10.31.2010

O ţară subdezvoltată

.

Nu există nici o salvare, nici un adăpost nicăieri... România va rămâne o ţară subdezvoltată, fără putere externă, bună pentru manopera sa de calitate şi extrem de ieftină.... Asta a vrut Vestul. Bineînţeles, veţi avea câţiva papagali care se pretind intelectuali care cântă în slujba capitalismului şi a liberalismului de baltă la comanda stăpânilor lor... E adevărat că inteligenţa română are de demult un sens al slugărniciei excepţional de bine dezvoltat.

Viata in Romania de astazi e grea, e trista, e deprimanta. Capitalismul la ora actuala nu mai pare o solutie pentru cei mai multi. Batranii isi amintesc cu nostalgie de epoci trecute, tinerii viseaza la locuintele si locurile de munca date de comunisti.

Tara traieste din imprumuturile date de FMI. In fapt nu tara ci bugetarii, pentru ca tara reala – economia privata se zbate. Ajutorul ce ar trebui sa vina de la guvernanti se lasa asteptat, ba mai mult, se vin cu noi taxe, se cresc taxe, se elimina facilitati. Saracia isi scoate fata hada la vedere mai pronuntat decat oricand. Sunt sigur ca exista profesionisti ce ar putea veni cu idei si solutii pentru a remedia aceasta problema. Din pacate ei nu au pile sau bani pentru a ajunge acolo unde este nevoie de ei.
 Oare chiar este nevoie ca Romania sa se imprumute cu miliarde de euro, doar pentru ca acesti guvernanti sa`si asigure linistea. Oare chiar noi cei din mediul privat trebuie sa platim pentru un aparat bugetar supradimensionat? Nu ma refer la medici, la cei din sanatate ci la cei din diverse agentii usor create, pentru a aduce cunostinte prieteni si rude la un salar mare pe munca putina.
Hai sa luam o agentie la intamplare. Sa vorbim de ANI (agentia nationala de integritate). Care a fost rolul ei, cu ce se ocupa?! Prerogativele ei nu se suprapun cumva cu cele ale Parchetului?! Oare nu este datoria Parchetului sa verifice declaratiile de avere si starile de incompatibilitate ale alesilor?!
Hai sa vorbim de serviciile de interventie rapida, care inghit si ele o groaza de bani. Servicii de interventie rapida au SIE, SRI, SPP, Ministerul de Interne, Ministerul de Justie, Jandarmeria, Ministerul Apararii, Politia (aici sunt mult mai multe – antitero, DIICOT, antidrog). Oare Romania este o tara atat de periculoasa incat avem nevoie de atatea trupe de interventie rapida?! Oare suntem atat de bogati incat sa irosim bani oriunde, oricat si oricand?
Trimitem 100 milioane euro in Moldova. Ne putem permite asta? Daca nu ar fi criza asta nu as comenta, dar este criza si noi ne imprumutam de la FMI. Iar FMI ne cere si dobanda. Am trimis 50000 euro in Haiti, nu mai mult ca e criza, dar dam 100 milioane Moldovei. In fine, cert e ca politica economica a Romaniei e haotica. Nici macar haotica ci chiar lipseste cu desavarsire. Sper sa ne trezim pana nu e prea tarziu. Si nu numai noi, ci mai ales cei de sus, cei care decid. Cand cei de sus vor termina cu promovarea cultului personalitatii si vor privi catre problemele reale ale Romaniei, atunci poate treburile se vor mai indrepta. Sper totusi sa nu se trezeasca cand va fi prea tarziu.

sursa

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner