China este recunoscută în toată lumea pentru marfa contrafacută, iar cel mai noi gadget lansat de la Apple a fost şi el copiat. Recent a fost lansat iPed, o imitaţia a tabletei iPad, care este aproape identică de la design, dotări hardware, chiar şi cutie cu produsul Apple. Ca platformă software nu foloseşte iPhone OS, ci Android, sistemul de operare produs de compania Google. Preţul este imbatabil, dacă un iPad costă peste 500 de dolari, varianta chinezească e doar 105 dolari.
readmore »»5.29.2010
A apărut iPed, varianta piratată a celebrului iPad
Vom trai aici?
Oare asa vor arata orasele viitorului? Nu ne ramane decat sa avem putina rabdare...
Primul proiect ambitios este Penang Global City Center. Pare desprins dintr-un film science fiction, dar are toate sansele sa fie construit in anii ce vor urma. Sunt aici birouri, hoteluri, mall-uri, scoli, sali de cinema, apartamente, parcari, restaurante, centre de sanatate, zone de agrement si conexiuni rutiere sau feroviare cu orasele din apropiere. Cand spunem conexiuni feroviare ne referim la trenuri mag-lev super rapide si confortabile.
5.27.2010
Zâmbete şi amintiri cu Jean Constantin
Prieteni de-o viaţă şi colegi de scenă ai lui Jean Constantin, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, au venit la catafalcul actorului pentru a-şi lua rămas bun de la acesta. Regizorul Sergiu Nicolaescu i-a scris prietenului "Limbă" o scrisoare tristă, plină de nostalgie.
„Sunt trist şi abătut. Încă un mare actor a părăsit platoul de filmare şi scena teatrului românesc. S-a dus…”, spune regizorul Sergiu Nicolaescu într-o scrisoare.
Aceasta continuă:
„Prieten şi colaborator, neîntrecut actor comic care a înveselit prin talentul său generaţii întregi de spectatori, a jucat ultimul rol în viaţă, trecând, aşa cum îi era firea, modest şi discret, în eternitate."
„Limbă”, de ce ai plecat aşa fără nimeni la căpătâi, fără ca nimeni să-ţi spună în final o vorbă bună, singur în casă?
Acum eşti alături de dragii Amza, Ilarion Ciobanu, Colea Răutu, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Constantin, Gheorghe Dinică…Să nu-ţi fie dor de noi, bucuraţi-vă că sunteţi împreună şi că, în curând, vom fi şi noi acolo, unde ne vom gândi veşnic la succesele noastre.
Prin câte am trecut împreună de la începutul carierei noastre, până mai ieri când am terminat „Supravieţuitorul”! Poate că mai voiam să fac ceva din seria filmelor poliţiste în care mereu ai fost alături de mine, credeam la un moment dat că suntem nemuritori… Păcat nea Jeane, dar nu fi trist!
Prin realizările tale artistice, vreme de generaţii, prin firea ta, în realitate timidă, sinceră şi veşnic zâmbitoare, vei rămâne în inima tuturor care te-au văzut, NEMURITOR".
Trupul ne însufleţit al actorului a fost depus, începând cu ora 13.00, în foaierul Teatrului "Fantasio" din Constanţa, pe a cărui scenă a debutat, în anul 1957, şi unde, până mâine la prânz, când va avea loc înmormântarea, toţi cei care l-au iubit îi pot aduce un ultim omagiu.
Aseară, zeci de persoane au trecut pe la căpătâiul actorului pentru a-şi lua rămas bun. În semn de respect şi omagiu pentru actor, reprezentanţii Teatrului de Stat Constanţa "Fantasio" au luat decizia de a suspenda spectacolul "Omul, Bestia şi Virtutea", care fusese programat pentru vineri seară, de la ora 19.00.
Artistul în vârstă de 81 de ani a murit, în locuinţa sa din Constanţa. Potrivit medicilor, decesul a survenit din cauze naturale, pe fondul vechilor probleme cardiace
readmore »»
5.26.2010
Castiga cu Editura Litera!
Editura Litera pune la dispozitia celor interesati un program de afiliere, prin care bloggerii pot castiga 15% din valoarea fiecarui produs comandat prin intermediul site-ului lor. Astfel, detinatorii de bloguri, cei care au multi prieteni pe Yahoo Messenger sau pe Facebook, ori cei care discuta pe forumuri, au posibilitatea de a-si face un cont de Afiliat, putand promova apoi cartile Editurii Litera si castiga comision de 15% din valoarea comenzilor.
O alta metoda prin care puteti castiga ceva bani de pe urma blogului vostru, promovand niste carti de calitate.
Mai multe detalii despre cum puteti deveni afiliati, aflati de aici.
Orase pe care n-o sa le vizitezi niciodata
Creatorii lor au fost toti convinsi ca proiectele le vor depasi in grandoare marile capodopere urbanistice ale umanitatii, de la Constantinopole si Roma Antica la Londra, Paris, New York si Tokio. In aceste 10 orase uimitoare nu veti putea insa calatori niciodata, pentru simplul motiv ca nu au fost niciodata construite.
5.25.2010
5 stadioane construite de arabii
Arabii din Qatar vor sa construiasca 5 stadioane spectaculoase pentru a gazdui Cupa Mondiala din 2022!
In poza puteti vedea stadionul Al Shamal, inspirat din barcile traditionale "dhows". Va fi situat in nordul tarii si va avea o capacitate totala de 45,120 locuri.
In decembrie, FIFA va alege o tara din cele 11 care s-au inscris in aceasta competitie. Qatarul pleaca drept favorita, asta pentru ca stim cu totii de ce sunt in stare arabii sa faca atunci cand isi doresc un lucru... readmore »»
5.24.2010
2010 ar putea fi cel mai calduros din ultimii 130 de ani
Din somaj direct pe culmile gloriei
Descopera 6 vedete care au trecut din somaj direct pe culmile gloriei!
John Steinbeck este unul dintre cei mai apreciati scriitori americani care a trait si scris la inceputul si mijlocul secolului XX. Cand SUA era lovita de marea criza economica, Steinbeck alaturi de alti scriitori buni, se straduia sa supravietuiasca. Noroc cu un program conceput de Roosevelt in 1935, prin intermediul caruia 6000 de intelectuali de prestigiu au beneficiat de ajutoare materiale pentru a-si dezvolta creatiile literare. Steinbeck a scris 27 de carti uluitoare, care l-au propulsat rapid printre cei mai iubiti scriitori din toate timpurile. In 1962 a primit si Premiul Nobel.
"Daca iti vei inchide telefonul pentru doua trei ore, vei ignora utilajele care sparg sosele sau muzica trance venita de la adolescentul de deasupra, probabil vei reusi sa citesti "Perla" lui John Steinbeck. Laureatul Nobel l-a creat acolo pe Kino, un pescar sarac lipit pamantului, al carui vis este sa gaseasca o perla imensa, pe care sa o vanda si cu banii sa-l dea pe Coyotito la scoala, sa faca nunta cu sotia lui in costume noi, sa se mute din baraca de paie in orasul de piatra. Kino viseaza mereu perla. Ea valoreaza incredibil de mult in mintea lui chiar daca, trebuie sa admitem, o perla nu este decat lupta scoicii cu un corp strain care i-a invadat organismul. Muschiul se zbate si slefuieste incet incet, o substanta proprie care imbraca acel firicel de nisip sau un mic crab. Perla este scopul suprem pentru Kino. Si o gaseste. Paradoxal, viata nu i se schimba in bine, ci in foarte rau. Toti vor sa-l omoare, sa-l insele, sa profite de pe urma lui, stiind ca perla aia uriasa inseamna multi multi bani. Steinbeck ne arata, in stilul sau magistral, ca imbogatirile peste noapte nu schimba vietile in bine. Kino il pierde pe Coyotito iar apoi, intr-un final, arunca perla in apa marii, scapand de un vis ce devenise blestem." - Desprins din articolul "Ai vrut sa te imbogatesti peste noapte"
Cine era Quentin Tarantino prin anii '80? Un actoras de mana a doua care implora producatorii sa-l includa, macar intr-un rol marunt, prin filme obscure. Se intampla sa prinda o prezenta de cateva minute destul de rar, asa ca Tarantino "soma" prin Hollywood, cu mii de idei si replici in cap. In 1988, pe cand avea numai 25 de ani, a aparut in sitcom-ul Golden Girls, imitandu-l pe Elvis. A incasat 3000 de dolari pentru munca sa si apoi a lucrat din greu la scenariile pentru True Romance si Reservoir Dogs. Insistand, Quentin a fost sponsorizat si a reusit sa-si regizeze primele productii care au starnit simpatie dar si critici aspre in lumea filmelor. A venit Pulp Fiction si toti au ramas fara cuvinte... Despre Inglorious Basterds nu mai trebuie sa spunem nimic, invitandu-va sa cititi review si sa vedeti neaparat filmul, in caz ca nu ati facut-o deja.
"Inglorious Basterds este un film care trebuie vazut pentru ca este facut fara compromis, fara a tine cont de adevarurile istorice, fara a tine cont de cei pe care ii jigneste si fara a fi limitat in vreun fel. Nu se aliniaza istoriei si nici nu incearca, dar in mod sigur reuseste sa fie unul dintre cele mai interesante filme la care am fost in ultimul timp." - Recenzie film Inglorious Basterds
"Harry Potter este celebra serie de romane SF care au propulsat-o pe autoarea britanica J.K. Rowling in topul celor mai bogate femei din lume si apoi pe Daniel Radcliffe printre cei mai bogati tineri actori de la Hollywood, dupa lansarea filmelor inspirate de acest bestseller. Volumele seriei au inregistrat in total vanzari de peste 400 de milioane de copii pretutindeni. Prima carte, "Harry Potter and the Philosopher's Stone", a fost lansata in anul 1997. Au existat zvonuri conform carora volumul "Harry Potter and the Deathly Hallows" s-a vandut in 72 de milioane de exemplare in primele 48 de ore de la lansare, insa nu au existat dovezi concrete in acest sens. Se estimeaza ca numarul real al copiilor vandute ar fi de aproximativ 44 de milioane." - 10 dintre cel mai bine cotate bestseller-uri
Dupa terminarea liceului a inceput sa munceasca - s-a angajat la o statie mica de radio in Miami, insa nu ca moderator, ci ca om de curatenie. Sansa de a lucra intr-adevar ca om de radio i s-a oferit la acelasi post odata cu plecarea unui animator.
Pe 1 mai 1955, Larry King isi incepe prima emisiune la radio. Pentru ca numele sau adevarat, Lawrence Harvey Zeiger era mult prea greu de retinut, managerul radioului i-a recomandat sa adopte numele Larry King.
Primul interviul a fost cu un chelner, a urmat apoi interviul cu cantaretul Bobby Darin. De la primele interviuri pana la cele peste 40.000 de interviuri facute in toata cariera sa a fost doar un pas.
Cariera lui Larry King a avut de suferit de pe urma acestui incident. El a fost concediat de la radio si timp de 3 ani a avut diferite job-uri ca PR-ist sau redactor la o publicatie. Dupa 3 ani de pauza in audio-vizual, Larry King revine in televiziune pe postul de comentator sportiv si in radio cu mai multe emisiuni zilnice.
Din 1985, maestrul comunicarii modereaza emisiunea Larry King Live de la postul CNN si va continua pana cel putin in anul 2011. Larry si-a transformat stilul vestimentar intr-un adevarat brand, rare fiind momentele cand renunta la ochelarii masivi, manecile suflecate, cravata si bretelele sale.
Larry King este o adevarata enciclopedie. Interviurile acestuia au devenit studii in facultati. Stilul lui de abordare inteligent, incomod, dar si amuzant a adunat in studiorile CNN cele mai importante nume din ultimii 23 de ani: John F. Kennedy, Jimmy Carter, Gerald Ford, Mihail Gorbaciov, Bill si Hillary Clinton, Marlon Brando, George Bush, Johnny Cash, Bob Dylan, Al Gore, Audrey Hepburn, Martin Luther King Jr., Monica Lewinsky, Madonna, Paul McCartney, Al Pacino, Nancy si Ronald Reagan, Eleanor Roosevelt, Frank Sinatra, Barbra Streisand, Tony Blair, Jerry Seinfeld, Vladimir Putin, Elizabeth Taylor, etc.
Cei peste 50 de ani de cariera nu au putut trece nepremiati pentru Larry King. Doua Peabody Award pentru cea mai buna emisiune radio si cea mai buna emisiune de televiziune, 10 premii 10 CableACE awards pentru cel mai bun moderator, premiul pentru cel mai bun talk show si inclus in Radio Hall of Fame in 1989 si in Broadcasters’ Hall of fame in 1996. In anul 2002 Larry King a fost declarat cel mai bun om de radio si de televiziune din toate timpurile, fiind singurul jurnalist aflat in ambele topuri.
Si daca Larry King a excelat in viata profesionala, moderand zeci de emisiuni, evenimente si interviuri, dar si redactand carti de specialitate, Larry a fost foarte activ si in viata sentimentala. Celebrul moderator a fost casatorit de 7 ori cu 6 femei.
Inventatori ucisi de propriile inventii
Introducerea de fata ar putea fi cuprinsa in doar cateva cuvinte, rostite de catre Otto Lilienthal pe patul de moarte: “Mici sacrificii trebuie facute”. Cei 10 savanti, inventatori sau temerari din lista care urmeaza, fac parte din categoria oamenilor a caror curiozitate si pofta de cunoastere a primat chiar si inaintea propriei sigurante. Ignorand pericolele, acestia au rascolit prin colturile tainice ale stiintei, manati de o curiozitate nestapanita. Rezultatul? Noi, cei din secolul XXI ne bucuram de inventiile lor, insa acesti aventurieri din vremurile trecute au platit Stiintei tributuri fara de pret: sanatatea sau propria viata.10. Galileo Galilei (1564 – 1642)
Galileo si-a dedicat o mare parte a vietii studierii astrelor si dezvoltarii instrumentelor menite sa faciliteze observatiile astronomice. Dincolo de descoperirile sale, revolutionare la acea vreme, acesta a platit si un tribut personal: pierderea vederii. Galileo era fascinat in mod special de Soare, prin urmare, isi petrecea o mare parte din timp facand observatii asupra astrului. In ultimii ani de viata, savantul era aproape orb ca urmare a deteriorii grave a retinelor, cauzata de observatiile sale indelungate.9. Sir Humphrey Davy (1778 – 1829)
Sir Humphrey Davy, ingeniosul chimist si inventator britanic si-a inceput cu stangul cariera stiintifica. In perioada in care era doar un ucenic, a fost concediat din cauza ca provoca prea multe explozii. Dupa ce s-a specializat in chimie, si-a format straniul obicei de a inhala diversele gaze cu care avea de-a face. Din fericire, acest lucru a dus la descoperirea proprietatilor anestezice ale oxidului de azot. Insa, din nefericire pentru el, acelasi obicei a fost pe punctul de a-l ucide in repetate randuri. Frecventele otraviri ale organismului l-au lasat invalid pentru ultimele doua decade ale vietii sale. Chiar si in acest timp, a reusit “performanta” de a-si pierde complet vederea in timpul unei expozii din laborator. 8. William Bullock (1813 – 1867)
Bullock a fost un inginer american, a carui inventie din 1863 a revolutionat industria tiparitului: o presa mai eficienta si mai rapida. Creatia sa a fost in final si cea care i-a adus moartea. In timp ce lucra la reparatiile unei prese, acesta si-a prins piciorul in rotile masinariei. Desi a reusit sa evadeze din stramtoare, in cateva zile o cangrena i-a cuprins piciorul, iar Bullock a murit in timpul operatiei de amputare a piciorului. 7. J. G. Parry-Thomas (1884 – 1927)
John Godfrey Parry-Thomas, pilot de curse si un inginer pasionat de motoare, avea un vis: sa doboare recordul de viteza stabilit de un alt concurent, Malcom Campbel. Pentru a face asta trebuia sa creeze o masina mai rapida. Viitoarea lui inventie a fost un vehicul prototip numit Babs, caruia ii operase mai multe modificari, printre care si lanturi expuse care legau rotile de motor. In data de 24 aprilie 1926, Parry-Thomas a doborat recordul mondial existent la acea vreme, atingand viteza de 270 de kilometri pe ora. Dupa numai un an, Malcom Campbell a stabilit un nou record mondial. Acest lucru nu a facut decat sa-l ambitioneze pe Parry-Thomas, care a facut noi imbunatatiri. De data aceasta insa, ambitia sa avea sa-i fie fatala. In timpul cursei, unul dintre lanturi s-a desprins si a ricosat in gatul pilotului, decapitandu-l partial. Parry-Thomas a murit pe loc. 6. Jean-Francois De Rozier (1754 – 1785)
Jean-Francois, profesor de fizica si de chimie, a fost martor in 1783 la primul zbor al unui balon, eveniment care a nascut in el pasiunea pentru zbor. Dupa ce a asistat la ridicarea unui balon avand succesiv la bord, o oaie, o gaina si o rata, acesta a prins curaj si a realizat primul zbor controlat de un om. Fara a se opri acolo, De Rozier a planificat trecerea Canalului Manecii, din Franta catre Anglia. Acesta avea sa fie ultimul lui zbor. Dupa ce s-a ridicat la o inaltime de 450 de metri, balonul s-a dezumflat, cauzand caderea lui si inevitabil, moartea pasagerului. Logodnica lui De Rozier s-a sinucis 9 zile mai tarziu. 5. Alexander Bogdanov (1873 – 1928)
Fizician, filozof, economist, scriitor SF si revolutionar, Alexander Bogdanov (foto, stanga) si-a inceput experimentele de transfuzie sangvina in 1924, aflat probabil, dupa cum se banuia, in cautarea izvorului tineretii eterne. Dupa 11 transfuzii pe care le-a efectuat asupra sa, acesta a declarat ca a stopat procesul alopeciei si si-a imbunatatit vederea. Din pacate pentru excentricul savant rus, tehnicile de transfuzie erau abia la inceput, iar testele preliminare nu constituiau o practica in sine. In 1928, Bogdanov si-a facut o transfuzie cu sange infectat cu malarie si tuberculoza. Dupa cum era de asteptat, a murit la scurt timp dupa temerara incercare. 4. Elizabeth Ascheim (1859 – 1905)
Dupa moartea mamei sale, Elizabeth Ascheim (foto, dreapta sus) s-a casatorit cu doctorul Wolf, medicul familiei. Manat de o curiozitate nestapanita, Woolf s-a aratat interesat de descoperirile lui Wilhelm Conrad Rontgen in privinta razelor X. Noile orizonturi stiintifice au atras si atentia sotiei sale, Elizabeth, care si-a parasit postul de bibliotecara pentru a se ocupa de experimentele in fizica. In cele din urma, cei doi au cumparat o masinarie care producea raze X, pe care au instalat-o in biroul doctorului. In decursul catorva ani, sotii Woolf au facut mai multe experimente in care au jucat si rolul cobailor. Din nefericire, in acele vremuri, informatiile despre razele X erau inca prea putine. Nerealizand consecintele lipsei de protectie, Elizabeth a murit in scurta vreme ca urmare a unei forme de cancer foarte violente.
De nationalitate canadiana, Slotin era unul dintre cercetatorii implicati in proiectul Manhattan (proiectul SUA de dezvoltare a bombei atomice). In timpul experimentelor de laborator, acesta a scapat accidental o sfera de beriliu pe o alta sfera care continea plutoniu. Inevitabil, o reactie chimica a avut loc, iar martorii au declarat ca au vazut o stralucire albastra careia i-a urmat un val de caldura. Ghinionistul savant a fost dus de urgenta la spital, insa a murit 9 zile mai tarziu. Cantitatea de radiatii la care fusese expus era echivalentul situatiei de a se afla la 1500 de metri de locul declansarii unei bombe atomice. Ca urmare a acestui accident, in laboratorul din Los Alamos nu au mai avut loc manevrari manuale ale substantelor. Slotin a fost declarat post-mortem erou de catre guvernul Statelor Unite, pentru ca a reactionat indeajuns de repede pentru a preveni moartea colegilor sai care se aflau in apropiere. 2. Otto Lilienthal (1848 – 1896)
Ramas in istorie sub denumirea de Regele Planorului, Lilienthal a fost prima persoana care a inregistrat succes in mai multe zboruri succesive cu planorul. Ziarele si revistele internationale au publicat fotografii cu Lilienthal zburand care au oferit un nou imbold ideii publice si stiintifice conform careia masinile de zbor vor deveni in sfarsit realitate, dupa o perioada lunga marcata de indoieli, in care posibilitatea omului de a zbura reprezenta doar o utopie. Visul a fost intrerupt, cel putin pentru o perioada, dupa ce pionierul aviatiei, s-a prabusit de la o inaltime de 17 metri, rupandu-si coloana vertebrala. A murit in ziua urmatoare, insa ultimele sale cuvinte nu au tradat crezul sau de o viata: “Mici sacrificii trebuie facute”. 1. Marie Curie (1867 – 1934)
Marie Curie este una dintre femeile care au participat la scrierea istoriei stiintei. De-a lungul activitatilor sale, ea a doborat nenumarate recorduri: prima femeie care a primit premiul Nobel, primul om de stiinta care a primit Nobelul de doua ori, in doua domenii diferite (fizica si chimie), prima femeie care a predat la Universitatea Sorbona din Paris, prima femeie laureata a Medaliei Davy pentru studiul asupra radiului. Marie Curie si-a dedicat intreaga viata studiului si stiintei. In afara de una dintre fiice, Eve, scriitoare, toti descendentii ei au urmat cariere stiintifice. Nascuta in Varsovia, Maria Sklodowska, pleaca la Paris pentru a urma cursurile de fizica si de matematica la Facultatea de Stiinte. Se casatoreste cu Pierre Curie, cu care are doua fiice: Irene si Eva. Obtine in 1903, impreuna cu Pierre Curie si Henri Becquerel, premiul Nobel in Fizica pentru cercetarile asupra radioactivitatii. In 1911 primeste cel de-al doilea premiu Nobel, de data acesta in chimie, pentru studiile asupra poloniului si radiului. Dupa moartea sotului sau intr-un accident de trasura, aceasta ii preia postul de profesor la universitatea Sorbona. In anii razboiului, nu ezita sa isi ia fiica mai mare, Irene, care avea deja 18 ani si sa plece impreuna pe front, ridicand mici lacase de prim ajutor, denumite “Petites Curies”. Acestea se aflau cat mai aproape de linia frontului, pentru ca soldatii raniti sa nu se deplaseze foarte mult. Anii de studiu asupra elementelor radioactive au expus-o inevitabil la o cantitate mare de radiatii, care se manifesta sub forma unei leucemii. In ciuda bolii sale, ea isi mentine in continuare postul de conducere in cadrul sectiei de chimie si fizica apartinand Institutului Radiului. In 1934, din cauza stadiului avansat se interneaza la sanatoriul din Haute-Savoie, unde moare la data de 4 iulie.