8.21.2010

Parcari din lume cu design special

.
1 comentarii

Atunci cand te gandesti la o parcare, nu-ti vine in minte o arhitectura deosebita, intrucat primeaza aspectul utilitar, pe cand cel estetic este, poate, pe ultimul loc in lista prioritatilor. "Este un cost pe care dezvoltatorul nu si-l asuma de obicei, dar este un rau necesar pentru ca rezultatul sa se bucure de succes", spune Len Tsupros, presedintele unei firme de design specializate in parcari.
Pe masura ce orasele se dezvolta si se supraaglomereaza, tehnologia se schimba inclusiv in domeniul transporturilor, astfel ca rolul parcarilor a fost si el redefinit.
Iata cateva dintre aceste parcari cu adevarat inovatoare, interesante sau pur si simplu ciudate, ceva ce la noi cu siguranta nu vom vedea multa vreme de-acum inainte.
Parcarile de la Autostadt, Wolfsburg, Germania

Autostadt este un "parc de distractii" pe tema auto, ce cuprinde un muzeu, piste si chiar un cinematograf. Odata ajuns aici, poti face tururi ale fabricii Volkswagen din oras si poti vizita aceste uriase show room-uri de 20 de etaje, in care se gasesc marci precum: Bentley, Skoda, Lamborghini, Audi sau Seat.
1111 Lincoln Road, Miami Beach, SUA
Dupa ce au realizat stadionul "Cuibul de pasare" pentru Olimpiada de la Beijing din 2008, arhitectii Herzog si de Meuron au creat o alta minune arhitecturala, in locul unei parcari banale, care a costat 70 de milioane de dolari. In ea incap 300 de masini, dar are un spatiu de promenada, magazine si un restaurant exact pe acoperis, cu o priveliste uimitoare a intregului Miami.
Umihotaru, Parcarea plutitoare, Tokyo, Japonia
Construit pe o insula artificiala, Umihotaru ("Licurici de mare", in japoneza) este tot un soi de parc de distractii auto, cu cel mai lung tunel subacvatic, magazine si cafenele. A costat 11,2 miliarde de dolari, iar dezvoltatorilor le-a trebuit 30 de ani sa-l termine.
Casa KRE, Tokyo, Japonia
In 2007, arhitectul japonez Takuya Tsuchida s-a ambitionat sa realizeze o casa care nu numai ca avea un garaj cu noua locuri, dar a facut in asa fel incat una dintre masini sa poata fi admirata chiar din living room, prin podeaua de sticla. O platforma mecanica ii permite proprietarului sa schimbe masinile intre ele.
Marina City, Chicago, SUA
Parcarile din cele doua turnuri identice ocupa cam 15 etaje din cele 65 si sunt construite sub forma de spirala. In fiecare incap 896 de autovehicule, iar parcarile au devenit faimoase in 1979, cand aici a fost filmata o scena de urmarire cu masini pentru filmul "The Hunter" cu Steve McQueen.
Michigan Theatre, Detroit, SUA
Teatrul a fost ridicat exact pe locul unde Henry Ford a construit prima sa masina, insa astazi gazduieste autoturismele care ii poarta numele. In 1976, teatrul era programat pentru demolare, dar fiindca era prea periculos pentru cladirile din jur, inginerii s-au gandit sa-l transforme in parcare.
Parcarea din Civic Center, Santa Monica, SUA
Structura de 300.000 de metri patrati este prima parcare cu "diploma" pentru ecologism. Desi o vedem atat de luminata, face economie la consumul de energie, de altfel produsa de panouri solare, si este "prietenoasa" cu mediul. Pe langa cele 900 de locuri pentru masini traditionale, exista 14 locuri pentru masini electrice si ofera spatiu pentru biciclete.
Tunelul-parcare Rheinauhafen, Koln, Germania
Nu pare cine stie ce grozavie, dar impresioneaza prin lungimea sa: are 4 kilometri si doar 3 intrari. Inginerii s-au chinuit 1 an si 3 luni pana au venit cu planurile de constructie.
Parcarea automatizata din Dubai, EAU
Dubaiul se mandreste cu insulele sale artificiale, dar mai nou si cu parcarile sale. Una dintre ele apartine de hotelul Ibn Battuta Gate si este cea mai mare parcare automatizata din lume, care poate prelua nu mai putin de 250 de masini pe ora. De afara, pare un garaj construit pentru o singura masina, dar inauntru se ascunde o structura pentru 765 de masini.
Parcarea verticala din Tokyo, Japonia
Exact ca intr-un carusel, proprietarii isi duc masina pe o platforma, de unde este luata si "stivuita" intr-o structura uriasa, care seamana cu un raft. Japonezii au venit cu aceasta solutie neobisnuita la problemele legate de lipsa spatiului.

readmore »»

8.20.2010

Tensiometru de la ABI Solutions

.
0 comentarii

Abi solutions este un magazin online de produse de ingrijire a sanatatii, cu produse performante si de ultima generatie, usor de utilizat de persoanele care nu au o pregatire medicala. Categoriile de produse Abi solutions sunt: glucometre, termometre, tensiometre, cantare, nebulizatoare, produse pentru ingrijire personala avizate de Ministerul Sanatatii.

Cea ce vreau sa va prezint mai detaliat astazi, sunt tensiometrele. Le consider foarte utile pentru ca in orice situatie de sanatate neplacuta un tensiometru poate sa fie cel salvator.
Pentru cei care nu stiau, tensiometrele sunt acele instrumente medicale cu ajutorul carora iti poti masura tensiunea. Atunci cand sunt folositi anumite tensiometre (fie ele aneroide sau digitale) nu trebuie sa va luati tensiunea de mai multe ori intr-un interval mai mic de 5 minute. Nu se intampla nimic rau din punct de vedere fizic doar ca tensiometru poate indica valori oscilante.

readmore »»

8.17.2010

Fenomene incredibile din natura

.
7 comentarii

In timpul verii, lacul de langa Osoyoos (British Columbia) seaca si scoate la iveala formatiuni care au devenit loc de pelerinaj pentru turisti curiosi din intreaga lume, dar si pentru cercetatori care s-au incumetat sa desluseasca misterul fundului care abunda in culori, minerale si forme geometrice.
"Lacul patat" este de o frumusete rara, iar fenomenul prin care el ajunge in forma din imagine este unic. Exista concentratii foarte mari de sulfat de magneziu, de sodiu si de calciu, fiecare precipitand diferit cand apa se evapora.
Cine muta pietrele in Valea Mortii? Iata un mister care inca ii fascineaza pe oameni, chiar daca cea mai plauzibila explicatie a fost data de cercetatori: vantul. Exista pietre si de o suta de kilograme care calatoresc prin desertul arid cu o lungime de 120 de kilometri, asezat in California.
 Ele inainteaza usor, uneori schimbandu-si directia la 90 de grade, lasand urme vizibile in spate. Oamenii de stiinta sustin ca deplasarea se face numai dupa ploaie, cand namolul este moale si permite o inaintare de cativa milimetri. Totusi, nu putini sunt aceia care pun totul in carca paranormalului, spunand ca forte inexplicabile actioneaza asupra pietrelor...
In 1839, Charles Darwin calatorea prin Argentina, croindu-si drum printre "los penitentes", formatiuni de gheata aflate in Anzi, la peste 4.000 de metri altitudine. Acestea au aspectul unor lame de cutit, unele inalte si de cinci metri.
Se formeaza prin trecerea directa a vaporilor de apa din ceata in stare solida (sublimare) dar si datorita vanturilor puternice care modeleaza campuri albe. Liboutry a intrat in detaliu, explicand fenomenul si prin puterea de refractie a suprafetelor, care cresc punctul de ceata, aflat initial la sub zero grade. Betterton a descris si o formula matematica pentru los penitentes; fenomenul ramane inca un mister, chiar daca a fost destul de studiat.
Un fenomen care ne-a fascinat inca din copilarie este aurora boreala. Oamenii care locuiesc spre poli le numesc "dansuri ale spiritelor". Aurorele se vad mai bine noaptea, ele putand si monocrome sau policrome. Termenul provine de la Aurora, zeita romana a zorilor si Boreas, vantul de nord al grecilor.
 Fenomenul se produce prin ionizarea oxigenului (da culoarea verde sau rosu inchis) si azotului (da culoarea albastru sau rosu) in ionosfera, la aproximativ 80 de kilometri altitudine. Aurorele boreale reprezinta un adevarat spectacol ceresc, ele atragand anual zeci de mii de turismi spre cercurile polare, acolo unde se observa cel mai bine.
Tornadele reprezinta fenomene relativ des intalnite in America. Uneori, ele se pot forma in ocean, absorbind apa in vortex si devenind "trompe de apa". Putini stiu insa ca si in cazul incendiilor pot aparea astfel de fenomene spectaculoase si deloc prietenoase.
Un caz celebru este cutremurul din 1923 din Japonia, atunci cand cartierul Hifukusho-Ato a luat foc. Din cauza diferentelor uriase de temperatura, s-a format o tornada care a inceput sa "soarba" flacarile, distrugand totul in calea ei. Au murit atunci aproximativ 40.000 de oameni, in numai cateva minute...
Apar ca niste diverticuli la baza norilor si creaza un fenomen impresionant. Aveti in imagine norii mammatus, numiti si "norii san". Ei apar prin modificari in stratul inferior al unor nori care intalnesc conditii meteo speciale, cu temperaturi precise in interiorul norilor, respectiv sub acestia.
Au fost lansate numeroase teorii, insa niciuna nu a clarificat fenomenul. Multi au spus ca norii respecta undele de gravitatie ale Pamantului. Exista zece ipoteze, insa niciuna completa. Se pare ca natura nu se lasa usor descoperita, lucru care nu poate decat sa ne incante. Misterele sunt mai frumoase atunci cand sunt lasate in pace...

readmore »»
 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner