7.05.2010

Tastaturi deosebit de interesante

.

In materie de design si functionalitate de top, Art. Lebedev a ridicat nivelul si toti ceilalti se chinuie sa ajunga acolo. E greu. Cu impresionanta tastatura Optimus Maximus e dificil sa te pui, chiar si atunci cand te numesti Saitek sau Logitech. Noroc ca avem si oameni creativi care compenseaza prin idei geniale, fie ele steampunk sau cu scrabble la baza. Sa vedem 10 tastaturi grozave!

1.Ultima creatie de la celebrul studio rus Art. Lebedev este Optimus Popularis, o tastatura care se va comercializa la inceputul lui 2011, la un pret de pana in 1000$. S-ar putea ca pe chip sa vi se schimbe putin muschii mimicii, insa trebuie sa va reamintim ca versiunea Optimus Maximus se vinde pe eBay si cu 1500 - 2000$. Popularis are taste restilizate, tot cu mini display-uri OLED in ele. Practic, fiecare tasta poate fi particularizata cu un simbol sau o imagine.
 Exista si un display ceva mai generos, care afiseaza diversi parametri, e-mail-urile primite, vremea si cam tot ce vrea utilizatorul...
2.Ce e atat de deosebit la tastatura DAS?
Ei bine, varianta Pro nu are absolut niciun simbol pe taste! Cine foloseste "la greu" tastatura in fiecare zi, s-ar putea sa nu aiba nicio problema, intrucat nici nu prea se mai uita pe ce apasa, stiind la perfectie fiecare pozitie. Oricum, ideea este cat se poate de originala...
3.Ceea ce vedeti in poza pare o tastatura, insa este un veritabil PC de la Asus. Mai exact se cheama EeeKeyboard si are taste separate ca cele din computerele Apple (si mai nou, cam toti constructorii adopta tastele acestea), precum si un display multi-touch de 5 inci. Nu pe acel display se lucreaza, ci pe unul extern la care EeeKeyboard se conecteaza prin VGA sau DVI.
Tastatura are un procesor Intel Atom, 1 GB de memorie RAM, un SSD de 16 GB si un sistem de operare Windows XP. Interesant, nu-i asa? Costa cam 600$.
4.Optimus Tactus (tot Art. Lebedev) se numeste asa deoarece intreaga suprafata a tastaturii este tactila, ea putand si configurata dupa dorinta utilizatorului. Tastele touch se fac cu ajutorul unei aplicatii, putand accepta diverse profiluri pentru multimedia, office, gaming si asa mai departe.
Pe ea pot rula, in spatii definite de user, si filme.
5.Logitech diNovo Edge este un device superb, cu un design spectaculos si functii excelente. Tastatura este extrem de subtire, fiind construita din aluminiu si acril.
Are cateva suprafete touch pentru controlul volumului sau touchpad in loc de mouse, cu click stanga - dreapta, exact ca la un notebook.
6.Sa nu va surprinda faptul ca Luxeed este facuta de catre o companie care activeaza in domeniul... iluminatului electric!
 Luxiium se numeste compania si trebuie sa recunoastem ca a facut o figura frumoasa cu aceasta tastatura care poate fi iluminata intr-o multime de culori, gratie LED-urilor incluse sub fiecare tasta.
7.Oh, am ajuns si la tastatura la care faceam referirea cand vorbeam despre Optimus Popularis. Cea care a introdus mini display-urile OLED sub fiecare tasta este Optimus Maximus, de la Art. Lebedev.
Tastatura aceasta merita pusa in rama intr-un muzeu Louvru tehnologic (buna idee, nu-i asa? n.e. - Xerox are un muzeu superb cu tot felul de produse IT).
8.Saitek Cyborg nu pare visul unui user linistit, care vrea o tastatura cocheta, subtirica si cu ceva functii multimedia. Cyborg este facuta pentru gameri. Da, acei gameri la care degetele zboara peste taste in fractiuni de secunda. Ei stiu mereu tastele din anumite jocuri, isi pun scurtaturi in blocurile din stanga si dreapta si se asteapta ca tastatura sa reziste in orice conditii.
Si asta la un pret de 80$.
9.Am ajuns, dupa modele incredibile, si la partea mai creativa, cu doua modele care ar merita sa stea frumos intr-un muzeu.
Primul este acest exemplar steampunk (termenul steampunk deserveste toate acele mecanisme uluitoare, care mergeau candva pe abur), facut dintr-o banala tastatura, de catre talentatul Jake von Slatt.
10.O tastatura din piese scrabble pe cand? Pai, chiar acum! Direct de la modderul Datamancer, care nu inceteaza sa ne surprinda cu creatiile sale nebune.
Tastele sunt in mare parte facute chiar din piese originale ale popularului joc, iar altele pastreaza cat de cat materialul si designul general.
Powered by: 10awesome via Yuppy

1 comment

gctinvalentin spunea...

fel si fel de tastaturii,dar cu siguranta doar cateva ni le putem permite...astea ale noastre ce au...eu am o tastatura Logitech de prin 2003 si sunt foarte multumit de ea...acum nu ca nu asi schimba tastatura mea cu un Optimus Popularis........