sunt gratuite, iar angajatorul iti ofera si un training la locul de munca. Durata contractului este de minimum trei luni si poti pleca chiar din luna iunie. Las plecare trebuie sa contribui si tu cu ceva bani, in jur de 500-600 de lei, in functie de programul ales.
Cateva oferte poti gasi AICI , AICI sau AICI
Pe langa "work and travel", programele "au pair" pot deveni, de asemenea, o sursa de venit pentru tinerii care vor sa munceasca in strainatate.
Mai concret, programele “au pair” constau in plasarea de ingrijitoare pentru copii direct in familiile acestora, persoana astfel angajata urmand sa locuiasca la familia respectiva si sa participe la toate activitatile cotidiene.
In general, familia gazda ofera cazarea si mesele gratuit si uneori pune la dispozitia angajatului si o masina cu care acesta duce copiii la scoala sau in oras. Unele familii cu dare de mana platesc si cursuri pentru invatarea limbii de catre persoana angajata si asigurarea medicala.
Castigurile saptamanale pornesc de la 80 de euro si pot ajunge si la 200 de euro (sau de lire sterline, in cazul Marii Britanii).
Angajatul are doua zile libere pe saptamana si poate merge impreuna cu familia la care munceste in vacanta sau in diferite excursii.
Cele mai multe oferte pentru programe “au pair” disponibile in prezent pe site-urile de recrutare sunt pentru Marea Britanie, Olanda, Spania sau Statele Unite.
 

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner