Descopera 6 vedete care au trecut din somaj direct pe culmile gloriei!
John Steinbeck este unul dintre cei mai apreciati scriitori americani care a trait si scris la inceputul si mijlocul secolului XX. Cand SUA era lovita de marea criza economica, Steinbeck alaturi de alti scriitori buni, se straduia sa supravietuiasca. Noroc cu un program conceput de Roosevelt in 1935, prin intermediul caruia 6000 de intelectuali de prestigiu au beneficiat de ajutoare materiale pentru a-si dezvolta creatiile literare. Steinbeck a scris 27 de carti uluitoare, care l-au propulsat rapid printre cei mai iubiti scriitori din toate timpurile. In 1962 a primit si Premiul Nobel.
"Daca iti vei inchide telefonul pentru doua trei ore, vei ignora utilajele care sparg sosele sau muzica trance venita de la adolescentul de deasupra, probabil vei reusi sa citesti "Perla" lui John Steinbeck. Laureatul Nobel l-a creat acolo pe Kino, un pescar sarac lipit pamantului, al carui vis este sa gaseasca o perla imensa, pe care sa o vanda si cu banii sa-l dea pe Coyotito la scoala, sa faca nunta cu sotia lui in costume noi, sa se mute din baraca de paie in orasul de piatra. Kino viseaza mereu perla. Ea valoreaza incredibil de mult in mintea lui chiar daca, trebuie sa admitem, o perla nu este decat lupta scoicii cu un corp strain care i-a invadat organismul. Muschiul se zbate si slefuieste incet incet, o substanta proprie care imbraca acel firicel de nisip sau un mic crab. Perla este scopul suprem pentru Kino. Si o gaseste. Paradoxal, viata nu i se schimba in bine, ci in foarte rau. Toti vor sa-l omoare, sa-l insele, sa profite de pe urma lui, stiind ca perla aia uriasa inseamna multi multi bani. Steinbeck ne arata, in stilul sau magistral, ca imbogatirile peste noapte nu schimba vietile in bine. Kino il pierde pe Coyotito iar apoi, intr-un final, arunca perla in apa marii, scapand de un vis ce devenise blestem." - Desprins din articolul "Ai vrut sa te imbogatesti peste noapte"
Cine era Quentin Tarantino prin anii '80? Un actoras de mana a doua care implora producatorii sa-l includa, macar intr-un rol marunt, prin filme obscure. Se intampla sa prinda o prezenta de cateva minute destul de rar, asa ca Tarantino "soma" prin Hollywood, cu mii de idei si replici in cap. In 1988, pe cand avea numai 25 de ani, a aparut in sitcom-ul Golden Girls, imitandu-l pe Elvis. A incasat 3000 de dolari pentru munca sa si apoi a lucrat din greu la scenariile pentru True Romance si Reservoir Dogs. Insistand, Quentin a fost sponsorizat si a reusit sa-si regizeze primele productii care au starnit simpatie dar si critici aspre in lumea filmelor. A venit Pulp Fiction si toti au ramas fara cuvinte... Despre Inglorious Basterds nu mai trebuie sa spunem nimic, invitandu-va sa cititi review si sa vedeti neaparat filmul, in caz ca nu ati facut-o deja.
"Inglorious Basterds este un film care trebuie vazut pentru ca este facut fara compromis, fara a tine cont de adevarurile istorice, fara a tine cont de cei pe care ii jigneste si fara a fi limitat in vreun fel. Nu se aliniaza istoriei si nici nu incearca, dar in mod sigur reuseste sa fie unul dintre cele mai interesante filme la care am fost in ultimul timp." - Recenzie film Inglorious Basterds
"Harry Potter este celebra serie de romane SF care au propulsat-o pe autoarea britanica J.K. Rowling in topul celor mai bogate femei din lume si apoi pe Daniel Radcliffe printre cei mai bogati tineri actori de la Hollywood, dupa lansarea filmelor inspirate de acest bestseller. Volumele seriei au inregistrat in total vanzari de peste 400 de milioane de copii pretutindeni. Prima carte, "Harry Potter and the Philosopher's Stone", a fost lansata in anul 1997. Au existat zvonuri conform carora volumul "Harry Potter and the Deathly Hallows" s-a vandut in 72 de milioane de exemplare in primele 48 de ore de la lansare, insa nu au existat dovezi concrete in acest sens. Se estimeaza ca numarul real al copiilor vandute ar fi de aproximativ 44 de milioane." - 10 dintre cel mai bine cotate bestseller-uri
Dupa terminarea liceului a inceput sa munceasca - s-a angajat la o statie mica de radio in Miami, insa nu ca moderator, ci ca om de curatenie. Sansa de a lucra intr-adevar ca om de radio i s-a oferit la acelasi post odata cu plecarea unui animator.
Pe 1 mai 1955, Larry King isi incepe prima emisiune la radio. Pentru ca numele sau adevarat, Lawrence Harvey Zeiger era mult prea greu de retinut, managerul radioului i-a recomandat sa adopte numele Larry King.
Primul interviul a fost cu un chelner, a urmat apoi interviul cu cantaretul Bobby Darin. De la primele interviuri pana la cele peste 40.000 de interviuri facute in toata cariera sa a fost doar un pas.
Cariera lui Larry King a avut de suferit de pe urma acestui incident. El a fost concediat de la radio si timp de 3 ani a avut diferite job-uri ca PR-ist sau redactor la o publicatie. Dupa 3 ani de pauza in audio-vizual, Larry King revine in televiziune pe postul de comentator sportiv si in radio cu mai multe emisiuni zilnice.
Din 1985, maestrul comunicarii modereaza emisiunea Larry King Live de la postul CNN si va continua pana cel putin in anul 2011. Larry si-a transformat stilul vestimentar intr-un adevarat brand, rare fiind momentele cand renunta la ochelarii masivi, manecile suflecate, cravata si bretelele sale.
Larry King este o adevarata enciclopedie. Interviurile acestuia au devenit studii in facultati. Stilul lui de abordare inteligent, incomod, dar si amuzant a adunat in studiorile CNN cele mai importante nume din ultimii 23 de ani: John F. Kennedy, Jimmy Carter, Gerald Ford, Mihail Gorbaciov, Bill si Hillary Clinton, Marlon Brando, George Bush, Johnny Cash, Bob Dylan, Al Gore, Audrey Hepburn, Martin Luther King Jr., Monica Lewinsky, Madonna, Paul McCartney, Al Pacino, Nancy si Ronald Reagan, Eleanor Roosevelt, Frank Sinatra, Barbra Streisand, Tony Blair, Jerry Seinfeld, Vladimir Putin, Elizabeth Taylor, etc.
Cei peste 50 de ani de cariera nu au putut trece nepremiati pentru Larry King. Doua Peabody Award pentru cea mai buna emisiune radio si cea mai buna emisiune de televiziune, 10 premii 10 CableACE awards pentru cel mai bun moderator, premiul pentru cel mai bun talk show si inclus in Radio Hall of Fame in 1989 si in Broadcasters’ Hall of fame in 1996. In anul 2002 Larry King a fost declarat cel mai bun om de radio si de televiziune din toate timpurile, fiind singurul jurnalist aflat in ambele topuri.
Si daca Larry King a excelat in viata profesionala, moderand zeci de emisiuni, evenimente si interviuri, dar si redactand carti de specialitate, Larry a fost foarte activ si in viata sentimentala. Celebrul moderator a fost casatorit de 7 ori cu 6 femei.
0 comments
Trimiteți un comentariu Trimiteți un comentariu