3.27.2010

Vise

.
1 comentarii

Top 10 lucruri mai putin cunoscute despre vise


Visele sunt o componenta a vietii umane – si animale, daca stam sa urmarim reactiile pe care le au, uneori, cainii sau pisicile noastre, atunci cand dorm – despre care mai mult facem presupuneri, decat cunoastem ceva cu certitudine. Ele exista si se desfasoara, independent de voia noastra, uneori dupa tipare bine definite – incapacitatea de a fugi sau de a riposta, ori starea de imponderabilitate derivata din deplasarea cu o viteza uriasa – alteori, haotice, aleatorii, premonitorii, infricosatoare sau euforice. Pe unele ni le explicam ca urmari ale unor experiente mai mult sau mai putin marcante din timpul unei zile, in timp ce altora ne este imposibil sa le identificam sursa si sau sa le asociem cu diferite simboluri. Stiinta interpretarii onirice, al carei parinte este celebrul medic neuropsihiatru Sigmund Freud, ofera, in unele situatii, lamuriri satisfacatoare. Totusi, nu decodificarea simbolurilor ascunse ale viselor face obiectul de studiu al acestui material, ci trasaturile pe care acestea le au, din perspectiva pur stiintifica.

10. Si orbii viseaza

Oamenii care orbesc dupa nastere vad, in continuare, imagini in visele lor. Cei care s-au nascut fara darul vederii sunt privati de aceasta dimensiune onirica, dar se bucura de vise la fel de "vii" ca toti ceilalti, limitate, insa, visele lor se desfasoara in gama tuturor celorlalte simturi: auz, miros, gust, atingere si emotie. Pentru un vazator este greu sa isi imagineze toate aceste lucruri in vis, dar nevoia de somn a creierului uman este atat de puternica, incat acesta poate angrena toate situatiile si mecanismele fizice posibile pentru a impune un repaus odihnitor si eficient sistemului.

9. Uitam 90% din tot ce visam

La cinci minute dupa ce un om se trezeste, el a uitat deja jumatate din ce a visat. Dupa zece minute, 90% din amintirea visului a disparut. Poetul Samuel Taylor Coleridge s-a trezit intr-o dimineata dupa un vis fabulos - indus, probabil, de opiu - si a asternut cu creionul pe hartie descrierea "viziunii dintr-un vis", in ceea ce a devenit, ulterior, unul dintre cele mai apreciate poeme englezesti: Kublai Khan. In timp ce scria, mai exact dupa cel de al 54-lea vers, a fost intrerupt de cineva. Coleridge s-a intors sa isi termine poemul, dar nu si-a putut aminti restul visului. Poezia nu a mai fost niciodata completata. Cazuri similare mai exista. De exemplu, Robert Louis Stevenson a scris povestea Doctorului Jeckyll si a Doamnei Hyde prin vis, iar Frankenstein, al Maryei Shelley, a fost tot vlastarul unei experiente in somn.

8. Toata lumea viseaza

Orice fiinta omeneasca viseaza (exceptand cazurile de tulburare psihologica grava ), insa barbatii si femeile viseaza diferit si au reactii fizice distincte. Barbatii tind sa viseze mai mult despre alti barbati, in timp ce femeile viseaza in mod egal despre femei si barbati. Mai mult, atat barbatii, cat si femeile experimenteaza reactii fizice de natura sexuala in timp ce viseaza, indiferent daca visele au ori nu o tenta sexuala explicita; aproape zilnic, barbatii au erectii, iar femeilor li se vascularizeaza mai puternic zona genitala.

7. Visele previn psihozele

Intr-un studiu recent, aplecat asupra somnului, s-a constatat ca subiectii care erau treziti la inceputul fiecarui vis, dar li se permiteau, totusi, opt ore de somn, au experimentat cu totii dificultati de concentrare, iritabilitate, halucinatii si semne de psihoza, dupa numai trei zile de asemenea tratament. Atunci cand, in sfarsit, li s-a permis un somn continuu si neintrerupt, cu vise, creierele subiectilor au recuperat timpul pierdut ridicand simtitor procentul de somn in stare REM (Rapid Eye Movement sau Miscarea Rapida a Ochilor). Adica, au visat mult mai mult, pentru a ajuta la refacerea cerebrala.

6. Visam numai despre ce cunoastem


Visele noastre sunt adesea populate de straini care interpreteaza anumite roluri, bine definite, dar care, desi poate e greu de crezut, nu sunt inventii ale mintii noaste - acele figuri sunt figuri reale ale unor oameni reali, pe care i-am intalnit pe parcursul vietii, dar pe care este posibil sa nu le mai recunoastem si de care nu ne mai amintim. Asasinul funest din cel mai recent cosmar poate fi individul care a pus benzina in rezervorul masinii tatalui pe cand noi eram doar niste copii. Cu totii am vazut sute de mii de chipuri in viata noastra, asadar exista o rezerva nesfarsita de personaje pe care creierele noastre sa le utilizeze in timp ce visam.

5. Nu toti viseaza in culori

Reiese, din unele studii, ca nu mai putin de 12% dintre oamenii vazatori viseaza exclusiv in alb si negru. Restul viseaza colorat. De asemenea, oamenii tind sa aiba teme comune in visele lor, situatii relationate cu scoala sau serviciul, urmariri, alergare ingreunata si pe loc, experiente sexuale, esecuri, intarzieri, decesul unei persoane dragi, dinti cazuti, zbor, picarea unui examen sau un accident de masina. Pana acum, nu se stie daca impactul unui vis marcat de violenta sau moarte poarta o incarcatura emotionala mai puternica in cazul unei persoane care viseaza color, decat in cazul uneia care viseaza alb-negru.

4. Visele nu sunt despre ceea ce par a fi

Atunci cand visam despre un anumit subiect, este posibil ca visul sa nu se refere tocmai la acel lucru. Visele comunica intr-un limbaj simbolic si incifrat. Mintea, inconstienta, incearca sa compare visul cu altceva, similar. Asadar, orice simbol ar alege visul, este foarte putin probabil sa fie vorba despre un simbol explicit, al chiar lucrului visat. Practic, aici intervine acea "interpretare a viselor", de care se face vinovat Freud si care asociaze scenarii onirice precum pierderea dintilor cu decesul cuiva apropiat, scaldatul in ape tulburi cu o boala ce se apropie, ori prezenta unor animale cu niste dusmani, mai mici sau mai mari, din viata reala.


3. Dependentii care au renuntat la vicii au vise mai realistice

Oamenii care au fost mult timp fumatori si s-au lasat de acest viciu, experimenteaza, se pare, vise mult mai vii decat ar avea in mod normal. In plus, Jurnalulul de Psihologie Anormala relateaza: "In randul a 293 de fumatori abstinenti, intr-o perioada cuprinsa intre una si patru saptamani, 33% au declarat ca au avut cel putin un vis despre fumat. In majoritatea viselor, subiectii s-au surprins fumand si au resimtit puternice emotii negative, precum panica si vina. Visele despre fumat erau rezultatul scaderii nivelului de nicotina si nu au fost experimentate de 97% dintre subiecti atunci cand fumau." Aparitia viselor era relationata semnificativ cu durata abstinentei. Aceste vise au fost incadrate ca fiind mai vii decat cele obisnuite si erau la fel de comune ca majoritatea simptomelor renuntarii la tutun.

2. Stimulii externi ne invadeaza visele

Se numeste Incorporare Onirica si reprezinta experienta pe care majoritatea o avem, cel mai comun, atunci cand un sunet din realitate se aude in vis si este cumva asociat unui element din scenariul visat. Un exemplu asemanator este acela al situatiei cand ne este sete, frig sau avem o alta nevoie fiziologica, in realitate, iar mintea noastra incorporeaza aceasta nevoie in vis. Un asemenea caz se poate transpune oniric visand cum bei un mare pahar cu apa, dupa care setea revine, bei iar, iar ciclul se repeta pana cand te trezesti si chiar bei un pahar cu apa. Acest concept este ilustrat in pictura lui Salvador Dali denumita "Vis provocat de zborul unei albine in jurul unei rodii, cu o secunda inainte de trezire".

1. Suntem paralizati in timpul somnului

Fie ca ne vine sau nu sa credem, trupurile noastre sunt, virtual, paralizate in timpul somnului - cel mai probabil pentru a se preveni miscarea lor in concordanta cu ceea ce visam. Potrivit unor studii, glandele secreta un hormon care ajuta la inducerea somnului, iar neuronii trimit semnale coloanei vertebrale, care cauzeaza relaxarea si, in cele din urma, paralizia temporara a corpului. De asemenea, atunci cand sforaim, nu visam. Copiii mici nu viseaza despre ei insisi pana la varsta de 3 ani. De la aceeasi varsta, micutii au in mod tipic mai multe cosmaruri decat adultii, pana in jurul varstei de 7-8 ani. De asemenea, daca suntem treziti in mijlocul unui vis, este mai probabil sa ni-l amintim ceva mai bine decat am face-o daca ne-am trezi dupa o intreaga noapte de somn.

readmore »»

3.26.2010

Recuperarea din IAD

.
0 comentarii

Cand internetul dauneaza grav sanatatii!!!

Se numeste Internet Addiction Disorder (IAD) si a facut in ultimii ani obiectul mai multor studii si controverse. Desi deocamdata nu este inclusa in nomenclatorul bolilor psihice, multi considera ca problema dependentei de web (dar si de videogame-uri de soiul World of Warcraft) este una reala.
Cat te costa sa scapi de internet?
In luna august a acestui an, dezbaterile pe aceasta tema au revenit in centrul atentiei, dupa ce Heavensfield Retreat Center din Fall City, Washington, a anuntat lansarea primului program de dezintoxicare de web din Statele Unite, amplasat, in mod ironic, la doar cateva mile de cartierul general al Microsoft din Redmond, Seattle. In aceeasi perioada, in Romania, un raport prezentat de Comisia Europeana arata ca 64% din romani nu au folosit niciodata internetul.

Si totusi, nu se poate sa nu-i fi observat, pe cei care nu se pot detasa psihologic si comportamental de lumea jocurilor online sau de cea a social networking-ului sunt peste tot. Poate chiar tu esti unul dintre ei. Ridica mana daca te consideri dependent de internet. Hai, ca n-o sa te judece nimeni (de altfel, cine ar putea s-o faca, doar toata lumea e online?!).

Contra unei sume de 14.500 de dolari (WiFi-ul nu este inclus!), se considera ca un astfel de "addict" poate fi salvat de el insusi si de lumea lui virtuala la capatul a 45 de zile de abstinenta totala de internet, petrecute la Heavensfield Retreat Center; iesit de aici, "bolnavul" va pasi "ca nou" in lumea reala, complet vindecat de obsesia pentru Facebook, Second Life, online gambling si, de ce nu, chiar si de cea pentru sms-uri.
Fondatorii centrului considera dependenta de internet o problema extrem de serioasa, avand in vedere statisticile care spun ca afecteaza intre 6 si 10% din populatia internauta. Cum stii ca esti unul dintre ei? O lista de 12 "semne si simptome" a fost postata pe pagina de web a noului asa-numit "reStart Internet Addiction Recovery Program", si contine indicatori precum "o crescuta stare de spirit euforica cand esti implicat in activitati pe internet", "necinste fata de cei din jur" si "schimbari fizice precum ingrasare sau pierdere in greutate, dureri de spate, de cap si sindrom de tunel carpian" (cea din urma fiind acea durere persistenta in incheietura mainii, provocata de utilizarea frenetica a tastaturii). Iar daca, potrivit specialistilor site-ului, trei sau patru raspunsuri afirmative la intrebarile din chestionar sugereaza ca faci "abuz de internet", cinci si peste cinci indica fara echivoc dependenta.
Mai precis, in vreme ce primul criteriu este: "Ai o dorinta puternica sau impulsul de a utiliza internetul", ajungand la numarul 4, trebuie sa-ti marturisesti daca, in situatia in care "constient fiind de efectele daunatoare, nu poti renunta totusi la a mai utiliza internetul". Te pomenesti ca trebuie toti sa ne internam?!
Sevraj tehnologic
Primul pacient inscris in acest programul american se numeste Ben Alexander din Iowa City, are 19 ani, iar jocul lui preferat era pana nu demult World of Warcraft (cunoscatorii stiu de ce). "Il jucam pana adormeam cu capul pe tastatura", a povestit el intr-un interviu acordat unui post de televiziune.
Intrucat programul se mandreste cu faptul ca le ofera pacientilor tratamente individualizate, in cazul lui Alexander, acest lucru a presupus acordarea unei atentii sporite fostelor hobby-uri ale tanarului: biologia si crosurile cross-country. In prezent, iesit de la "rehab", desi nu se "vede" renuntand in totalitate la internet, considera ca a revenit totusi la un mod de viata mai "echilibrat". De altfel, promovarea unui mod de viata lipsit de accesul la internet nu este intentia fondatorilor clinicii. "Noi nu suntem anti-tehnologie", afirma Hilary Cash, director executiv al centrului. "Este vorba doar despre a le ajuta pe persoanele dependente de tehnologie sa depaseasca sevrajul si sa se reintegreze psihologic in lumea reala intr-un mod pozitiv".
"Moda" dezintoxicarii de internet nu este nici pe departe una lansata de americani. "Atat China, cat si Coreea de Sud au desemnat dependenta de internet ca problema de sanatate publica numarul 1", au precizat fondatorii programului american intr-un comunicat de presa. "Prin comparatie, Statele Unite au fost mai lente in a recunoaste si reactiona la acesta problema, si de-abia acum apar primele masuri concrete. Programul nostru este parte din acest proces".Picatura chinezeasca: tratament militaresc extrem pentru internauti
In China, un numar de peste 400 clinici private de reabilitare isi ofera de ani buni serviciile celor 10 milioane de adolescenti chinezi dependenti de web, potrivit estimarilor: adica 10% din cele 100 de milioane de utilizatori de internet din tara.Anul trecut, intr-o zi de sambata, Deng Senshan, un baiat de 16 ani, a fost trimis de parinti (contra sumei de 7.000 de yuani, cam o mie de dolari) pentru o luna de tratament la Guangxi Qihuang Survival Training Camp in sudul Chinei. Rupt in bataie, tinut "la izolare", si umilit de antrenori pentru ca alerga prea incet, a fost gasit mort o zi mai tarziu (duminica dimineata), din motive care nu au fost facute publice.
Un alt exemplu este si cel al lui Pu Liang, in varsta de 14 ani, internat si el in "rehab"-ul de la Chengdu, capitala provinciei Sichuan, pentru a i se trata dependenta de internet. Potrivit China Daily, dupa cateva zile Pu a fost transportat la spital de stafful institutiei, doctorii declarand ulterior ca acesta a fost batut cu cruzime. Diagnosticul? Apa la plamani si functia renala afectata.La un alt Internet Addiction Treatment Center din Daxing, langa Beijing, copiii dedependenti de jocuri online, pornografie, cybersex si chat (cu parinti apartinand clasei de nouveau riche din China) sunt "tratati" cu instructie militara "pe bune", centrul fiind de altfel condus de un fost colonel de armata, cu fonduri subventionate de guvern."Am devenit dependent treptat", a declarat Li Yanlin, un student ale carui note au scazut dramatic dupa ce a devenit dependent de jocurile de pe internet. Dar dupa cateva saptamani in campusul din Daxing, baiatul in varsta de 18 ani le-a cerut parintilor sa-l "lase la vatra", intrucat "a recunoscut falsitatea jocurilor online."Potrivit conducerii clinicii, unde un "sejur" costa in jur de 10,000 de yuani (1.290 dolari), abordarea militara a tratarii dependentei de internet este una necesara intr-o tara cu peste doua milioane de adolescenti dependenti. "Multi dintre cei internati aici tin foarte rar cont de sentimentele celorlalti. Antrenamentul militar este menit a-i face sa simta cum este cand faci parte dintr-o echipa", a declarat psiholgul Xu Leiting. De la inaugurarea stabilimentului din 2004 si pana anul trecut, aici au fost "cazati" peste 1.500 de adolescenti, cu o rata de succes de 70%.
Bun venit in IAD!
Afla daca esti dependent
In opinia psihiatrului american Jerald Block, dependenta de internet este o dereglare compulsiva atat de raspandita incat ar trebui inclusa fara doar si poate in urmatoarea editie a nomenclatorului bolilor psihice (DSM-V), programat sa apara in 2011.
DSM ("Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder"), publicat din 1952 incoace de Asociatia Americana de Psihiatrie, reprezinta un soi de "biblie" a psihiatriei mondiale, instrumentul de referinta preferat al specialistilor din lumea intreaga. Se stie deja ca noua versiune, la care se lucreaza de ani buni, va cuprinde printre cazurile de dereglare psihica si asa-numitul "shopping dezinhibat", raportul obsesiv cu mancarea si problemele legate de identitatea sexuala. Si de ce nu, si dependenta de internet.

Intr-adevar, exista o psihopatologie in toata puterea cuvantului asociata asa-numitei dependente cauzate de abuzul de internet, ale carei simtome sunt considerate de unii specialisti similare cu cele ale dependentei de substante. Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti noaptea si sa simtiti nevoia incontrolabila de a va controla e-mailul? Sa inchideti computerul si sa simtiti un gol teribil pentru ca lumea reala nu ma are nicio consistenta? Sa va identificati cu avatarul atribuit propriului nickname? Acestea sunt semnele evidente ale acestei boli, termenul de "Internet Addiction Disorder - IAD" datorandu-se psihiatrului american Ivan Goldberg, autorul criteriilor de diagnosticare a acestei maladii. Iata care sunt principale simptome ale IAD, conform criteriilor lui Goldberg.
1.Nevoia de a petrece tot mai mult timp in retea pentru a obtine satisfactii emotionale;
2.Reducerea semnificativa a interesului pentru alte activitati care nu au legatura cu internetul;
3.Dezvoltarea, dupa suspendarea sau diminuarea utilizarii netului, a unei stari de agitatie psihomotorie, anxietate, depresie, ganduri obsesive cu privire la ceea ce se intampla online, clasicele simptome ale abstinentei;
4.Necesitatea de a fi online tot mai des sau pentru perioade de timp prelungite fata de intentia initiala;
5.Imposibilitatea de a intrerupe sau de a tine sub control utilizarea internetului;
6.Petrecerea a peste 8 ore / zi online si dedicarea unui timp indelungat activitatilor corelate netului.
7.A continua utilizarea internetului in pofida unor probleme generate de utilizarea excesiva a acestuia, fie ele fizice, sociale, psihologice sau la locul de munca.
Si inainte sa va ingrijoreze eventualul "exces de emailuri sau de sms-uri", e bine sa stiti ca orice dependenta implica niste mecanisme specifice:
-toleranta (care constrange la cresterea continua a "dozei" pentru a obtine efectul dorit, cel de la inceput),
-abstinenta (cu aparitia simptomelor specifice reducerii sau suspendarii unui anumit stimul)
-si asa-numitul "craving", pofta nepotolita care, nesatisfacuta, cauzeaza suferinta psihica intensa, uneori chiar fizica, insotitta de ganduri fixe, lipsa foamei si a setei, iritabilitate, insomnie, depresie si in cazurile cele mai grave, senzatii de depersonalizare.
Prin urmare, cat de dependenti sunteti de internet?
sursa:descopera.ro

readmore »»

A venit primavara!!!

.
0 comentarii

Oamenii-primavara

Sunt oameni cu care poti mergi de mana invingand viata, sunt oameni din al caror zambet intelegi rostul iesirii dintr-o iarna grea, lunga, interminabila. Sunt oameni care traiesc frumos prezentul cu dorul nestins de eternitate. Oameni intamplatori. Oameni de care ti se face intotdeauna dor, dupa care tanjesti mult si greu in zilele tale goale.

Pe neasteptate... Nu cand iti doresti tu, nu cand ar fi cel mai nimerit, nu cand te rogi insistent si infuriat sa le simti prezenta, nu cand spui ca nu mai crezi in ei. Nici in ei... Dar dau navala la un moment dat in viata ta oricat de mica si pipernicita ti-ar fi speranta ca ai putea sa-i mai intalnesti. I-ai asteptat cuminte, cu rabdare si a trecut prea mult timp ca sa te mai bucuri cand ii intalnesti. Te bucuri de ei ca de primavara adevarata, ca raiul care vine dupa prea mult iad, ca o tigara Davidoff dupa o tigara Carpati amara, inecacios de bolnavicioasa, ca de niste raze palide care iti pun carnea si sangele in miscare dupa un ger aprig care ti le-a inghetat. Si nu-i intrebi de ce, de ce acum, cat or sa stea, de ce au venit de fapt, le spui din suflet doar: bine ati venit. Sunt nespectaculosi, fenomenal de banali, dar plini de viata, de soare, de lumina, parfum, culoare, de muzica, de poezie si de frumusete, de verdeata si altceva, cu prea mult bun simt si marinimie sufleteasca ca sa nu aduca cu ei cea mai frumoasa zi de primavara din viata ta. Vin de aceea la un oarecare interval de timp, din ce in ce mai greu, din ce in ce mai rar, mereu mai asteptati, mai doriti, riscand sa dispara de tot la un moment dat. Dar cand vin... aduc viata in viata ta.

O minune... Acesti oameni nu au complexul celebritatii, isi construiesc visuri tesand vise in jurul altora, iti pun o gargarita in palma si iti arata ca si pentru tine se face la un moment dat primavara. Nu contrazic legea naturii, nu incearca sa faca din normalitatea un capat tragic de tara, sunt fericiti cu ceea ce sunt si ceea ce esti. Iti arunca prospetimea in suflet si iti arata ca se poate altfel, fara sa muste din marul ingamfarii. Nu cunosc superficialitatea si talentul de a se afisa altfel decat sunt, sunt nefalsi, simpli ca albul si ca negrul, dar plini de culoare, patrunzatori ca orice inceput, oameni care nu isi pun iubirea pe un afis mare, cu scopul de a starni uimiri. Nu cauta aplauze si nici sa-si culeaga meritele. Nu vor nimic in mod special pentru ei. Nu intra in cartea de istorie, nici in cea a bunilor samariteni sau in cea a talentelor mari, extraordinare, dar reusesc totusi sa faca din tine... om nespectaculos, banal si trist... un ales. Minune...
Fara cuvinte... Sunt oameni cu care poti mergi de mana invingand viata, sunt oameni din al caror zambet intelegi rostul iesirii dintr-o iarna grea, lunga, interminabila. Sunt oameni care traiesc frumos prezentul cu dorul nestins de eternitate. Oameni intamplatori. Oameni cu care nu dai nas in nas, oameni pe care ii intalnesti la o cafea, la o amintire, la o strangere de mana si pe care ii porti cu tine in ganduri. Oameni de care ti se face intotdeauna dor, dupa care tanjesti mult si greu in zilele tale goale. Oameni proaspeti dupa care te uiti lung si ramai cu ochii in soare si asteptare, oameni care isi pierd uneori chipul, dar nu si sufletul. Oameni care nu fac bravada de venirea lor in viata ta. Oameni care iubesc simplu si nespectaculos. Oameni care aduc prospetime si speranta ca dupa ei va veni si vara si odata cu vara atata frumos si dor de viata, de lucrurile simple, nesofisticate....
Ca primavara, cu speranta... Cand vin oamenii-primavara nu poti decat sa-i iei de mana si sa vrei timid sa le arati viata ta in timp ce te asezi cuminte pe o banca, sub niste raze moi si calai. Le povestesti nerabdator chiar daca stii ca au intotdeauna rabdarea sa te asculte. “A fost greu, a fost imposibil, gol, pustiu, nu credeai cat o sa mai rezisti..” Dar ei te mangaie usor pe obraz, pe cap... si ai uitat cat de greu ti-a fost, ce anevoios ti-a fost drumul pana aici, prin ce intinsuri de zapezi si singuratati a trebuit sa treci. E bine, minunat de verde, optimist si pur in jurul tau si miroase puternic tare a promisiune de fericire si a primavara. Dar vine si momentul plecarii... Si cand pleaca, pentru ca intotdeauna pleaca, le astepti venirea pentru ca stii ca, mai devreme sau mai tarziu, intotdeauna se intorc. Asa fac toti oamenii speciali care aduc primavara in viata ta.

readmore »»

3.25.2010

Secretele cutremurului din Haiti

.
0 comentarii



Politolog austriac: CUTREMURUL din Haiti a fost provocat ARTIFICIAL de armata americană
Politologul Claudia von Werlhof din cadrul Universităţii de Politologie din Innsbruck a acuzat Statele Unite ala Americii că se află în spatele seismului din Haiti, produs în luna ianuarie. Afirmaţiile au dus la o adevărată polemică ştiinţifică, scrie cotidianul Austrian Independent.Potrivit politologului austriac, la un centru militar de cercetare din Alaska există maşini folosite pentru detectarea rezervelor de ţiţei care crează cutremure artificiale şi care au fost declanşate intenţionat pentru a provoca seismul din Haiti şi pentru a le permite, în acest fel, SUA să trimită 10.000 de trupe în ţară.
În cadrul proiectului HAARP (un amplasament de cercetare american, situat la nord-est de Gakona, în Alaska), afirma ea, sunt create maşini care pot provoca cutremure artificiale.
Acestea sunt folosite pentru a descoperi rezerve de petrol, existente de exemplu în arealul dintre Haiti şi Cuba. Cutremurul din Haiti ar fi putut fi provocat artificial, pentru a face posibilă ocuparea ţării de către SUA, spunea Werlhof, potrivit Austrian Independent.
Directorul institutului de politologie, Ferdinand Karlhofer, vorbea despre ‘daune’ provocate institutului de cercetare, astfel de afirmaţii fiind în opinia sa lipsite de orice temei ştiinţific.
Într-un interviu acordat ziarului austriac Der Standard, la mijlocul lui februarie, Werlhof adusese în discuţie faptul că seismul din Haiti ar fi putut fi “provocat artificial”.

Luni, Franta a acuzat Statele Unite de “ocuparea” Haiti-ului pe masura ce mii de trupe americane au navalit in tara ca sa controleze eforturile de ajutorare si securizare.

Ministru Francez raspunzator cu ajutorul umanitar a cerut Natiunilor Unite sa clarifice rolul militar american care se amplifica si care impiedica eforturile de ajutor.

Alain Joyandet admite ca a fost implicat, in turnul de control, intr-o altercatie cu un comandant american referitor la un plan de zbor de evacuare al unui avion francez.“Credeam ca e vorba de ajutorarea Haiti-ului, nu de ocuparea Haiti-ului” a spus Mr. Joyandet.

Societatea de caritate Medecins Sans Frontieres din Geneva au confirmat acest lucru afirmand ca sute de vieti au fost puse in pericol deoarece avioane cu incarcatura vitala medicala au fost returnate de catre controlorii de trafic aerian americani.

Dar, comandantii americani au insistat ca eforturile lor au fost atintite catre activitatea umanitara, iar in noaptea trecuta au fost de acord sa prioriteze sosirele de ajutoare inaintea avioanelor militare, dupa ce au intervenit Natiunile Unite.

Interventia diplomatica a aparut ca un rod al frustarii datorate neajungerii la destinatie a sute de tone de ajutor umanitar. Societatile de caritate au raportat inrautatirea violentei pe masura ce haitieni disperati isi iau soarta in propiile maini.

Cifra mortilor este acum estimata la 200.000 de vieti. Aproape 3 milioane de haitieni, o treime din populatia tarii, au fost afectati de cutremurul de martea trecuta si 2 milioane necesita ajutor alimentar.
In timp ce alimentele si apa au inceput sa soseasca in taberele de campanie ce au rasarit imprejurul orasului, revolte au aparut in alte zone unde ajutoarele nu au ajuns.

Haiti a fost ocupata de care Statele Unite intre 1915-1935 si anterioare animozitati cu alte tari in campaniile de intrajutorare, au facut pe americani precauti asupra rolului lor in operatiuni.

Comandanti militari americani de multe ori au subliniat ca ei nu intra in tara ca o forta de ocupare.Soldati americani din Port-au-Prince au spus ca au fost atentionati sa fie discreti cu modul in care isi poarta pusca M4.

Un sergent parasutist a spus ca a fost autorizat sa foloseasca forta mortala in caz ca viata cuiva este in pericol, dar doar in ultima instanta.Capitanul John Kirby, purtatorul de cuvant al fortei de operatiuni comune ale aeroportului, a spus ca Statele Unite a recunoscut ca e doar una din totalul de tari participante la misiunea condusa de Natiunile Unite.

De asemenea el a accentuat ca trupele americane, care vor creste la 10.000 pana miercuri, vor asista in principal efortul umanitar si evacuarea oamenilor ce necesita ajutor medical.

Principala reponsabilitate de securitate ramane pe seama Natiunilor Unite, care va adauga in continuare 3.000 de militari la actuala forta de 9.000.

Oricum, a fost de acord ca Duminica noaptea, americanii sa preia controlul securitatii la 4 importante puncte din oras de distribuire a alimentelor si apei, a spus Capitanul Kirby.“Securitate aici este o situatie fluida”, a spus el, “Daca guvernul Haitian ne cere sa oferim securizare in centrul orasului, atunci vom face asta.”
El a diminuat amenintarea cu cresterea violentei zicand: ”Ceea ce vedem este ca sunt incidente izolate de violenta si unele grupuri care sunt mai refractare, dar in general este calm”.

readmore »»

SUFLETUL OMULUI

.
0 comentarii

SUFLETUL SI COMPORTAMENTUL OMULUI

Se spune ca Sufletul este reflectat prin actiunile, comportamentul omului.
Sufletul ?
Adesea stau si ma întreb "ce este sufletul?" si cad într-o adînca melancolie pentru ca astazi putini oameni mai au suflet, iar aceia sînt cei ce-L iubesc pe Dumnezeu si pe aproapele lor.
:Ce este sufletul?:
În cartile de specialitate sufletul este definit ca fiind totalitatea proceselor afective, intelectuale si volitionale ale omului; omenie, bunatate, mila. Psihologia a încercat sa dea o definitie acestui termen dar nu este cea mai reusita pentru ca "sufletul" nu poate fi definit. Sufletul este specific tuturor fiintelor, dar în special omului. Marii filosofi afirma ca "sufletul" este "acea substanta spirituala care da omului viata si care este socotita de origine divina si cu esenta vesnica". Sufletul este reflectat prin actiunile, comportamentul omului. Sufletul nu poate fi bun sau rau, deoarece acesta este divin, pur, este partea nemateriala a omului care îi guverneaza gîndirea, starile, actiunile si care îl mentin pe acesta în viata. Bunatatea inimii omului, care devine profunda si pozitiva asupra aproapelui, reflecta de fapt sufletul acestuia. Tinerii din ziua de astazi se feresc sa mai priveasca în jur cu dragoste, cu încredere si bunatate, pentru ca nu li se raspunde pe loc cu aceeasi moneda.
:Reguli de comportament la masa:
*Doamnele vor fi intotdeauna servite inaintea domnilor.
*Lingura pentru supa sau paste nu se tine de capat, ci dintr-o parte.*Supa nu se soarbe cu zgomot.
*Lingura se duce la gura, nu gura la lingura!
*Pozitia corecta la masa este cu spatele drept. Ambele maini se tin pe masa, dar nu este permis sa te sprijini in coate.
*Din paine nu se musca, ci se rupe atat cat se poate inghiti o data.
*Este nepoliticos sa ceri o portie suplimentara de mancare.*Nu folosi cutitul pe post de lingura sau furculita si nu il baga in gura.
*Cutitul nu se foloseste in cutia cu unt, in solnita si in nici un alt recipient.
*Furculita nu se umple pana la refuz. Te gandesti ca nu ai alta solutie atunci cand te grabesti? Aici te inseli. Mi s-a intamplat ca o persoana care mananca orezul cu bete chinezesti sa-si termine mai repede portia decat mine, care mancam cu furculita.
*Atat manerul furculitei, cat si al cutitului trebuie sa se sprijine de palma. Pentru a manui bine cutitul si furculita est...

readmore »»

DE CE NU GASESC PERSOANA POTRIVITA?

.
0 comentarii


Sunt milioane de oameni singuri si descurajati în aceasta tara. Barbati sau femei, refrenul este acelasi: Unde sunt femeile singure?, Unde sunt barbatii singuri?. Ambele sexe par la fel de convinse ca exista o uriasa criza în materie de singles de sex opus.


În mod evident, nu pot avea dreptate ambele parti. Realitatea este ca sunt peste 64 de milioane de singles peste 18 ani pe tot cuprinsul Statelor Unite. În momentul în care cititi aceste rânduri, miloane de barbati si femei spera sa întâlneasca pe cineva pentru o relatie stabila, bazata pe iubire. Atunci de ce este asa de dificil sa întâlnesti persoana potrivita?
O explicatie sociologica vehiculata în prezent ne spune ca traim într-o societate urbanizata si impersonala, care ne face sa ne simtim izolati unii fata de ceilalti.















În ?zilele bune? era usor sa întâlnesti oameni. Cei mai multi locuiau în orase mici, unde fiecare cunostea pe fiecare, toti mergeau la aceleasi scoli, locuri de joaca, biserici sau petreceri. Chiar si în orasele mari era usor sa întâlnesti oameni, deoarece cu totii faceau parte dintr-un acelasi cartier. Oamenii se cunosteau si se salutau pe strada. Ei de obicei se îndragosteau, se casatoreau si cresteau copiii în aceeasi zona sau localitate.

În zilele noastre simtul vecinatatii ? al apartenentei la o zona ? aproape ca a disparut. Un studiu facut într-o zona din sudul orasului Chicago a aratat ca cei ce locuiau acolo au mai degraba prieteni într-o alta zona a orasului decât în cea în care locuiesc. Aproape jumatate nu au deloc prieteni în zona în care locuiesc! Autorii studiului au concluzionat ca respectiva zona este de fapt un simplu dormitor pentru cei care locuiesc acolo.

Izolarea sociala este în mod cert un raspuns plauzibil la întrebarea ?de ce e asa de greu sa întâlnesti oameni?, dar nu poate sa justifice problema care pare a fi esentiala ? de ce oamenii sunt atât de selectivi. Nathaniel Branden, în cartea ?Psihologia Iubirii?, spune ca iubirea romantica a fost un ideal foarte rar în lume, ca si în Statele Unite, pâna acum câteva zeci de ani.
Oamenii nu se casatoreau din dragoste, ci mai degraba doar pentru a avea copii sau din motive economice. Divortul era un pacat capital, iar cei care divortau erau priviti ca niste oameni imorali, un pericol pentru societatea acelor vremuri. Femeia trebuia sa ramâna cu barbatul ei indiferent de problemele pe care le avea cu el ? batai, alcoolism sau daca era impotent. Un barbat care îsi lasa sotia pentru o femeie mai tânara era privit cu dispret si era pedepsit sever prin legile care reglementau pensiile alimentare.

Americanii de astazi privesc casatoria ca un mod de a fi fericiti, nu ca un scop în sine. Stiind prea bine statisticile legate de divorturi, ei sunt mult mai selectivi în privinta persoanei cu care se vor casatori. Ei asteapta sa gaseasca ?Domnisoara? sau ?Domnul? Perfectiune. Foarte putini se potrivesc însa cu idealul lor romantic. O parte din problema o reprezinta filmele de la Hollywood. Barbatii se uita la un film sau la un show de televiziune si vad o Farrah Fawcett sau o Jane Fonda. Rezultatul e ca 95% dintre barbati par sa caute acel 5% dintre femei, reprezentat de cele frumoase si subtiri.

Daca sunteti o femeie, rezistati tentatiei de a va simti mai bine pentru ca sunteti mai putin preocupate de atractivitatea fizica a partenerului decât barbatii. Treceti peste asteptarile dumneavoastra superficiale. Cele mai multe femei pe care le-am intervievat au prejudecati legate de barbatii care nu au un salariu mare si o slujba ?cu nume?. Când am lucrat la o agentie matrimoniala am avut ocazia sa vorbesc foarte frecvent cu femei care au acceptat sa se iasa cu un doctor sau cu un avocat, dar au refuzat un portar sau un sofer de camion.

Femeile par a fi mai putin preocupate de aspectul fizic al partenerului decât barbatii, dar asta nu înseamna ca acest aspect este nesemnificativ. Femeile îsi doresc un prieten care sa arate bine în acelasi raport de forte cu barbatii care îsi doresc o prietena frumoasa. Tristetea e ca doar un foarte mic procent dintre ?singles? arata ca în Playboy sau ca la televizor. De fapt chiar si fotomodelele sau actorii nu arata în realitate în modul în care îi vedem la televizor sau în reviste. Chiar si Cocosatul de la Notre Dame ar arata bine cu machiajul, hainele si coafura potrivite, fara a pune la socoteala retusarea pozelor sau unghiurile din care se face filmarea. Persoanele ?super? pe care le vedem uneori pe strada probabil ca au deja o coada lunga de admiratori / admiratoare în spatele lor. Pentru a avea succes la astfel de persoane trebuie sa fiti si voi la fel de frumosi / frumoase, sau sa aveti ceva special (de genul 1 milion $ US).

Dar hai sa presupunem ca întâlniti perechea visurilor voastre, fotomodelul pe care vi-l doreati de atât de mult timp. Nu toate lucrurile vor merge bine, si James a descoperit asta pe pielea lui: M-am simtit extrem de norocos când am început sa ma întâlnesc cu Barbara. Ea era ca în visurile oricarui barbat: avea o fata frumoasa, era înalta, avea parul lung si negru, picioare lungi si subtiri. În prima noapte când am fost cu ea în intimitate am crezut ca am murit si am ajuns în rai!Mi-a luat cam o luna sa îmi dau seama de cruda realitate.


Am început sa îmi dau seama cât de îngâmfata era. Nu sunt împotriva respectului de sine, dar ea avea ceva cu totul diferit. Ea credea ca toata lumea trebuie sa îi satisfaca mofturile tocmai fiindca e frumoasa. Însa nu am dreptul de a ma plânge dupa toate astea nu Barbara s-a schimbat, ci eu. Pozitia de admirator al ei m-a obosit. Am început sa ma simt folosit de catre ea, nu neaparat dpdv financiar, dar si în alte moduri. Relatia noastra nu a evoluat niciodata de la provocarea oferita de cucerirea celuilalt la bucuriile intimitatii. Aceste lucruri vin numai de la o relatie egala.

Celalalt lucru care m-a cuprins a fost plictiseala. Barbara nu avea prea multa personalitate. Ea nu era proasta, avea chiar un IQ peste medie, dar nu era spirituala si nici nu avea talentul de a conversa. Dupa o vreme ea a devenit pentru mine un fel de simbol al pozitiei în societate, si de asemenea un fel de obiect sexual, însa a încetat sa mai fie stimulanta sau provocatoare pentru mine. Acum ma întâlnesc cu o fata care nu este nici macar pe jumatate atât de superba precum era Barbara, dar e OK. Cred ca zicala legata de frumusete, cum ca se opreste de obicei cum treci de piele este adevarata. Aveti grija sa nu interpretati gresit experienta lui James. Oamenii frumosi nu sunt toti îngâmfati sau plicticosi. Însa nu uitati ca avem cu totii defecte, precum avem si calitati. Oamenii mai putin atractivi dpdv fizic de multe ori compenseaza cu alte calitati.

readmore »»

3.24.2010

TEHNICI DE RELAXARE

.
0 comentarii


CELE MAI SIMPLE TEHNICI DE RELAXARE LA BIROU

Relaxarea are asadar o pondere remarcabila in refacerea organismului, o relaxare bine efectuata, timp de o jumatate de ora, fiind echivalenta cu 4-6 ore de somn. In plus, practicarea exercitiilor de relaxare reduce sensibilitatea exagerata, impiedica formarea contractiilor musculare inutile si ajuta la reglarea pulsului si a respiratiei. Suntem direct raspunzatori de starea noastra de sanatate, de fericirea, de gasirea echilibrului interior, de propriile noastre reusite si bucurii. Este de datoria noastra sa avem grija de noi insine. Ce s-ar intampla daca la sfarsitul unei zile asidue de munca nu ne-am lasa corpul si mintea libere sa se revigoreze si sa se incarce energetic? Organismul nostru ar ceda... Daca nu este contrabalansata corespunzator, suprasolicitarea fizica si psihica poate bloca reactiile normale ale organismului, afectandu-ne starea de sanatate.

Nici nu trebuie sa fim mari specialisti in tehnicile relaxarii ca sa practicam anumite exercitii de relaxare, simple si la indemana oricui. Iata care sunt, in opinia lui Aurelian Cirjeu Gogan (“Autovindecare prin metode naturiste”) cele mai cunoscute si mai usor de pus in practica tehnici de relaxare: Pentru relaxarea la birou - Degetele se asaza sub birou, incercandu-se ridicarea acestuia. Alternativ, varfurile picioarelor se indreapta spre un obicet imaginar, intentionand sa-l impingeti. Acest exercitiu se poate efectua de cateva ori pe zi. Pentru aerisirea plamanilor - Se inspira lent si profund pentru ca ulterior sa se expire profund. Vor urma alte inspiratii, de data aceasta rapide si profunde, urmate imediat de expiratii lente si profunde.

Pentru relaxarea spatelui

- Spatele se va lipi de speteaza unui scaun, dupa care se executa o aplecare, urmarindu-se atingerea pieptului cu genunchii. Corpul ramane in aceasta pozitie timp de 10 secunde. Exercitiul se repeta de cateva ori. De asemenea, rasul reprezinta una dintre cele mai usoare metode pentru intarirea muschilor pieptului si ai abdomenului asa ca incercati sa radeti cat mai mult. Pentru relaxarea gatului sunt indicate rotiri in ambele sensuri.

Pentru relaxarea ochilor -

Daca ati stat pentru o perioada prea mare de timp cu ochii in monitor, faceti o scurta pauza. Rotiti ochii de 5-6 ori in partea stanga si tot de 5-6 ori in partea dreapta. Pentru o pozitie corecta a corpului lipiti corpul perfect de un perete, tinand capul drept si privirea inainte. Ramaneti in aceasta pozitie pret de cateva minute.

Pentru relaxarea capului incercati sa cascati normal sau provocati cascatul masand cu buricele degetelor maxilarul inferior sub lobii urechilor.

Pentru relaxarea rapida a intregii musculaturi a corpului si a fetei sunt recomandate intinderile si cascatul. Acelasi efect relaxant il poate avea insa si urmatorul exercitiu: asezati-va pe un scaun in pozitie dreapta, tinand umerii lipiti de speteaza scaunului si, cu ajutorul mainilor, trageti scaunul spre corp. Apoi, aflat in aceeasi pozitie, rezemat de speteaza scaunului, tinand de data aceasta mainille impreunate la ceafa, incearca sa opui rezistenta cu capul la tractiunea mainilor timp de 1 minut.

TEHNICA DE RELAXARE - PUTEREA IMAGINATIEI

Cum sa procedezi ?Inainte de a incepe, alege cu grija locul: sa fie un loc linistit, retras, fara zgomote sau lumina puternica. Puneti o imbracaminte usoara si intinde-te sau aseaza-te intr-o pozitie confortabila.

1. Pune mainile de o parte si de alta a cutiei toracice si inchide ochii.

2. Inspira adanc pe nas sau pe gura si expira apasand cu mainile cutia toracica, pentru a asigura eliminarea cat mai completa a aerului.

3. Continua aceasta respiratie diafragmatica pentru cateva minute. Indeparteaza mainile de pe cutia toracica si aseaza-le in poala. Continua sa respiri adanc, relaxat.

4. Imagineaza-ti un loc foarte frumos, in care sa te simti intr-adevar linistit. Poate sa fie o gradina, o plaja, un peisaj de munte. Incearca sa te transpui in locul acela cu toate simturile.

5. Imagineaza-te pe tine in locul acela special. Te simti relaxat si fericit. Iti repeti in minte fraze care sa-ti confirme aceasta stare de bine exceptionala. Cum ar fi: "Ma simt foarte bine" si "Sunt multumit si linistit". Ramai in acest loc cat timp doresti.

6. Cand esti pregatit de plecare, imaginea-te parasind locul si intorcandu-te in spatiul in care te afli in realitate. Deschide ochii incet. Bea un pahar cu apa, daca se poate, magnetizata. Poti sa te intorci in locul acela imaginar ori de cate ori simti nevoia sa te relaxezi. Pur si simplu, inchide ochii, respira adanc si imagineaza-ti scena din nou. Daca vei practica regulat acest exercitiu, vei intra in starea de relaxare din ce in ce mai usor.

TEHNICI SIMPLE DE RELAXARE

La finalul unor zile grele, cu probleme venite din toate partile, orice solutie care sa ne aduca macar cateva minute de relaxare este binevenita. Fie ca e vorba despre o melodie lenta sau despre o baie fierbinte, fiecare e libera sa se simta linistita si impacata asa cum stie mai bine. Totusi, exista o serie de tehnici de relaxare pentru cateva minute de revigorare care merita trecute undeva in “agenda” si folosite atunci cand suntem la un pas de a spune “nu mai pot”.

Asadar, relaxarea nu numai ca ne da pe moment “forte proaspete” dar ajuta substantial si la mentinerea sanatatii fizice pentru ca: imbunatateste viteza circulatiei sangelui catre principalele grupe de muschi, reduce tensiunea musculara, incetineste ritmul batailor inimii ceea ce inseamna implicit mai putin efort pentru aceasta etc. In mod automat, o “sedinta de relaxare” aduce cu sine mai multa energie ulterioara, mai putine simptome ale oboselii si o mai eficienta abilitate de a rezolva problemele.

Pe scurt, iata cateva tehnici simple de relaxare:

Cu gura inchisa si umerii relaxati, inspira cat de incet si de adanc poti in intervalul de timp in care numeri fara graba pana la 6.

Tine aerul in plamani numarand de aceasta data pana la 4 expirand apoi conform regulii initiale. Repeta acest procedeu de cel putin 5 ori si oxigenul te va revigora extrem de rapid.

Aseaza-te pe un scaun sprijinindu-ti coatele pe birou. Cu palmele prinse apasa zona capului dinspre ceafa pana cand barbia atinge pieptul. Ramai in aceasta pozitie aproximativ 10 secunde si apoi repeta. Ridica-ti sprancenele pana cand simti ca fruntea se “increteste” la maximum si incepi sa simti o oarecare tensiune in scalp.

Tine asa cateva secunde si apoi fa acest lucru din nou. In pozitia sezut pune mainile pe umeri, apasand cu putere in timp ce efectuezi miscari de rotatie inainte si inapoi. Maseaza-ti pielea capului apasand incet cu degetele, finalizand cu o atingere circulara a tamplelor.

Incordeaza-ti degetele de la picioare, tine-le stranse si roteste-ti concomitent picioarele catre interior. Apoi relaxeaza-te si repeta miscarea de mai multe ori. Ridica-ti umerii inspre urechi avand grija ca gatul sa ramana drept si pe cat posibil nu foarte incordat. Lasa-i apoi in pozitia initiala cu miscari line, profitand de fiecare moment in care simti cum dispare tensiunea.

Aseaza-te cat mai confortabil, lasa capul pe spate si inchide ochii gandindu-te la orice te poate relaxa: un peisaj, un moment frumos sau chiar un cuvant. In urma unor cercetari, psihologul francez Emil Coue a ajuns chiar la concluzia ca cea mai eficienta metoda ar fi repetarea frazei: “Din zi in zi, in toate privintele, imi merge tot mai bine”. Ramai in aceasta pozitie max 5-7 minute incercand sa te destinzi de tot ce te inconjoara. Incearca sa iti relaxezi muschii incepand cu zona capului si pana in varful picioarelor.

Daca iti place sa asculti muzica ai la indemana 2 optiuni benefice: asculta o melodie cu versuri care sa aiba un mesaj cat mai pacifist si linistit sau pune un CD cu muzica ambientala ce imita intocmai sunetele naturii. Vei uita unde te gasesti si vei putea avea propria ta “vacanta” oriunde in lume pentru cateva minute. Daca locul in care te afli iti permite acest lucru, intinde-te pe podea cu mainile departate de corp si cu palmele catre plafon. Imagineaza-ti ca plutesti pe luciul unei ape, lasandu-te purtata de unduirile acesteia.

Daca poti, relaxeaza-te complet pana simti ca membrele incep sa iti “atarne prin podea”. Senzatia de abandon total e absolut minunata pentru ca revenirea la realitate iti va da toata energia de care ai nevoie.

ALTE TEHNICI SIMPLE DE RELAXARE PSIHICA

Relaxarea este un lucru extreme de important intr-o lume atat de alerta. Cred ca nu exagerez sa spun ca viitorul apartine celor relaxati. E extrem de important sa invatam importanta relaxarii si sa descoperim tehnici cat mai variate pentru a aduce relaxarea in viata noastra.

Exista cateva tehnici de relaxare psihica care te pot ajuta sa-ti reduci tensiunea muschilor si sa-ti dai seama de efectele pe care le are asupra corpului tau o situatie de tipul lupta sau fugi.

Ele sunt cu adevarat importante daca ai nevoie sa gandesti clar in momentul in care esti sub presiune.

Tehnicile se numesc: respiratie adanca, relaxare muscular progresiva si “Raspunsul relaxant”. Respiratia adanca

Respiratia adanca este o metoda simpla si eficienta de relaxare.

Este o tehnica valabila atat in cazul in care spunem “respira adanc de 10 ori”cuiva care trebuie sa se calmeze dar si in cazul in care practicam meditatia Zen sau relaxarea Yoga.

In combinatie cu alte tehnici de relaxare precum relaxarea muscular progresiva si meditatia, este o tehnica extrem de eficienta de reducere a stresului.

Pentru a practica aceasta tehnica, este nevoie doar de cateva respiratii adanci si de relaxare atat pe inspiratie cat si pe expiratie. Atat trebuie ca sa ii transmit creirului tau ca tu alegi viata, iubesti viata si alegi sa functionezi la parametri maximi in fiecare zi.

Daca ne mai si indreptam coloana vertebrala in mod intentionat, e bine de retinut ca nici o situatie nu ni se va mai parea grea sau de netrecut.

Relaxare muscular progresiva

Relaxarea muscular progresiva este folositoare pentru relaxarea corpului atunci cand muschii sunt tensionati. Ideea din spatele acestei tehnici este sa tensionezi o grupa de muschi astfel incat ei sa fie contractati la maximum.Tine-i in tensiune extrema cateva secunde.

Apoi, relaxeaza muschii natural. Dupa aceea, relaxeaza muschii in mod constient asftel incat esti cat de relaxat se poate. Tensionandu-ti muschii, iti vei da seama ca esti capabil sa iti relaxezi muschii mai mult decat in cazul in care ai incerca sa-ti relaxezi muschii direct.

Experimenteaza incercand sa-ti inclestezi mana cat de strans poti pentru cateva secunde.Relaxeaza-ti mana de tensiunea anterioara si apoi relaxeaza-o in mod constient cat de mult posibil. Ar trebui sa simti o relaxare profunda in muschii mainilor.

Raspunsul relaxant

Este numele unei carti publicate de Dr. Herbert Benson de la Universitatea Harvard in 1968. Benson a realizat faptul ca aceste tehnici au un efect puternic in problema reducerii stresului si in a tine sub control situatii de genul lupta sau fugi.

Efectele directe includ relaxarea profunda, bataile incete ale inimii, respiratia adanca, consumul redus de oxigen si o rezistenta crescuta a pielii.

Poti face acest lucru pentru tine astfel:

• Aseaza-te confortabil• Inchide ochii

• Relaxeaza-ti muschii picioarelor si apoi ai intregului corp.

• Focalizeaza-ti atentia pe respiratie.

• Respira adanc si apoi expira.

Numara-ti respiratiile si spune numarul respiratiei pe masura ce expiri (acest lucru iti tine mintea ocupata, a.i sa eviti sa fii distras.)Fa asta pentru 10/20 minute. Sa incepem asadar sa ne alocam timp zilnic pentru relaxare!

daca vau fost de folos aceste tehnici puteti lasa un comentariu si atunci ele vor continua...

readmore »»

3.21.2010

STIATI CA...

.
0 comentarii

Curizitati din categoria alimente

1 Stiati ca doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani?

2 Un studiu realizat de cercetatorii italieni asupra populatiilor din sudul Europei arata ca exista o proportie inversa intre frecventa utilizarii cepei in alimentatie si riscul de aparitie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de san, ovarian, de prostata, renal. La fel ca usturoiul si prazul, ceapa prezinta capacitatea de a acumula seleniu din sol, o substanta protectoare impotriva aparitiei cancerului. Consumul de ceapa (cel putin jumatate de ceapa cruda pe zi) a fost asociat, intr-un alt studiu francez, cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie a cancerului de stomac, dar si cu o reducere semnificativa a incidentei cancerului de san.

3 Sucul de morcov este un pretios ajutor al celor care sufera de digestie dificila sau lipsa poftei de mancare. Morcovul este bogat in substante anti-oxidante ca vitamina A, dar si alte vitamine si minerale, atat de necesare organismului uman. O cura de zece zile cu suc proaspat cicatrizeaza ranile facute de ulcer si imbunatateste vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.

4 Un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular.

5 Sunt mai mult de 20 000 de feluri de bere?

6 Singurul aliment ce nu se deterioriaza este mierea.

7 In secolul al 16-lea, in Anglia, berea facea parte din micul dejun?

8 Consumul zilnic a trei cesti de cafea sau a sase cesti de ceai imbunatateste capacitatea de memorare a femeilor in varsta, dar nu are nici un efect asupra memoriei barbatilor, potrivit unui studiu realizat in Franta, care a fost publicat in revista medicala Neurology. Cercetatorii au examinat legatura dintre consumul de cofeina si performantele intelectuale "cognitive" (memorie, limbaj, logica). Cauza pentru care cofeina influenteaza doar memoria femeilor ar putea fi metabolizarea in mod diferit a cofeinei de catre barbati sau o interactiune hormonala, este concluzia medicilor.

9 Cafeaua: multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade riscul de diabet, ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului.

10 Vinul rosu e un ingredient esential pentru a ne mentine in forma, se stie de mult timp ca ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor. Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor si aparitia bolii Alzheimer.

11 Cei care isi incep ziua cu doua oua la micul dejun pierd de doua ori mai multe kilograme decat cei care tin diete drastice, sustin nutritionistii de la Universitatea de medicina din Louisiana (SUA), intr-un studiu efectuat pe o mie de femei obeze. Succesul oului este determinat de continutul bogat in cele mai bune proteine, ceea ce confera aceeasi energie ca si mancatul unei fripturi, dar are un numar mult mai mic de calorii. Si asta, indiferent de modalitatea de preparare.

12 Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente sa ne trezeasca dimineata.

13 Dieta naturista presupune si multe reguli pe care multi oameni nu le pot urma. Cu toate acestea, daca incercam sa ne apropiem cat mai mult de acestea vom observa, in timp, imbunatatiri. Iata care sunt regulie mai sus-mentionate: Consuma cel putin 2 litri de lichide pe zi, Nu trebuie sa bei lichide in timpul mesei, Nu se recomanda sa consumi multe feluri de mancare la o masa si ai grija cum le combini, Vinul de tara se bea cu moderatie cu o jumatate de ora inaintea mesei, Fructele trebuie mancate inaintea celorlalte alimente, pentru a asigura o digestie mai buna, Este bine ca fiecare sa consume alimente din tara in care s-a nascut. De exemplu noi, romanii, am putea sa inlocuim lamaia cu catina alba, Produsele din cereale trebuie consumate fara sa le distrugem principiile nutritive prin modul de preparare, Vitaminele sintetice realizate chimic nu isi indeplinesc rolul la fel de bine ca cele naturale deci trebuie inlocuite.


14 In ultimul timp, studiu dupa studiu arata beneficiile ciocolatei: contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.

15 Un espresso are mai putina cafeina decat o ceasca de cafea.

16 Treizeci de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne imbolnavi de boli cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau embolii, sustin cercetatorii de la Universitatea de medicina din Pennsylvania (SUA). Pe langa fistic, nucile, migdalele si alunele de padure neprajite reduc atat nivelul colesterolului rau, cat si al grasimilor nesanatoase din arterele sanguine. Studiul, efectuat pe trei mii de adulti, timp de cinci saptamani, a micsorat nivelul colesterolului si trigliceridelor cu pana la 30%, reducand astfel riscul de formare a cheagurilor de sange care blocheaza arterele.

17 Consumul exagerat de sunca poate afecta plamanii, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani din cadrul Universitatii Columbia, New York. Si asta din cauza faptului ca sunca, slanina si alte produse din carne afumata contin nitriti utilizati pe post de conservanti. Persoanele care au consumat produse din carne afumata de cel putin 14 ori pe luna au prezentat de doua ori mai multe riscuri de a face bronsita si emfizem, boli care produc ingustarea cailor respiratorii si obstructioneaza fluxul de aer. In plus, persoanele care mananca sunca de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta cu 60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la vezica urinara, fata de cei care mananca mai rar acest produs.

18 Pentru a sti care sunt alimentele care ajuta organismul sa-si refaca fortele, trebuie sa cunoastem cateva dintre acele legume si fructe care, nepreparate, ne ofera vitaminele de care avem nevoie. Trebuie tinut cont de faptul ca excesul alimentar duce la obezitate, boli si imbatranire prematura, si toate acestea pot fi simplu evitate. Deci iata ce trebuie sa mancam pentru a nu mai ajunge in vecinatatea farmaciilor. Pentru vitamina A: morcovul, rosiile, spanacul, salata, patrunjelul verde, ceapa verde, mararul, adica legumele galben-portocalii si verde inchis. Alimentele bogate in vitamina E sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb, floarea-soarelui, masline. Vitamina C au: citricele, ardeiul gras, hreanul si macesul. Una din cele mai mari concentratii de vitamina C o are patrunjelul verde. Calciu gasim in: iaurt, lapte, telemea, nuci, morcovi, varza, gulie, mere. Pentru fier trebuie sa mancam: spanac, galbenus, cacao, stafide.

19 Regimul alimentar mediteranean, bogat in uleiuri vegetale si peste, este la fel de benefic pentru persoanele care sufera de maladii cardiace ca si regimul alimentar foarte strict, sarac in grasimi, este concluzia Asociatiei americane de cardiologie. Dieta mediteraneana consta in consumul marit de fructe, vegetale, seminte si peste, cantitati mici de carne rosie si o cantitate relativ mare de grasimi provenind din uleiul de masline si nuci. Prezenta acidului gras omega 3, prezent in cantitate mare in aceste alimente limiteaza crizele cardiace sau accidentele cerebrale. Dieteticienii au recomandat tuturor bolnavilor sa consume zilnic o cantitate maxima de 200 de grame de colesterol, iar procentul zilnic de calorii provenind din grasimi sa fie limitat la 30%.

20 Trebuie sa zdrobiti usturoiul inainte de a-l gati sau manca, pentru a-i pastra proprietatile anticoagulante, utile in prevenirea bolilor cardiovasculare si a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de sange). Alicina este enzima din usturoi care impiedica formarea trombilor de sange. Cercetatorii de la Universitatea din Cuyo, Argentina, au comparat efectul anticoagulant al usturoiului gatit intreg sau zdrobit. Rezultat: copt sau fiert, usturoiul isi pastreaza efectul anticoagulant mult mai mult daca este zdrobit inainte de a fi pus in mancare. Important este ca perioada de fierbere sa nu depaseasca trei minute, si sa nu fie gatit la microunde, deoarece isi pierde toate proprietatile curative.

21 Beneficiile unui anume compus din boabe de cacao sunt atat de mari, incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele, sustine o echipa de cercetatori americani care si-au publicat un studiu amplu in revista Chemistry & Industry. Ingredientul cu pricina se numeste epicatechina si poate reduce riscurile de aparitie a unor boli grave, precum infarctul sau insuficienta cardiaca, a indicat Norman Hollenberg, profesor de medicina la Scoala de medicina Harvard.

22 Doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani, sustin cercetatorii din Marea Britanie. Creierele copiilor care au primit zilnic capsule cu acizi grasi Omega-3 si Omega-6 au dezvoltat mai multa materie cenusie, ceea ce a dus la cresterea memoriei pe termen scurt si a capacitatii de invatare. In plus, timp de trei luni ei au redus cantitatea de mancare de tip fast-food, bauturi carbogazoase si au facut mai mult sport.

23 Ciocolata, ale carei efecte pozitive cardiovasculare au fost deja demonstrate, este benefica si pentru creier, pentru ca imbunatateste circulatia sangvina cerebrala, este rezultatul a doua studii prezentate de medicii americani. Substanta antioxidanta continuta de boabele de cacao a crescut semnificativ fluxul sangvin in creier, si acest lucru este benefic in tratarea persoanelor in varsta care au suferit mici atacuri cerebrale si sufera de dementa. Trei cesti de cacao zilnic va feresc de hipertensiune arteriala si pierderea memoriei.

24 Dieta alimentara bogata in fibre (30 de grame zilnic) reduce la jumatate riscul de aparitie a cancerului la san, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii britanici si publicat in "International Journal of Epidemiology". Fibrele alimentare, prezente in paine, cereale integrale, dar si in legume si fructe, protejeaza femeile tinere impotriva cancerului la san, dar nu are efect in cazul celor aflate la menopauza. Printre posibilele explicatii se numara faptul ca alimentele cu continut mare de fibre sunt bogate in vitamine, zinc si antioxidanti. O a doua explicatie este faptul ca acestea controleaza glicemia, variatiile de nivel de zahar in sange putand provoca aparitia cancerului. Cea de-a treia explicatie este ca fibrele reduc nivelul hormonilor la femeile tinere.

25 Daca sunteti adeptii consumului de peste de trei ori pe saptamana, aveti mari sanse sa nu va imbolnaviti de cancer. Un studiu publicat in "International Journal of Cancer" confirma efectele preventive ale pestelui gras, bogat in omega-3, asupra cancerului de prostata. Doua mii de persoane atinse de aceasta teribila maladie au fost intrebate despre obiceiurile lor alimentare, raspunsurile lor fiind comparate cu cele ale unui grup etalon. Studiul a demonstrat ca omega-3 micsoreaza riscul aparitiei acestui tip de cancer cu 43%. Dar nu doar pestele este responsabil de aceasta diferenta. Exista si un aspect genetic deoarece purtatorii genei COX-2 beneficiaza, in totalitate, de efectele protectoare ale pestelui gras.

26 Adaugarea de lapte in ceai poate distruge calitatea acestuia de a ne proteja impotriva bolilor cardiovasculare. Acesta este rezultatul unui studiu german care a demonstrat ca ceaiul negru, baut frecvent, pastreaza peretii arterelor sanatosi si mentine tensiunea constanta. Insa caseina, o proteina din lapte, anuleaza efectul benefic al oxidului nitric, substanta din ceai care amelioreaza dilaterea vaselor de sange, sunt concluziile cercetatorilor, publicate in European Heart Journal.

27 Cafeaua reduce cu 60 % riscul de aparitie a diabetului de tip 2, mai ales la persoanele care au in familie suferinzi de aceasta boala. Acest lucru a fost demonstrat in urma unui studiu californian asupra a 200.000 persoane. Chiar si persoanele care au baut cafea, dar s-au oprit, au risc scazut fata de cele care nu au baut niciodata. Diabetul de tip 2 sau diabetul varstei adulte, cum mai este numit, nu se vindeca fara modificarea stilului de alimentatie. Nu se stie exact care din substantele componente ale cafelei are acest efect, dar se pare ca nu cofeina. Cercetatorii sustin ca este prea devreme sa recomande diabeticilor sa bea cafea in chip de medicament, mai ales ca mai mult de doua cesti de cafea pe zi provoaca insomnii si aritmii cardiace.

28 Cateva cuburi de ciocolata neagra, consumate zilnic, au acelasi efect ca si administrarea de aspirina, diminuand riscul de blocare a arterelor, responsabil pentru aparitia infarctului sau a accidentelor cerebrale. Acestea sunt concluziile unui studiu al cercetatorilor de la Scoala de medicina Johns Hopkins (SUA), informeaza linternaute.com. Ciocolata neagra, fara zahar si unt contribuie la reducerea coagularii sangvine datorita flavonoidelor, substantele chimice prezente in boabele de cacao, ceea ce impiedica formarea cheagurilor de sange. Cantitatea zilnica recomandata de medici este de doua linguri de ciocolata pura. Faceti astfel un bine inimii dumneavoastre si tensiunii arteriale, care se echilibreaza datorita continutului mare de magneziu.

29 Cercetatorii americani au descoperit ca o substanta prezenta in compozitia vinului rosu, resveratrol, are efecte miraculoase in cazul persoanelor obeze si creste considerabil longevitatea. Aceasta molecula ar putea explica de ce francezii, desi sunt cunoscuti ca cei mai mari consumatori de vin rosu din lume, sufera de mai putine maladii cardiovasculare, in ciuda alimentatiei bogate in calorii.

30 O ceasca de cafea pe zi protejeaza ficatul de boli grave ca ciroza sau cancerul, arata un studiu al cercetatorilor de la institutul italian Mario Negri. Acest lucru este datorat antioxidantilor continuti de cafea si au efect numai daca doza este adecvata, nu mai mult de trei cesti zilnic. Altfel pot sa apara tulburari ale ritmului inimii ca tahicardia sau insomnia. Cercetatorii au aratat ca prezenta enzimei GGT, unul dintre indicatorii cirozei, este cu atat mai scazuta, cu cat consumul de cafea este mai mare. In acelasi timp, se micsoreaza si nivelul transaminazelor, un alt indicator al imbolnavirii ficatului. Mai ales bautorii de alcool pot fi fericiti, deoarece cinci cesti de cafea le reduce riscul aparitiei cirozei c

31 Pe langa faptul ca hidrateaza, ceaiul are si alte beneficii asupra sanatatii, cum ar fi protectia impotriva bolilor cardiace si a cancerului, datorita antioxidantilor pe care ii contine. Pentru a prepara corect ceaiuri ar trebui sa adaugati o lingurita de planta uscata la 250 ml de apa sau doua lingurite de planta proaspata la aceeasi cantitate. Ceaiul de musetel usureaza digestia, calmeaza nervozitatea si anxietatea, in timp de socul se recomanda in gripa, sinuzita sau guturai. Durerile de cap trec cu ceai de tei, iar menta ajuta digestia, reduce flatulenta si inlatura greata. Ceaiul din macese previne infectiile gripale si racelile.

32 Ceaiul este a doua bautura consumata in lume, cantitativ, dupa apa, potrivit specialistilor americani, citati in cartea "Mancarea si Sanatatea"

33 Bogat in vitaminele A, B1, B2, C si in substante nutritive, marul are proprietati terapeutice asupra organismului uman. Substantele nutritive antioxidante din sucul de mere ajuta la reducerea colesterolului si a bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de mere reduce riscul aparitiei cancerului la san si la plamani. Merele sunt bogate in fibre, reduc colesterolul din organism si intaresc oasele. Cand sunt mancate ca o gustare, merele suprima foamea si de aceea sunt indicate in curele de slabire. ?n afara de proprietatile terapeutice pe care le au, merele sunt utilizate si in cosmetica. Mastile cu mar ras, aplicat pe fata timp de 10 minute, cateva zile consecutiv, ajuta la curatarea tenului, la vindecarea acneelor si la estomparea ridurilor.

34 Contrar ideii ca frigul distruge bacteriile, exista numerosi germeni care supravietuiesc in frigider. Unul dintre acestia este listeria, bacterie extrem de periculoasa pentru femeile insarcinate, deoarece poate imbolnavi fatul sau nou-nascutul. Listerioza provoaca infectii rare, dar grave, si persoanelor in varsta sau celor cu rezistenta scazuta la infectii. Ea poate da meningita, conjunctivita, chiar septicemii (inmultirea nestavilita a bacteriei in sange). Evitati sa mancati mezeluri in gelatina, carne tocata insuficient preparata termic, peste afumat, germeni de grau incoltit sau lactate nepasteurizate. Spalati bine ierburile aromate, fierbeti bine carnea si dezinfectati-va regulat frigiderul.

35 Deoarece toamna se reactiveaza ulcerele si gastritele hiperacide, pentru a preveni aparitia durerilor de stomac, mancati zilnic cinci smochine. Sunt un bun remineralizant, deoarece contin magneziu si potasiu. Lupta contra oboselii si pentru refacerea organismelor slabite de tratamente contra cancerului.

36 Nu eliminati ciocolata daca vreti sa slabiti cateva kilograme, este concluzia unui studiu al unor medici nutritionisti francezi. Acestia au observat ca marii consumatori de glucide (substante care furnizeaza energia necesara organismului, regland senzatia de foame) erau cei mai supli, din totalul celor studiati. Glucidele se gasesc, pe langa ciocolata, in cereale integrale sau fructe. Ei au stabilit cele patru conditii care trebuie indeplinite pentru a reusi pierderea kilogramelor: reducerea valorii calorice a alimentatiei, eliminarea senzatiei permanente de foame, renuntarea la alimentele nesanatoase si practicarea unei activitati fizice adaptate varstei si sanatatii.

37 Popoarele care sunt mari consumatoare de iaurt nu cunosc o boala a civilizatiei moderne: constipatia. Aceasta produce intoxicarea organismului datorita neeliminarii toxinelor sau formarea de hemoroizi. Consumati iaurt cu bacterii lactice vii (de tipul Bifidus Essensis) care echilibreaza flora intestinala.

38 Nautul este un inlocuitor foarte bun pentru cafea, boabele de naut prajite si macinate fiind un puternic stimulent digestiv si nervos. Pentru ameliorarea simptomelor racelii, specialistii in medicina naturista recomanda administrarea zilnica a doua pahare de apa de naut. Un litru de apa si doua kilograme de naut lasate la macerat timp de 16-24 ore, la temperatura camerei, pot reprezenta un excelent antibiotic natural. Calitatiile apei de naut nu se opresc aici, ea fiind apreciata si ca revigorant masculin, marind potenta. Pentru ca este bogat in acid folic, nautul este indicat barbatilor care vor sa-si imbunatateasca viata sexuala si fertilitatea. Fiind un medicament foarte puternic, apa de naut e contraindicata in febra, hipertensiune si stari de iritabilitate nervoasa. Nautul este apreciat si pentru virtutile sale nutritive. Recomandat in terapia asteniei fizice si psihice, in convalescenta, nautul poate fi considerat, pe drept o sursa de sanatate.

39 Carnea de peste are un rol foarte important, deoarece contine fosfor, substanta necesara bunei functionari a creierului, in special a memoriei. Femeile care vor sa slabeasca trebuie sa inlocuiasca carnea de porc cu cea de ton, cel putin de doua ori pe saptamana, deoarece are putine calorii.

39 Carnea de peste are un rol foarte important, deoarece contine fosfor, substanta necesara bunei functionari a creierului, in special a memoriei. Femeile care vor sa slabeasca trebuie sa inlocuiasca carnea de porc cu cea de ton, cel putin de doua ori pe saptamana, deoarece are putine calorii.

40 Daca va lipseste pofta de mancare sau aveti probleme cu digestia, trebuie sa faceti o cura de zece zile cu suc de morcov. Morcovul contine o puternica concentratie de vitamina A, dar si alte vitamine si minerale, atat de necesare organismului uman. Morcovul este indicat pentru cicatrizarea ranilor facute de ulcer si pentru imbunatatirea vederii.

41 Cercetatorii americani au descoperit ca prezenta cafeinei din cafeaua concentrata previne pierderile de memorie specifice batranetii, scrie "Daily Mail". Cafeina intervine in activitatea electrica a creierului, actionand asupra adenozinei, substanta prezenta in cantitate mare la persoanele in varsta. Prin aihilarea adenozinei, cafeaua ajuta la combaterea problemelor mintale usoare, la pastrarea memoriei intacte pana la varste inaintate si sustine procesul de invatare. Totusi, consumul a mai mult de trei cesti pe zi cauzeaza insomnie, tulburari ale ritmului cardiac si probleme ale sistemului circulator, avertizeaza medicii.

42 Cafeaua e benefica in prevenirea cirozei hepatice, conform unui studiu american. Studiul, realizat pe un esantion de 125.000 de persoane, a scos la iveala ca 22% dintre cei care au consumat cate o cana de cafea zilnic au prezentat riscuri mai mici de dezvoltare a bolii.

43 Adolescentii care consuma mai multe produse bogate in calciu decat majoritatea, sunt mai supli. Cercetatorii din San Diego au analizat masa musculara a unui grup de fete cu varsta cuprinsa intre 9 si 12 ani care au notat detaliat alimentele consumate pe parcursul studiului. Acest studiu confirma cercetarile anterioare care demonstrau, la femeile intre 30 si 60 de ani, cresterea capacitatii organismului de a distruge grasimile, in conditiile unui consum crescut de calciu. Alimente bogate in calciu sunt laptele praf, cascavalul, branzeturile si anumite ape minerale. La acest rezultat s-a ajuns indiferent de forma de asimilare a calciului: alimente sau suplimente nutritionale.

44 Acum zece ani, soia era desemnata drept "alimentul-minune". Expertii britanici sustin acum ca substantele chimice cu care este tratata soia blocheaza absorbtia mineralelor si scad fertilitatea feminina. Din cauza hormonilor vegetali continuti, femeile cu cancer mamar trebuie sa o consume cu moderatie.

45 Grepfrutul va scapa de oboseala si dureri de cap. Beti zilnic timp de doua saptamani doua pahare cu suc de grepefrut. Dupa ce terminati aceasta cura o sa fiti mult mai energic. Asta fiindca fructul este una dintre cele mai importante surse de vitamina C.

46 Putini sunt cei care stiu ca lamaia este un bun remediu impotriva negilor. Astfel, lasati coaja a doua lamai sa stea intr-o cana de otet tare timp de opt zile si puneti pe neg, sub leucoplast, o bucata de vata imbibata cu aceasta solutie de doua ori pe zi. O sa scapati cat de curand de neg.

47 Propolisul este un veritabil antibiotic natural, la fel ca streptomicina si penicilina, dupa cum aflam de pe site-ul GradinaMea.ro. Propolisul ajuta la echilibrarea metabolismului, la reglarea sistemului hormonal precum si la intarirea sistemului imunitar. O simpla tableta de propolis prelungeste activitatea creierului cu sase ore.

48 Macesele au un rol important in respiratia celulelor. Practic, ceaiul de macese ajuta organismul sa functioneze la paramentri normali. Fiindca este bogat in saruri minerale, ceaiul are un rol diuretic. Este recomandat in special persoanelor cu afectiuni hepatice si renale.

49 Uleiul de masline ajuta la vindecarea gastritei si a ulcerului. El poate fi folosit si ca laxativ, luand o lingura seara la culcare. Pentru entorse si dureri reumatismale se fac frectii cu ulei de masline amestecat cu usturoi pisat. Folosit permanent, uleiul de masline ajuta la dizolvarea pietrelor din bila.

50 Uleiul de peste ajuta la cresterea rezistentei inimii si asta fiindca scade simtitor colesterolul. Totodata, ajuta la circulatia sangelui si incetineste procesul de imbatranire, distrugand toxinele din organism. Consumat cu regularitate, uleiul de peste linisteste sistemul nervos, ne ajuta sa dormim profund si sa facem fata stresului.

51 Mai multa vitamina C decat in portocale se gaseste in kiwi. Totodata, are toate tipurile de fibra, ceea ce ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima. Fiindca este bogat in cupru, kiwi ajuta la intarirea sistemului imunitar si la dezvoltarea creierului. De retinut ca toate proteinele, vitaminele si mineralele se gasesc in seminte si nu in pulpa fructului.

52 Painea intermediara este cea mai sanatoasa. Painea alba este usor de asimilat de organism, insa contine foarte putine vitamine. In pofida parerii generale, painea neagra nu este foarte sanatoasa. Fiindca are multa celuloza, aceasta irita tubul digestiv. Bolnavii de gastrita simt cel mai bine acest lucru.

53 Datorita grasimilor pe care le contine, margarina mareste colesterolul. Asta aflam de pe site-ul elefantulverde.ro. Mai mult, ea favorizeaza "rotunjirea" taliei si a feselor. Daca mancati foarte des margarina, aveti toate sansele ca stratul de celulita sa se ingroase. In timp, creierul, inima si sistemul circulator au de suferit din cauza margarinei.

54 Sucul de ardei gras intareste unghiile si parul, deoarece contine siliciu. Este indicat si in colici intestinale, crampe si balonari. De asemenea, ajuta la curatarea petelor inchise de pe piele. Se bea in inghitituri mici, cu 30 de minute inainte de masa.

55 Consumat cu moderatie, vinul rosu micsoreaza nivelul colesterolului si previne accidentele cardiovasculare. S-a descoperit recent ca bautura actioneaza si impotriva afectiunilor pulmonare si a maladiei Alzheimer. Vinul rosu, spun cercetatorii de la Harvard, este, prin actiunea sa antioxidanta, secretul longevitatii.

56 Cel mai cunoscut fruct in lume este rosia. Francezii au numit-o "fructul iubirii," nemtii "fructul paradisului". Bananele sunt urmatorul fruct in topul popularitatii. Merele al treilea, apoi portocalele si pepenii.

57 Uleiul de catina imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului.

58 Rosiile contin o substanta care are proprietati antioxidante. Cu ajutorul ei sunt protejate celulele, se impiedica distrugerea si degenerarea lor, care ar putea cauza aparitia cancerelor. Alte legume cu proprietati asemanatoare sunt salata verde, varza, broccoli, anghinarea si ardeiul iute.

59 Painea ramane mai mult timp proaspata daca se pastreaza intr-un vas smaltuit, de sticla sau de portelan, acoperit cu capac. Pe fundul vasului se va pune o bucatica de cartof crud sau putina sare. Aceasta ajuta ca painea sa nu mucegaiasca.

60 prima pudra de cacao fusese fabricata pentru prima oara de catre olandezul Coenraad Johannes Van Houten, la Amsterdam, in 1828.

61 soia contine 40% proteine si 20% grasimi, cu un procent ridicat de calorii, minerale si vitamine. In 500g faina de soia se gasesc 182 g de proteine, in timp ce, in aceeasi cantitate de carne de vaca se gasesc doar 90 g, la peste 80 g, iar la oua 56g.

62 Feniletilamina produce o usoara stare de visare si este produsa de catre creier in momentul care doi oameni sunt indragostiti. Interesant de remarcat este faptul ca aceeasi substanta se regaseste si in ciocolata.

63 Oul, apreciat pentru gust, valoare energetica si lecitina este contraindicat deoarece galbenusul se afla in topul continutului in colesterol al alimentelor.

64 Mierea de salcam naturala si mierea de padure (inchisa la culoare) nu se cristalizeaza (solidifica) niciodata.65 Stiati ca bananele au un continut bogat in potasiu si vitamina A si au mari cantitati de fosfor, magneziu si vitamina C?

readmore »»

Diete rapide

.
0 comentarii

Pierderea din greutate poate fi o provocare, mai ales daca ai multe kilograme de eliminat. Poate fi dificil sa treci prin toate dietele la moda si chiar periculos sa incerci suplimentele si pastilele de pe piata din ziua de azi. Cum poti sti care functioneaza?


Sfaturi pentru urmarea unei diete rapide



-Bea cat mai multa apa zilnic – asta te ajuta sa elimini impuritatile si grasimea din organism
-Imparte mesele in 5-6 mai mici – astfel iti vei accelera metabolismul si nu iti va fi prea foame intre mese
-Mareste consumul de fructe si legume – acestea contin multe vitamine
-Redu consumul de grasimi – incearca sa nu mananci mai mult de 20 de grame pe zi
-Fa exercitii 30 de minute pe zi – plimba-te sau fa un sport
-Gaseste-ti un hobby – picteaza sau tricoteaza ca sa iti mentii mainile ocupate
-Nu manca seara – incearca sa nu mananci macar cu 2 ore inainte de a te culca
-Consuma mai multe fibre – alege paste si paine integrale
-Curata-te si detoxifiaza-te – este foarte important sa elimini toxinele si si chimicalele din organism, pentru a ii permite sa functioneze normal
Idei pentru diete de slabit rapide
-Daca doresti sa gasesti o dieta de slabit rapida miraculoasa care sa functioneze surprinzator de eficient dar totusi sa-ti ofere un regim de viata echilibrat si o slabire sigura si ireversibila, este important sa intelegi ca sanatatea ta vine inaintea considerentelor estetice. Asadar: nu te astepta ca o dieta de slabit rapida care a functionat pentru cineva sa functioneze si pentru tine metabolismele sunt diferite si asteptarile sunt de asemenea diferite: nu te astepta ca o dieta miraculoasa sa te ajute sa scapi de un numar uimitor de kilograme fara niciun fel de ajutor din partea exercitiilor fizice. In final, nu te astepta ca orice dieta de slabit rapida restrictiva sa iti ajute sanatatea in vreun fel. De cele mai multe ori, acestea dezechilibreaza metabolismul si, o data incheiate, pot asigura depunerea unui numar si mai mare de kilograme in locul celor slabite.
Asadar, daca vrei ca o dieta de slabit rapida sa functioneze pentru tine, ai grija sa alegi una echilibrata, care iti ofera posibilitatea de alimentare din toate grupele necesare organismului si ia decizia de a-ti schimba stilul de viata - fii mai activa si mai dispusa sa iei decizii sanatoase pentru tine!
Tine cont de aceste sfaturi si vei reusi urmarea unei diete de slabit rapide, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

readmore »»
 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner