7.02.2010

Nu te apuca să risipeşti banii pe ...

.
0 comentarii

După cum bine ştiţi, de la 1 iulie au intrat în vigoare măsurile anti-criză luate de Guvern: creşterea TVA şi reducerile salariale. Asta înseamnă că vom plăti mai mult pentru mofturi şi necesităţi, în vreme ce bugetul nostru va fi mai mic.


Sunt convins că unii cititori nu vor fi afectaţi de aceste aspecte (având o situaţie financiară foarte bună), dar pe de altă parte mulţi alţii vor resimţi din plin picioarele în stomac primite de la conducătorii noştri inteligenţi, corecţi şi curajoşi. Astfel, ar fi bine să ne calculăm paşii din timp, pentru a nu lua decizii pripite pe care să le regretăm mai târziu.
Chiar dacă acum ai suficienţi bani la ciorap, gândeşte-te bine ce faci cu ei. Nu te apuca să-i risipeşti pe tot felul de produse ultimul răcnet, care costă mult şi se devalorizează repede. Dacă tot ai nevoie de una-alta, alege soluţiile optime din punct de vedere al costului, urmărind totodată un nivel decent în ceea ce priveşte calitatea. Legat de gadgeturi, iată o listă cu produse "periculoase" pe care ar trebui să le eviţi măcar anul acesta.
1. Televizorul 3D
Televizorul 3D este una dintre cele mai proaste alegeri pe care le poţi face în 2010. Costă dublu faţă de un LCD TV obişnuit, iar ceea ce primeşti în schimb este o frustrare şi o mare durere de cap. Frustrare pentru că nu există foarte mult conţinut 3D, iar durere pentru că acesta este efectul pe care îl are vizionarea 3D asupra ochilor şi capului tău. Testat şi dovedit 100%. Cei care nu recunosc, fie lucrează pentru companiile producătoare, fie sunt "Gică-contra" ce ţin cu tot dinadinsul să aibă un cuvânt împotrivă.


2. Laptopul / desktop-ul de gaming
Astfel de produse costă o droaie de bani şi, mai ales în cazul laptopurilor, se uzează moral într-un timp foarte scurt. Ce-ar fi să te mulţumeşti cu bătrânul tău PC şi să te apuci să cauţi jocuri mai vechi, dar reuşite.

Nu totul depinde de grafică, ba dimpotrivă: există sute de titluri de succes care rulează pe sisteme modeste fără probleme. Unde mai pui că nici nu costă mult (în raport cu jocurile noi apărute), asta în ipoteza în care le cumperi şi nu le descarci gratuit de pe DC şi torente.
3. Sistemul Home Cinema cu Blu-ray şi boxe

Boxele nu sunt foarte scumpe, în schimb player-ul Blu-ray da. Decât să dai 10 milioane sau chiar mai mult pe aşa ceva, nu mai bine tragi tu un cablu de la PC la televizor? Un cablu HDMI de 10 metri (ca să-l tragi frumos pe lângă perete şi nu pe sub covor, prin mijlocul încăperilor) costă cam 70 de lei.
E o economie sesizabilă, zic eu.
4. Camera video

Camera video e genul de gadget pe care ţi-l cumperi, filmezi câteva zile la început, apoi din ce în ce mai rar până când ajungi să-l utilizezi doar în concedii. Este adevărat că oferă o calitate net superioară faţă de o cameră de pe telefonul mobil, însă e bine de ştiut că aparatele foto compacte oferă performanţe decente pe partea de video. Aproape toată lumea deţine o cameră foto cu funcţie de înregistrare video.
 Cine nu are, îşi poate achiziţiona ceva mai mult decât decent la o sumă de până în 350 de lei. Spre exemplu, FujiFilm AV100 costă 329 de lei şi filmează High Definition la 24 de fps-uri.
5. Player-ul multimedia

Un simplu player audio este recomandat, în schimb playere de genul iPod Touch ar fi bine să le laşi să mai aştepte în vitrine. Dacă ţii totuşi la un gadget audio care să ştie mai mult decât muzică, orientează-te către un telefon multimedia.
 Sigur, ai putea deja să ai unul, iar în situaţia asta nu trebuie să mai cheltuieşti nimic. Altfel, găseşti telefoane cu player multimedia, radio, slot pentru carduri şi jack de 3,5 mm undeva la 300 de lei (vezi Nokia 2690).
Cam acestea ar fi cele mai tentante gadgeturi pe care ar fi bine să le eviţi câtă vreme nu îţi aprinzi ţigara cu bancnota de 100 de dolari sau de euro. Mai sunt şi altele: ceasuri scumpe, aparate de ras automate, accesorii de lux etc. Pentru toate acestea există alternative. Deşi sunt vremuri grele, ne putem satisface poftele în materie de tehnologie fără să băgăm adânc mâna în buzunar. Trebuie doar să gândim la rece, să nu ne lăsăm duşi de val.
În concluzie:
-TV normal în loc de TV 3D;
-PC / laptop office-multimedia în loc de gaming;
-Cablu HDMI (DVI-HDMI) de la calculator la TV în loc de Blu-ray;
-Cameră foto cu înregistrare video în loc de cameră video;
-Telefon multimedia în loc de player multimedia.

readmore »»

6.28.2010

Cele mai ravnite si trasnite 5 joburi din lume

.
1 comentarii

Ce nu ar face omul ca sa castige cinstit o paine? In timp ce unii se lafaie pe plaje insorite sau prin cearsafuri de matase, altii scormonesc prin pamant dupa furnici sau miros sudoarea altora… la propriu! Si o fac cu mare angajament, ca deh, doar este jobul lor si primesc bani pentru asta.
Sunt in lumea asta ocupatii dintre cele mai bizarre, pe care unii nu le-ar lua in considerare niciodata si de care altii nici macar nu au auzit. Poate ca si tu ai putea avea o asemenea slujba sau poate ca nu, dar cu siguranta iti poti spune parerea!
Sa incepem, asadar, cu cele mai ravnite cinci joburi din lume pentru care ai avea toate motivele sa fii invidios si sa nu te simti vinovat, fiindca norocosii de mai jos doar se simt bine si mai fac si bani din asta.
1. Incepem cu celebrul administrator al unei insule din Marea Bariera de Corali australiana. Ben Southall, in varsta de 34 de ani, a trebuit sa demonstreze doar ca poate sa inoate, sa scrie pe blog si sa posteze fotografii, sa leneveasca la spa si sa cutreiere plajele. Unde mai pui ca a fost cazat si intr-o resedinta de lux, de cateva milioane de dolari, cu baruri si piscine.
Nu a fost insa lucru usor sa ia fata altor 35.000 de doritori, insa intr-un final a reusit. Iar pentru “eforturile” sale a fost recompensat cu un cec in valoare de 120.000 de dolari.
2. Pe locul al doilea avem o studenta, care are o slujba de vis… Nu e gluma! Testeaza paturi de lux timp de o luna si primeste pentru asta 1.000 de lire sterline pe zi.
Roisin Madigan sta tolanita de dimineata de la ora 10:00 si pana la ora 18:00 intr-un pat din showroom-ul companiei pentru care lucreaza, iar apoi scrie pe un blog cum s-a simtit testand saltele.
3. Nici Tommy Lynch nu se poate plange de jobul sau: testeaza tobogane acvatice in diverse statiuni. E drept, parcurge peste 1.500 de kilometri pe an si ceea ce face e cat se poate de serios: se ocupa de siguranta tuburilor, verifica inaltimea, viteza, cantitatea de apa si caderea.
De asemenea, Lynch cauta noi posibilitati de afaceri pentru compania sa. Pana acum, a mers in Mallorca, Egipt, Turcia, Costa del Sol, Cipru, Algarve, Republica Dominicana, Mexic, Grecia, Florida, Jamaica si Ibiza.
4. Jaime Rascone este model si DJ. Pana aici, nimic neobisnuit. Insa domnul are si o a treia ocupatie, “controlor de calitate” intr-un bordel din Chile. Adica testeaza femei in pat si hotaraste care va fi angajata ca dama de companie! “Asistenta sexy”, “blonda cu acadeaua”, dominatoarea”, “scolarita”, “majoreta” ori “profa nimfomana”, toate varsa multa sudoare pentru a-i face poftele.
 Jaime “intervieveaza” cam sase fete pe luna, adica in jur de 70 pe an. Nici prea mult, sa nu-l extenueze…
5. In sfarsit, ultima pozitie din aceasta serie este ocupata de Harry Willsher, care are o slujba ca in filme, daca ne gandim la “Charlie and the Chocolate Factory”: se ocupa cu degustatul dulciurilor.
Nu stim daca aceasta este chiar cea mai buna din lume, dar cu siguranta este cea mai dulce.
In continuare, sa vedem cele mai trasnite cinci ocupatii
1. Adunator de furnici. Da, ai citit bine. Nu putini sunt cei pasionati de “fermele de furnici” in apartamentul sau gradina proprie si cineva trebuie sa le prinda si sa le “ambaleze”.
2. Exista persoane care miros transpiratia voluntarilor pentru a stabili daca un anumit deodorant este bun sau nu.
3. Culegator de creiere. Da, suna mai degraba dezgustator decat trasnit, insa exista persoane care trebuie sa aiba si aceasta slujba, la abator, pentru ca multi considera creierul o adevarata delicatesa si cum altfel ar ajunge acesta in farfuria lor intact?
4. Pe locul al patrulea il gasim pe angajatul care miroase oua si stabileste daca sunt stricate sau nu.
5. In sfarsit, cineva trebuie sa intoarca perne si sa intinda materialul pentru ca acestea sa nu mai aiba cute.

readmore »»

6.27.2010

Romania mereu surprinzatoare

.
0 comentarii


readmore »»

Gadgeturi neobisnuite

.
1 comentarii

Stiai ca exista asa ceva?
Societatea noastra a evoluat si am ajuns sa traim intr-o lume atat de dezvoltata numai datorita inventiilor. Cu toate acestea, unele lucruri pe lumea asta intrec chiar si cea mai bogata imaginatie. Iti prezint in continuare 10 dintre cele mai ciudate gadgeturi de pe Internet.
Ceas cu zile

Ce ai zice daca in loc sa ai un ceas cu ore ai avea unul cu zile in locul traditionalului calendar? Asta ca sa nu mai uiti sa dai mereu paginile.
Toaster transparent

Ei, da! Ca sa stii si tu cand este painea exact asa cum iti place tie, nu prea arsa sau prea cruda.
Incuie-ti cana

Ar putea deveni un accesoriu de nelipsit in jungla corporatista. De cate ori nu ti s-a intamplat sa ramai fara cana ta preferata la serviciu? Dar daca o incui, nimeni nu va mai fi tentat sa o ia fara sa-ti ceara voie, iar tu vei putea sa-ti bei cafeaua in fiecare dimineata din cana ta personala.
Cutia pentru banane

Exact ce iti lipsea, nu-i asa? Dar sa trecem peste ironii si sa ne gandim, totusi, ca poate unora chiar le place sa-si ia o banana in geanta, iar o punga de plastic nu arata tocmai elegant. In plus, banana ramane intacta si nu te trezesti cu vreun document important patat.
Taietorul de unt

Daca tot suntem la capitolul taiat… da, ai citit bine: taietorul de unt. Ca sa nu te mai enervezi cand untul proaspat scos din frigider nu se intinde uniform pe paine. Cu un singur click obtii o felie subtire de unt.
Foarfeca laser

Te-ai saturat de hartiile sau materialele taiate stramb? Se pare ca nu esti singurul! Foarfeca laser iti arata exact linia pe care trebuie sa o urmezi, asa ca nu mai risti sa te trezesti la final ca ai ciopartit coala sau ce vrei tu sa tai.
Pernute in forma de maini, pentru bebelusi

Gata! S-a terminat cu scancelile celui mic de indata ce l-ai lasat din brate. Il asezi frumos in pat, proptesti langa el doua maini de plus si tu poti face… orice iti trece prin cap.
Deschizator de sticle si stick de memorie

Mergi la un prieten, beti un suc sau o bere, vorbiti despre muzica si filme. Scenariu in care ai nevoie atat de un deschizator de sticle, cat si de un stick de memorie, ca sa nu te duci acasa si sa mai pierzi vremea pe YouTube, cautand melodii.
Tricoul calatorului

Daca pleci, sa spunem, in China sau in Rusia si nu gasesti pe nimeni care sa vorbeasca o limba pe care o stii si tu, ce te faci? Evident, apelezi la limbajul universal al semnelor. Cineva s-a gandit insa ca un tricou cu pictograme ar fi si mai util. Nu trebuie decat sa arati ce cauti si sa indici apoi semnul intrebarii. Cu siguranta viata intr-o tara straina iti va fi mult mai usoara, cel putin la inceput.
Mouse-inel
Iata cel mai neobisnuit mouse pe care l-am vazut noi pana acum. Este, evident, o creatie japoneza, se poarta pe degetul aratator si foloseste un senzor optic pentru a stabili punctul de pe ecran unde vrei sa ajungi.
De asemenea, are o rotita care functioneaza si ca buton de click. Fiind atat de compact, mouse-ul poate fi folosit in orice spatiu, de pilda in masina, pentru ca il poti aseza chiar si pe picior si merge.

readmore »»
 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner