7.17.2010

Fata draga cu parul de foc Madalina Manole

.
0 comentarii

Madalina Manole, supranumita "Fata cu parul de foc", una dintre vocile cele mai bune ale Romaniei, a decedat in ziua in care ar fi implinit 43 de ani, lasand in urma o cariera de succes inceputa la varsta de 15 ani, un sot si un copil in varsta de un an, dar si refrene de neuitat.
Madalina Manole s-a nascut pe data de 14 iulie 1967 in localitatea Valenii de Munte. Artista isi face debutul muzical la 15 ani in Cenaclul Tineretului prahovean.

Aceasta si-a facut debutul in muzica folk intre 1982 si 1985, cand a devenit membra a cenaclului "Serbarile Scanteii Tineretului" condus de Lucian Avramescu si a facut parte din duetul Alfa si Beta. Intre 1985 si 1988 a studiat canto-muzica usoara la Scoala Populara de Arta, la clasa condusa de Ionel Tudor si Mihaela Runceanu.
In 1988 Madalina Manole a debutat la Festivalul National Mamaia, unde a obtinut o mentiune cu melodia "Un om sentimental". Participarea la festival a marcat inceputul colaborarii cantaretei cu compozitorul Serban Georgescu, care avea sa-i devina mai tarziu si sot pentru 15 ani.

Intre 1990 si 2000 Madalina Manole a sustinut peste 3.000 de concerte si a lansat cantece de mare succes, printre acestea numarandu-se "Te-am vazut, mi-ai placut", "Fata draga", "Ei si ce", "Vreau sa uit", "Cand dansez cu tine" si "Tu n-ai avut curaj".
Primele trei albume lansate intre 1991 si 1994 au inregistrat vanzari de peste doua milioane de unitati, pentru acestea casa de discuri Electrecord acordandu-i artistei trei discuri de aur.
In 1997 artista a lansat albumul de folclor autentic romanesc "Lina, Lina Madalina", cu melodii din repertoriul Mariei Tanase, Mariei Lataretu si Lucretiei Ciobanu.
Madalina Manole a fost declarata campioana a popularitatii la Premiile Industriei Muzicale Romanesti in 2001. In 2003 cantareata a lansat albumul "A fost, va fi iubire", cu 11 cantece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu, iar intre 2003 si 2005 a sustinut mai multe turnee pentru comunitatile romanesti din Germania, Austria, Belgia si SUA.
Ultimul album al cantaretei, "09 Madalina Manole", a fost lansat in luna mai a acestui an. Artista a fost nevoita sa amane lansarea cu public a albumului dupa ce a acuzat probleme de sanatate si a fost internata in spital. Presa a scris dupa internare ca Madalina Manole a fost diagnosticata cu insuficienta cardiaca.
 

Viata privata
Madalina Manole era casatorita din octombrie 2009 cu Mircea Petru, inginer de sunet. Pe 9 iunie 2009 Madalina Manole a devenit mama in urma unor indelungate tratamente de fertilizare, dand nastere unui baietel pe care l-a numit Petru.
Cantareata a murit miercuri, in ziua in care ar fi implinit 43 de ani, trupul sau fiind gasit fara suflare chiar de sotul ei, care a anuntat autoritatile. Prima ipoteza luata in calcul de anchetatori este sinuciderea pentru ca aceasta a luat mai multe medicamente.
Decesul Madalinei Manole aminteste de moartea unei alte artiste indragite de public, Laura Stoica.
Madalina Manole declara in ultimul post pe blog ca s-a recompus sufleteste si ca merge mai departe
Madalina Manole si-a inceput articolul prin salutul cititorilor, pe care ii anunta de lansarea noului album si despre o noua fata a siteului http://www.madalinamanole.ro/, dupa cum le promisese.

"Hei, prieteni! V-am promis de ceva vreme un album nou si o fata noua a site-ului! Iata ca a venit si momentul concretizarii acestor doua promisiuni!", era primul rand al articolului.
"Albumul ,,09 MADALINA MANOLE” a ajuns deja in magazine iar www.madalinamanole.ro ramine calea noastra deschisa de comunicare pentru tot ceea ce simtim sa ne spunem! Despre album?.. Am adunat pe acest disc 12 cintece compuse in acest rastimp, fiecare avind emotia si povestea lui in care va veti regasi cu siguranta, atit voi indragostitii cit si voi, mai putin norocosii in iubire", scria Madalina pe blog despre noul album.
Cat despre ea, Madalina scria in acelasi articol ca ".. M-am recompus sufleteste si merg mai departe, pretuind cu toata fiinta mea tot ceea ce am primit si primesc de la viata! Restul e… miscare de rezistenta!".

readmore »»

Wallpapere full HD cu scene din jocuri

.
0 comentarii

Descarca 10 wallpapere excelente pentru desktop, la o rezolutie full HD 1920 x 1080 pixeli.

Jocurile, de la primele titluri si pana la actualele "bijuterii" tehnologice, au devenit din ce in ce mai complexe si mai realiste. Nu-i de mirare ca astazi, cum gasim putin timp liber, preferam sa ne jucam pe telefonul mobil, sa scoatem o consola mobila din rucsac, sa invadam sufrageria pentru a ataca titluri excelente pe Xbox, Wii sau Playstation sau pur si simplu sa apelam la bunul prieten al oricarui gamer, desktop-ul. Jocurile, fara exagerari, au efecte benefice asupra concentrarii, memoriei, strategiei, sanatatii per ansamblu. Si, ca sa dam dovada ca suntem iubitori de industrie gaming, punem si pe desktop un wallpaper HD. Aveti de ales dintre zece, selectate de catre superbul site 10awesome.com!

readmore »»

7.15.2010

Sculpturi ciudate

.
0 comentarii

Descopera 10 dintre cele mai ciudate sculpturi din lume!

Iata ce i-a trecut prin minte lui Mike Ross, un artist nonconformist din Brooklyn, atunci cand a fost pus sa realizeze o sculptura unicat pe Capitol Hill...
Ron Mueck depaseste orice standard artistic cu sculpturile sale realiste...
Un om fericit, cu zambetul mereu pe buze. Ce criza?
Un simbol din Brooklyn, New York. Acest crocodil mananca un capitalist, punand sub semnul intrebarii intreaga economie din SUA.
Copii pe plaja, probabil scapati de sub supravegherea parintilor.
O sculptura ciudata de pe 5th Ave., Manhattan, NY.
Un barbat care atarna in Wroclaw, Polonia.
Copacul semafor, o creatie de Pierre Vivant, amplasata in Londra.
Elefantul care sta in trompa, o sculptura de Daniel Firman.
O sculptura-iluzie impresionanta din Cadiz, Spania.

readmore »»

7.12.2010

Locuri fascinante desprinse din alta lume!

.
0 comentarii

Descopera 10 locuri fascinante care par total desprinse din alta lume!
Structura Richat este o formatiune circulara ciudata, care se gaseste in portiunea desertului Sahara cea mai apropiata de Mauritania. Structura a fost vizualizata pentru prima oara de catre echipajele de cosmonauti ajunsi in spatiu, ea avand un diametru de aproximativ 50 de kilometri. Initial s-a crezut - si oricine ar tinde sa creada asta la prima vedere a formatiunii - ca a luat nastere in urma impactului unui meteorit.

Ulterior, cercetatorii au descoperit ca totul a aparut in urma unui fenomen natural, de ridicare muntoasa in dom, afectat apoi de eroziunea eoliana.
Muntele Roraima se afla exact la granita dintre Venezuela, Brazilia si Guyana. Ceea ce este fascinant la acest munte (probabil va amintiti de revistele Terra Magazin pe care ni le aduceau de regula profesorii de geaografie...) este tocmai forma sa, care se prezinta ca un paralelipiped dreptunghic cu o inaltime de 400 de metri. Aceasta forma ciudata de relief este practic in continuarea varfului unui alt munte, fiind frecvent inconjurata de nori, ceea ce sporeste desigur misterul. Multe din speciile descoperite aici de Sir Walter Raleigh in 1596 si apoi de alti cercetatori, nu au mai fost gasite nicaieri in lume, asemanator cu situatia din Socotra.

Curiosii se pot urca pe Roraima abordand muntele dinspre Venezuela, neaparat cu un ghid experimentat. Pare o misiune usoara dupa zecile de emisiuni ale lui Bear Grylls vizionate, insa la fata locului lucrurile nu sunt deloc simple. Ruta Paraitepui este singura care nu necesita decat bocanci si un rucsac cu lucruri esentiale, in rest Roraima fiind accesibil numai cu echipament de alpinism profesionist.
Socotra este, de drept, un arhipelag situat in oceanul Indian, undeva intre Capul Horn si Peninsula Arabica. Marea insula Socotra reprezinta aproximativ 85% din intreaga suprafata uscata a arhipelagului, restul fiind alcatuit numai din insule de mici dimensiuni. Datorita amplasarii intr-o zona particulara, o treime din speciile gasite aici nu se mai gasesc nicaieri in lume. Socotra este administrata de Yemen, insa termenul "administrata" nu-si prea gaseste locul din moment ce nu prea e nimic de administrat acolo. Insula traieste din turism, unul ce-i drept destul de exclusivist datorita coordonatelor. Cine a ajuns insa aici, stie ca excursia a meritat din plin. Socotra parca nici nu face parte din Terra...

Termenul pare a fi grecesc, insa e de fapt sanscrit si inseamna "insula beatitudinii". Grecii au ajuns aici si au descris peisajele ciudate, mai departe punand piciorul un rus, pe numele sau Zhukov. Prin 1507, insula devine colonie a portughezilor, iar in 1886 trece in protectorat britanic. Abia in 1967 Yemenul castiga insula, invocand faptul ca se afla cel mai aproape de aceasta. Nu le-a adus mari beneficii directe, dar arabii se mandresc cu ea pentru ca stiu ca e greu sa mai descoperi un asemenea loc in lume. Arbori inalti, flori multicolore, roci spectaculoase, lacuri mici cu apa limpede; ce poti cere mai mult de la ceva ce poate insemna excursia vietii tale?
Nu-i asa ca ai vrea sa pui piciorul aici?
Raul Tinto izvoraste din Muntii Sierra Morena din Andaluzia, Spania si se varsa in sud-vestul tarii, undeva langa Huelva, in golful Cadiz. Dupa cum puteti observa si in poza, raul are o culoare rosu-caramiziu datorata cantitatii foarte mari de fier. Acest aspect nu e singurul dare ii dat lui Tinto statutul de "ciudat". Raul are o apa extrem de acida, cu un PH 2 (va reamintim ca PH 7 este neautru; valorile ce tind spre 1 corespund unei aciditati din ce in ce mai mari, iar cele care se departeaza de 7 corespund unei alcalinitati tot mai mari). Aciditatea este datorata unei bacterii aerobe care se hraneste cu fier si sulfide.
Ca si cum nu era de ajuns, cercetatorii au declarat ca Tinto seamana foarte mult cu apa subterana de pe Marte. Iata deci, un argument in plus care atesta faptul ca aceste locuri par desprinse complet de Pamant...
Chiar daca sunt caracteristice pentru Islanda, gheizerele se mai gasesc si in alte locuri ale lumii, unele fiind chiar desprinse din orice peisaj ce poate fi catalogat drept "terestru". Un astfel de exemplu este gheizerul Fly din apropiere de Gerlach, Nevada. Chiar daca are numai trei metri inaltime, gheizerul este intr-o continua expansiune, creand o zona deosebit de frumoasa, cu numeroase piscine prin care apa trece. Interesant este faptul ca Fly se afla pe o proprietate privata, nimeni nu avand voie sa-l vada de aproape.
 Curiosii - si ii intelegem din plin - sar totusi un gard inalt pentru a sta langa minunea ce pare mai degraba o fantana de la Roma. Zona ii apartine lui Bill Spoo, om care ar fi putut face o avere daca fie colabora cu ministerul turismului, fie isi deschidea un centru specializat in jurul lui Fly. Bill nu a facut absolut nimic si se pare ca nici nu va face in viitor...
Un fenomen care ne-a fascinat inca din copilarie este aurora boreala. Oamenii care locuiesc spre poli le numesc "dansuri ale spiritelor". Aurorele se vad mai bine noaptea, ele putand si monocrome sau policrome. Termenul provine de la Aurora, zeita romana a zorilor si Boreas, vantul de nord al grecilor. Fenomenul se produce prin ionizarea oxigenului (da culoarea verde sau rosu inchis) si azotului (da culoarea albastru sau rosu) in ionosfera, la aproximativ 80 de kilometri altitudine.
Aurorele boreale reprezinta un adevarat spectacol ceresc, ele atragand anual zeci de mii de turismi spre cercurile polare, acolo unde se observa cel mai bine.
Rotorua este un oras din insula de nord a Noii Zeelande, recunoscut pentru activtatea geotermala intensa care a format gheizere, piscine cu namol sau rauri fierbinti. Rotorua are multe arealuri acoperite de aburi sau duhnind a oua clocite din cauza sulfului. Cine rezista in prezenta acestui miros se poate delecta prin namol (unele piscine au temperaturi suportabile).
Pretutindeni, pulberea galbena de sulf se amesteca cu rocile, cu apa calda si cu noroiul fierbinte. Relieful este ciudat si poate tocmai din aceasta cauza reprezinta o atractie majora pentru cei care ajung in Noua Zeelanda.
Kauai este cea mai veche insula din Hawaii, nascuta dintr-o bogata activitate vulcanica. Ceea ce este cu adevarat fascinant la aceasta insula sta pe tarmurile sale, acolo unde apa fie se scurge practic in gauri uriase, fie tasneste la zeci de metri in aer, fiind aruncata de mici gheizere conectate la bazinul magmatic subteran. Pe uscat, zeci de cascade spectaculoase s-au format pe raul Waimea.
 Tot pe tarmuri, deseori se poate vedea lava care se scurge in apa...
Nu puteam sa vorbim despre locuri ciudate fara sa amintim de Triunghiul Bermudelor. Chiar daca in acest caz lucrurile sunt mai degraba utopice si mai putin palpabile, triunghiul ramane inca cea mai misterioasa zona de pe Pamant. Aici se pare ca au disparut vapoare, avioane, submarine, fara sa lase in urma lor vreo urma. Cauzele, de la magnetism si pana la extraterestri, reprezinta subiecte de discutii interminabile pentru adeptii paranormalului sau ai teoriilor conspirationiste. In 1952, autorul George X.
Sand pornea nebunia publicand un articol scurt despre disparitia Flight 19, un grup de cinci avioane militare ale SUA. De atunci, presa a tot atacat subiectul, dezvoltand caracatita in jurul acestui fenomen aparent paranormal.
Vaile Uscate McMurdo se gasesc in Antarctica, aproape de Victoria Land si la vest de McMurdo Sound. In aceste vai, totul este parca de pe alta planeta. In plin uscat, din loc in loc se gasesc zone poligonale de cativa metri grosime, inghetate si perfect transparente. Ghetarii "sangereaza" din cauza oxidului de fier bogat, iar tot aici se afla si cel mai extrem desert din lume. Da, ati citit bine, desert.
Vaile sunt singurele fara zapada, iar umiditatea este foarte redusa din cauza vanturilor katabatice care sufla cu 320 de kilometri pe ora si usuca aerul. McMurdo este mometan in studii intense, relieful fiind asemanat cu cel de pe Marte. Se cauta astfel o eventuala corelatie cu viata de pe alta planeta.

readmore »»
 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner