1.25.2011

Sfaturi despre cum sa-ti cumperi o imprimanta

.
3 comentarii

Imprimantele au progresat foarte mult in ultima perioada si practic, cele disponibile astazi ofera performante cu adevarat impresionante: sunt capabile sa tipareasca poze la o calitate perfect comparabila cu cele din laborator, tiparesc documente la viteze foarte mari, multe au duplex inclus, se pot instala ca imprimante personale sau de retea, wireless.
Dar cum alegem o imprimanta buna din multitudinea celor existente?

Este foarte dificil sa alegi o imprimanta perfecta dar atunci cand vrei sa-ti achizitionezi o imprimanta trebuie sa urmezi urmatoarele sfaturi:
1. Consumabilele dureaza foarte putin in realitate desi producatorii tin sa va asigure ca veti putea tipari sute de pagini cu un cartus.
Ei calculeaza numarul de pagini tiparite in conditiile cele mai avantajoase pentru ei: de cele mai multe ori capacitatea cartuselor este calculata in conditiile tiparirii „draft” adica la cea mai slaba calitate, cand textul este abia lizibil, la o acoperire de 5% sau chiar mai putin pe pagina

2. Nu cumpara imprimanta ce are capul de imprimare incorporat in cartus.
Imprimantele ce au capul de imprimare in cartus sunt de cea mai proasta calitate. O imprimanta buna are capul de imprimare separat de cartus.
3. Inkjet sau laser?
Intotdeauna o imprimanta inkjet este mult mai fiabila decat una laser, cu toate ca trebuie reincarcate cartusele cu cerneala. Claritatea este net superioara uneia laser si sa nu uitam ca o imprimanta cu cerneala este mult mai ieftina decat una laser.
4. Pentru acasa sau pentru la birou?
Pentru acasa este indicat sa alegi o imprimanta din gama de mijloc (mid-range). Veti vrea probabil sa tipariti poze pe hartie photo si documente text fara a avea nevoie de o viteze de top, interfata de retea, duplex sau alte optiuni scumpe. Pentru la birou va trebuie un multifunctional rapid, cu duplex (tiparire fata-verso) si fax. Aici veti tipari probabil multe documente, frecvent fata-verso iar faxul a ramas inca un instrument important in business.
5. O imprimanta pentru fotografii?
Daca sunteti pasionat de fotografie si foarte exigent cu imaginile tiparite credem veti fi multumit de  imprimante foto. Spre deosebire de imprimantele „normale”, cea foto compune imaginile folosind mai multe culori de baza (5, 6 sau 8 in loc de 4 pentru echipamentele normale). Dar tipareste la fel de bine documente text sau grafice ca si fotografii.

readmore »»
 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner