7.10.2010

Probleme sexuale

.
1 comentarii

Exista nenumarate probleme sexuale in ziua de azi, si frecvente in randul barbatilor, printre care una foarte importanta este ejacularea precoce sau ejacularea prematura, fiind si cea mai raspandita. Dupa cum stim sexologi, medici, urologi, afirma ca exista foarte multe persoane care sufera de ejaculare precoce si care recunosc ca dupa cateva minute de contact sexual, ejaculeaza. Aceasta situatie provoaca jena si omul se afla in imposibilitatea de a satisface partenera sa. Exista doua tipuri de ejaculare precoce: ejaculare precoce trecatoare si ejaculare precoce permanenta.
In cazul ejacularii trecatoare barbatul se poate gasi, in momente de emotie mai puternica sau oboseala in imposibilitatea de a controla ejacularea lui, si termina mai devreme decat este obisnuit, iar in acest caz problema de ejaculare care afecteaza acest om nu poate fi considerata ca o tulburare sexuala, deoarece omul in cauza pare sa aiba performante sexuale normale de zi cu zi, dar in anumite cazuri emotionale, presiunile apar brusc intr-un timp mai scurt decat de obicei. In acest caz o viata sanatoasa calma si relaxanta de zi cu zi ar putea restabili drepturile sexuale in ritmul sau normal si de aceea este numita ejaculare prematura tranzitorie sau episodica. Ejacularea precoce permanenta este mult mai frecventa si are loc la fiecare contact sexual, ceea ce afecteaza starea mentala si sexuala a barbatului sau relatile umane. La fiecare ejaculare prematura acesta isi pierde increderea in el, si de multe ori se manifesta printr-un comportament agresiv sau depresie, depinde de natura si caracterul omului. In plus aceasta tulburare devine mai severa, la fiecare raport sexual, de teama de a nu furniza si satisface partenera, chiar si o stare de ejaculare prematura trecatoare poate deveni permanenta daca nu este luata in considerare imediat de la aparitia sa.
Ejacularea prematura nu se datoreaza unei malformatii organice, dar este in principal cauzata de factori emotionali si comportamentali. Cu toate acestea, ejaculare precoce se poate trata si vindeca prin simple exercitii de ingrijire corespunzatoare si nu este nevoie neaparat de un tratament pe termen lung sau o interventie chirurgicala, deoarece cauzele sale sunt in primul rand emotionale si psihologice. Pjur si Chinese Brush sunt un remediu natural pentru tratarea ejacularii precoce, 100% natural si nu necesita o baza de prescriptie medicala, deoarece nu au efecte secundare.
                                                                                                         Sursa

readmore »»

Job vs Pasiune:Tester de jocuri video

.
4 comentarii

Cum te angajezi tester de jocuri video?

Mii de tineri din Romania sunt pasionati de jocurile pe calculator si isi dedica cea mai mare parte din timp acestei activitati. Insa, pentru majoritatea oamenilor care au pasiuni, ideal ar fi sa castige si bani urmandu-si pasiunea. In cazul gamerilor acest lucru este si posibil avand in vedere ca se fac angajari part - time si full - time pentru pozitia de tester de jocuri video.

Pentru a te angaja in acest domeniu, conditiile minime sunt sa ai 18 ani, sa stii sa lucrezi cu un calculator, sa ai cunostinte medii de limba engleza si sa ai ceva experienta (nu trebuie sa fii campion) ca jucator. Este suficient sa te descurci bine, iar indicat este sa fii familiarizat cu mai multe jocuri de diferite tipuri.

In Romania, sunt prezente cu reprezentante firme internationale de productie si testare de jocuri.
Motivul pentru care tara noastra este preferata de companiile din domeniu este dat de un mix intre mana de lucru ieftina si nivelul de pregatire si pricepere al tinerilor in ceea ce priveste jocurile. De asemenea, si limba engleza este un atu al tinerilor romani.
Fiind indeplinite aceste conditii, reprezentantele de aici au devenit locul unde se testeaza principalele jocuri care apar acum in lume.
Cerintele pe care trebuie sa le indeplinesti pentru job-ul “ tester de jocuri video”:
- Pasionat de jocuri video
- Experienta in jocurile video
- Calm, rabdare
- Creativitate, inventivitate si curiozitate
- Nu este necesara expetienta anterioara ( student sau absolvent)
- Limba engleza
- Cunostinte de Microsoft Office
Una dintre companile care face angajari pentru acesta pozitie este Ubisoft. Aici lucreaza deja 350-360 de testeri, iar pana la finalul anului vor sa mai angajeze circa 150. Detalii aici

readmore »»

7.08.2010

Cum sa castigi bani in vacanta de vara!

.
0 comentarii

Esti student sau elev?
A venit vacanta si ai scapat de ore si de cursuri! Vrei sa te relaxezi, dar ai vrea sa castigi si niste bani, pentru micile bucurii zilnice sau pentru a-ti cumpara ceva la care visezi demult!

Dar care mai sunt sansele pentru un elev sau un student sa-si gaseasca ceva de lucru in perioada verii, in conditiile in care tot mai multi romani se plang ca nu au loc de munca? O simpla cautare pe internet ne arata ca mai sunt oportunitati de angajare pentru tineri, chiar daca pe salarii mai mici decat in anii anteriori.
In perioada verii poti, fie sa-ti gasesti ceva de facut in orasul in care locuiesti, fie, daca esti mai indraznet si vrei sa vizitezi locuri noi, sa pleci in strainatate cu un contract de munca sezonier.In acest caz trebuie insa sa
ai 18 ani impliniti, ofertele de joburi adresandu-ase in general studentilor.

In tara, ai putea, de exemplu, sa te angajezi pentru cateva ore pe zi si sa castigi cateva sute de lei. Poti face sampling, poti imparti fluturasi publicitari, poti fi operator de chestionare la companiile de cercetare de piata sau poti vinde produse cosmetice.
In cazul in care vrei sa faci o munca serioasa, care sa te ajute si in dezvoltarea carierei viitoare, poti intra intr-un program de internship, intr-o multinationala. Poti consulta cateva oferte AICI sau AICI.
Pentru 200-400 euro pe luna, poti face promotii in magazine pentru produse cosmetice. Lucrezi cateva ore pe zi si esti platit saptamanal.
In strainatate, cele mai atractive sunt ofertele pentru programele work and travel. Odata cu apropierea verii, companiile care organizeaza astfel de programe incep sa se bata in oferte. Este adevat ca trebuie sa contribui si tu cu cateva sute de euro sau dolari, dar poti avea parte de o vacanta de neuitat.
Trebuie sa si muncesti ce-i drept, dar stai toata vara pe o insula, la mare, sau intr-un oras american in care nici nu ai visat vreodata ca poti ajunge.
In Europa, cele mai multe oferte sunt pentru Grecia si Cipru. De exemplu, in Grecia, poti munci intr-un hotel din Creta, Corfu, Rhodos sau Santorini si poti castiga 400-600 de euro pe luna, la care se adauga bacsisurile si alte beneficii.
Ce poti sa faci? Sa fii chelner, lucrator la bucatarie, hostess, maseur sau animator. Cazarea si mesele sunt gratuite, iar angajatorul iti ofera si un training la locul de munca. Durata contractului este de minimum trei luni si poti pleca chiar din luna iunie. Las plecare trebuie sa contribui si tu cu ceva bani, in jur de 500-600 de lei, in functie de programul ales.
Cateva oferte poti gasi AICI , AICI sau AICI
Pe langa "work and travel", programele "au pair" pot deveni, de asemenea, o sursa de venit pentru tinerii care vor sa munceasca in strainatate.
Mai concret, programele “au pair” constau in plasarea de ingrijitoare pentru copii direct in familiile acestora, persoana astfel angajata urmand sa locuiasca la familia respectiva si sa participe la toate activitatile cotidiene.
In general, familia gazda ofera cazarea si mesele gratuit si uneori pune la dispozitia angajatului si o masina cu care acesta duce copiii la scoala sau in oras. Unele familii cu dare de mana platesc si cursuri pentru invatarea limbii de catre persoana angajata si asigurarea medicala.
Castigurile saptamanale pornesc de la 80 de euro si pot ajunge si la 200 de euro (sau de lire sterline, in cazul Marii Britanii).
Angajatul are doua zile libere pe saptamana si poate merge impreuna cu familia la care munceste in vacanta sau in diferite excursii.
Cele mai multe oferte pentru programe “au pair” disponibile in prezent pe site-urile de recrutare sunt pentru Marea Britanie, Olanda, Spania sau Statele Unite.
 

readmore »»

7.06.2010

Abilitati umane extraordinare

.
0 comentarii

Din perspectiva felului in care au fost creati, oamenii sunt, cu totii, la fel. Desigur, in limitele unor rigori destul de tolerante, insa niciun om nu poate, de pilda, sari de 10 ori mai sus decat altul. Suntem mici variatiuni ale unui tipar unic. Cei mai multi dintre noi. Pentru ca, cercetand, vom constata cu stupoare ca cei mai putini tind sa se abata surprinzator de mult de la “matrita”, intr-o directie sau alta. Nu este vorba despre oameni cu patru maini si cu doua capete sau de indivizi cu un al saselea simt, ci de persoane ale caror simturi si capacitati tipic umane se manifesta la un nivel, uneori“supereroic”, alteori doar neobisnuit, comparabil cu cel din lumea animala sau din fanteziile noastre. Sa cunoastem cateva astfel de “porniri”.

Supergust

Acei oameni care simt gustul alimentelor cu o intensitate mai mare decat restul populatiei sunt denumiti superdegustatori. Se crede ca prezenta pe limba a papilelor gustative fungiforme - acei cili linguali in forma de ciuperci, acoperiti cu receptori de gust - este motivul pentru care aceste persoane au un raspuns mai puternic la senzatia de gust. Dintre cele cinci tipuri de senzatii gustative existente: dulce, sarat, acru, amar si umami, un superdegustator considera in general "amareala" ca fiind cea mai perceptibila. Cercetatorii au observat, initial, abilitatile diferite ale oamenilor de a resimti gustul unui compus cunoscut, atunci cand un chimist din DuPont, Arthur Fox, a cerut unui esantion de subiecti sa puna pe limba fenil-tio-carbamida. Unii oameni i-au putut resimiti gustul amar, iar altii nu. In timp ce 70% dintre indivizi pot detecta aceasta substanta, doua treimi dintre ei o fac la nivel mediu si o singura treime, aproximativ 25% din populatia mondiala, a experimentat intens, putand fi catalogata drept una de superdegustatori.
Acestor personaje le vor displacea adesea anumite sortimente culinare, in special cele amare, precum varza, cafeaua si grapefruitul. Femeile asiatice si africane sunt cele mai predispuse sa prezinte un numar crescut de papile fungiforme, menite sa le faca superdegustatoare.
Auz incredibil

Contrar banuielii, aceasta trasatura nu implica un auz foarte ascutit si posibilitatea de a percepe mai bine decat normal sunete aflate la distanta mare sau cu un nivel redus de emisie. Nu este vorba despre o abilitate sporita de a auzi, ci de capacitatea mentala de a intelege, diferentia si clasifica sunetele in cateogorii bine definite. Exemple ale acestei competente includ identificarea corecta a franturilor sonore indiferent de sursa ( claxoane, sirene, motoare etc.), abilitatea de a recunoaste o nota muzicala extrasa dintr-un context sonor, recunoasterea unei tonalitati si sesizarea cheii in care este redata un cantec. Fiecare dintre aceste lucruri este o actiune cognitiva, care presupune inregistrarea si recunoasterea frecventei fiecarui ton si capacitatea de a-l eticheta. Abilitatea poate fi deprinsa atat genetic, cat si printr-o oarecare forma de invatare, influentata de expunerea individului la muzica in stadii cruciale ale dezvoltarii lui. Estimarile referitoare la procentul populatiei cu "superauz" variaza intre 3%, in randul populatiei neavizate si 8% in cazul muzicienilor profesionisti si semi-profesionisti. Aceasta se intampla in Europa si SUA. Interesant este ca in conservatoarele din Japonia, 70% dintre muzicieni au superauz. Parte a motivului pentru aceasta diferenta semnificativa ar putea consta in dezvoltarea acestor oameni intr-un mediu lingvistic fundamentat pe tonalitati (mandarin, cantonez, vietnamez) sau pe accente (japonez).
Simtul este, de asemenea, comun, si in randul celor orbi din nastere, sau care sufera de Sindromul William, ori de autism.
Tetracromia

Este abilitatea perceperii culorii din patru surse diferite. Un exemplu din regatul animalelor vine de la pestele-zebra (Danio rerio), care poate capta lumina din canalele rosu, verde, albastru si ultraviolet ale spectrului luminos. Adevarata teracromie la oameni este foarte rara si numai doua posibile cazuri au fost identificate in istorie pana acum. In mod normal, oamenii sunt tricromi, dispunand de trei tipuri de conuri oculare, care primesc lumina din zonele rosie, verde si albastra ale spectrului luminos. Fiecare con poate distinge aproximativ 100 de gradatii de culoare, iar creierul combina culorile si nuantele astfel inca 1 milion de umbre distinctive ajung sa ne coloreaze lumea. Un adevarat tetracrom, cu un tip suplimentar de con, intre rosu si verde (frecventa portocalie), ar putea, teoretic, sa percepa 100 de milioane de culori.
La fel ca si supergustul, tetracromia este considerata mai comuna in randul femeilor decat la barbati. In mod interesant, incapacitatea de a detecta culorile la barbati (mai mult decat la femei), poate fi mostenita tocmai de la mame cu tetracromie.
Ecolocatia

Ecolocatia este ceea ce liliecii si delfinii folosesc pentru a-si gasi drumul prin intuneric, respectiv prin apa. Emit un sunet, asteapta ca ecoul sa se intoarca si il folosesc pentru a descifra, in functie de directie si durata, pozitia, dimensiunea si distanta la care se afla un obiect. Surprinzator, si oamenii pot folosi ecolocatia. Ea le este accesibila in special celor orbi, deoarece dureaza foarte mult timp sa stapanesti si sa ascuti senzitivitatea fata de sunetul reflectat. Dar este o tehnica si se invata, nu o abilitate innascuta. Pentru a naviga cu ajutorul ecolocatiei, o persoana creeaza, voit, un sunet (loveste dintr-un baston sau cu limba de cerul gurii) si determina, in functie de ecoul creat, unde sunt pozitionate obiectele in jurul sau. Cei bine initiati pot spune adesea unde se afla un obiect, cat este de mare si ce densitate are.
Poate cel mai remarcabil si bine documentat caz individ care se foloseste de ecolocatia in viata de zi cu zi este cel al lui Ben Underwood, din SUA, decedat anul trecut, la varsta de 17 ani, care si-a pierdut ambii ochi din cauza unui cancer de retina, la varsta de numai trei ani.
Himerism genetic

In Iliada, Homer descrie himera, o creatura fabuloasa, ale carei organe externe provin de la animale diferite, un monstru mitologic de la care se trage si numele echivalentei genetice - himerism. Himerismul genetic, sau tetragametismul, la oameni si la alte animale, se intampla atunci cand doua oua fertilizate sau doi embrioni fuzioneaza, in prima faza a sarcinii. Este, practic, o afectiune in care doi embrioni gemeni cresc in pantecele unei mame, dar unul dintre ei il absoarbe pe celalalt, astfel incat rezulta un embrion ce contine doua ADN-uri, aflate in diferite parti ale corpului. La oameni, himerismul este foarte rar, cunoscandu-se numai 40 de cazuri confirmate in istorie. In aceste situatii, eventualele teste ADN facute unor persoane inrudite biologic - fie chiar parinti-copii - pot indica o nepotrivire genetica intre parti, ca si cum nu ar avea acelasi sange. Ceea ce este si adevarat, profilul genetic al sangelui copilului diferind de cel al parintilor, prin combinarea ADN-ului sau cu cel al potentialului frate geaman in faza intrauterina. Un exemplu in oglinda al acestei conditii medicale este cel al Lydiei Farichild: testele ADN facute ei si celor doua fetite pe care le-a nascut au subliniat o nepotrivire genetica mai mare de 50% intre femeie si copii, tradusa prin neinrudire biologica; genetic, Lydia nu era mama copilelor. Explicatia? Femeia era rezultatul unui himerism si poseda doua seturi de ADN. Unul era predominant in corp, insa ovarele contineau celalalt material genetic. Cu greu, Lydia a fost recunoscuta drept mama copiilor, dar nu inainte de a fi data in judecata.
Ca un avantaj, oamenii nascuti cu himerism au, in general, un sistem imunitar tolerant la ambele tipuri genetice de celule din corpul lor. Astfel, un "himerian" se poate potrivi, in cazul unui transplant de organe, cu un procent mult mai mare din populatie decat oricine altcineva.
Sinestezia

Cum ar fi sa asociezi, efectiv, consistent si realistic, cifrele sau literele cu anumite culori, sau sunetul unui anumit cuvand sa iti declanseze senzatia unui gust precis pe limba? Sunt doua forme de manifestare ale tulburarii neurologice denumita sinestezie. Sinestezia se intampla atunci cand stimularea unei anumite regiuni senzoriale sau cognitive declanseaza un raspuns involuntar in alte regiuni senzoriale sau cognitive. Sinestezia este adesea genetica iar asocierea semnelor grafice cu diferitele culori reprezinta cea mai comuna forma a sa. Alte versiuni de sinestezie implica asocierea datelor calendaristice cu locatii precise, alocarea unei personalitati numerelor sau perceperea sunetelor ca pe gusturi sau culori. Desi sinestezia este o disfunctie neurologica, ea nu ar trebui considerata o tulburare, deoarce nu interfereaza, in general, cu abilitatea unei persoane de a functiona normal.
Cei mai multi oameni "suferind" de sinestezie nici macar nu isi dau seama ca experientele lor cotidiene stimuleaza mai multe raspunsuri senzoriale decat in cazul altora, iar cei care observa considera foarte rar sinestezia ca avand un impact negativ asupra vietilor lor.
Calculatoare mentale

Stim despre savanti ca sunt acei oameni care au ajuns la un nivel cognitiv extraordinar, aproape suprauman, invatand si experimentand, la nivel stiintific, toata viata. Dar termenul mai desemneaza si o dimensiune patologica. Este vorba despre autismul savant sau despre savantii autisti, indivizi a caror functionare cerebrala anormala le permite sa execute cele mai complxe calcule, in general matematice, posibile. In timp ce planeta este populata de multi oameni antrenati sa poata lucra rapid cu numere mari in gand, abilitatea "nedresata" si superioara a autistilor de a face acelasi lucru este cu mult mai interesanta. Majoritatea acestor oameni se naste cu sindromul savantului ( doar 50% dintre oamenii cu savantism sunt si autisti; mai pot suferi de epilepsie si alte malformatii cerebrale), care este inca sarac inteles, si putini sunt cei care il dezvolta in timpul vietii, de obicei din cauza unei lovituri la cap. Exista mai putin de 100 de savanti prodigiosi recunoscuti in lume, iar dintre savantii cu autism capabili sa foloseasca tehnici de calcul mental exista chiar mai putini.
Cercetari recente au evidentiat ca fluxul sanguin din regiunea creierului responsabila de calculele matematice este de sase pana la sapte ori mai crescut decat normal, cu siguranta unul dintre factorii care potenteaza aceasta capacitate de a gandi mantematica mult mai repede decat o persoana normala.
Memoria reprezentationala

Atunci cand o persoana poseda memorie fotografica sau isi aminteste totul despre orice cu lux de amanunte se spune ca are memorie reprezentationala. Este vorba de abilitatea de a evoca si reda sunete, imagini sau obiecte din amintire cu o acuratete extrema. Exemplele de memorie reprezentationala includ prestatia impresionanta a lui Akira Haraguchi, care a recitat din memorie primele 100.000 de zecimale ale lui pi si desenele lui Stehen Wiltshire - savant autist - care a reprodus in creion Roma in mare detaliu dupa un survol, cu elicopterul, deasupra orasului. Kim Peek, omul dupa care a fost inspirat personajul Raymond Babbit din filmul Rainman, poseda la randul sau memorie reprezentationala, fiind capabil, printre alele, sa redea pana la 12.000 de carti din memorie.
 Daca memoria fotografica adevarata exista la adulti este, inca, o problema controversata. Dar este acceptat ca abilitatile reprezentationale sunt distribuite in mod egal intre femei si barbati. In plus, asemenea capacitate nu poate fi deprinsa prin repetitie si invatare, ci numai ereditar.
Celulele nemuritoare

Exista un singur caz cunoscut al unei persoane cu celule nemuritoare (celule care se divid indefinit in afara corpului uman, sfidand Limita Hayflick) si este cel al unei femei pe nume Henrietta Lacks. In 1951, H.L., in varsta de 31 de ani, a fost diagnosticata cu cancer cervical, din cauza caruia a si murit un an mai tarziu. Fara consimtamantul familiei femeii, un chirurg a sustras o mostra de tesut din tumora pacientei si i-a transmis-o doctorului George Gey. Cercetator al Laboratorului de Tesuturi din cadrul Universitatii John Hopkins, Gey a introdus mostra de tesut a lui Lacks intr-o linie de celule nemuritoare - linia de celule HeKa. Celulele din tumora femeii decedate au o verziune activa a enzimei telomeraze (telomeraza este mecanismul prin care celulele imbatranesc sau sunt imbatranite) si se prolifereaza anormal de rapid. In ziua mortii Henriettei Lacks, dr. Gey a anuntat lumea ca o noua era in cercetarea medicala a inceput - una care avea sa ofere leacul pentru cancer. Celulele HeLA au fost utilizate in 1954 de catre Jonas Salk, pentru a dezvolta leacul impotriva poliomelitei. De atunci, au fost folosite in cercetarea cancerului, a SIDA, a efectelor radiatiilor si substantelor toxice, dar si pentru cartografierea genelor, printre alte lucruri. Astazi, celulele HeLa sunt atat de comune in laboratoare incat contamineaza multe alte culturi celulare
De asemenea, astazi sunt mult mai multe celule HeLa vii azi decat in vremea cand Henrietta Lacks traia - ii depasesc masa fizica de multe ori. Tragic, Lacks nu a stiut niciodata despre contributia imens de valoroasa pe care celulele ei au adus-o stiintei, iar familia femeii nu a fost informata decat multi ani mai tarziu ca celulele acesteia au fost folosite in scopuri de cercetare.

readmore »»
 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner