7.23.2010

Pirateria online

.
0 comentarii

Ce este legal, ce este ilegal pe DC++ sau torente?

Muzica, filme, carti, orice se gaseste pe internet. Multi descarca astfel de continut cu ajutorul programelor de sharing si permit mai departe altor utilizatori sa preia diverse materiale. Ce este legal si ce nu in tot acest proces si ce risti?
De pilda, inspectorii Asociatiei Industriei Muzicale au adunat probe impotriva a 40 de utilizatori DC++ care au partajat fisiere muzicale, desi nu aveau acest drept. DC++ are peste 100.000 de utilizatori in fiecare zi, Romania conducand detasat in clasamentul realizat in functie de numarul hub-urilor active (adrese de sharing pe DC++ ).
Legea spune asa: "Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual".
Mai simplu, cine foloseste programe de sharing, cum ar fi DC++, oDC sau torente si pune la dispozitia altor utilizatori fisiere si directoare cu muzica, filme sau orice alt material protejat prin drepturi de autor risca sa ajunga dupa gratii, chiar daca nu a primit niciun ban in schimbul acestora.
Folosirea DC++ si a torentelor este ilegala?
Programele de tip DC++ in sine NU sunt ilegale, prin urmare poti sa le folosesti linistit in continuare. Problema apare in momentul in care alegi materialele de share. Astfel, daca materialele din calculatorul tau devin publice si lasi alti utilizatori sa descarce continut protejat, acest lucru se considera infractiune.
Cat despre torente, acestea sunt ilegale, pentru ca odata ce intri in program si incepi descarcarea unor materiale purtatoarea de drepturi, obligatoriu dai mai departe altora, adica devii seeder. Asta se intampla automat, deci tot ce descarci un alt utilizator incarca, fara ca tu sa poti refuza actiunea, potrivit celor de la AIMR.
Download-ul este ilegal?
Nu, ce descarci si ramane in calculator doar pentru tine este in regula din punct de vedere legal. Chiar daca acel continut este piratat, cat timp nu il pui la dispozitia altora, nimeni nu te poate urmari. Asadar, atentie la sharing! Daca reusesti sa descarci, asta e… Dar daca dai mai departe, s-ar putea ca cineva sa fie cu ochii pe tine. Nu o spunem noi, ci chiar Asociatia Industriei Muzicale din Romania.
Cum sunt urmariti piratii?
Internetul functioneaza dupa reguli simple. Orice utilizator poate fi localizat cu ajutorul unei adrese de IP. Adresa de IP - Internet Protocol este o "eticheta" numerica, utilizata intr-o retea de calculatoare care foloseste acest tip de protocol pentru a comunica. Adresa de IP are doua functii principale: sa identifice reteaua-mama si sa localizeze computerul. De asemenea, toate datele de trafic sunt pastrate de furnizorul tau de internet.
Poti incerca sa-ti ascunzi adresa reala de IP, dar furnizorul iti retine IP-ul originar (este obligat prin lege). Iar simplul fapt ca incerci sa te ascunzi arata ca este ceva "necurat" la mijloc. Nici macar utilizarea unui site gazduit in strainatate nu ajuta, spun cei de la AIMR, pentru ca Asociatia colaboreaza cu Federatia Internationala a Industriei Fonografice, din care fac parte 1.400 de case de discuri, din 66 de tari.
Uneori, investigatiile dureaza cativa ani, dar AIMR sustine ca nu renunta la ele pana cand nu ii prinde pe pirati.
40 de romani acuzati de piraterie
Oricat de scumpe vi s-ar parea CD-urile sau filmele, mai bine strangeti bani si le cumparati doar atunci cand va permiteti. Evitati sa le copiati de pe internet. Pirateria inseamma puscarie. Romania a devenit lider mondial, la acest tip de hotie, iar politistii nu-i mai aresteaza doar pe furnizori, ci si pe clienti.
Asociatia Industriei Muzicale din Romania a strans, in luna iunie, probe impotriva a 40 de internauti utilizatori ai retelei DC++, care incalca legea drepturilor de autor, iar dosarele lor vor fi trimise la politie, care va face perchezitiile.
Pe lista neagra a lunii iunie privind incalcarea legii drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) prin partajarea de fisiere muzicale se afla: Bucuresti, Miercurea Ciuc, Craiova, Sfantu Gheorghe, respectiv mai multe localitati din judetele Cluj, Gorj, Neamt, Vrancea, Giurgiu, Suceava, Botosani si Ilfov.
Romania conduce detasat in topul 10 al tarilor monitorizate de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), cu un numar de 913 hub-uri active in iulie 2010, fiind urmata, la mare distanta, pe locul al doilea, de Italia, cu 526 de hub-uri. In top mai apar tari ca Franta, Rusia, Ungaria, Suedia, Finlanda, Polonia, pe locul al zecelea situandu-se SUA, cu 143 de hub-uri monitorizate.
Inspectorii AIMR urmaresc permanent informatia partajata prin hub-urile DC++ de utilizatorii romani, fapt care face posibila si generarea unor date statistice. Astfel, media inregistrata pe hub-urile DC++ in Romania a fost de 75.000 de utilizatori zilnic pe parcursul lunii iunie, cu varfuri de peste 100.000 de utilizatori activi in orele serii si la sfarsit de saptamana. Cantitatea totala de informatie partajata pe hub-urile romanesti la ora 17.00, intr-o zi de luni, de exemplu, depaseste 17.000 terabytes, putand fi echivalata cu peste 4 miliarde de piese muzicale in format mp3 sau 24 de milioane de exemplare de filme in format xvid.
Un utilizator acceseaza trei hub-uri concomitent, in medie, intr-o sesiune de conectare. Accesarea hub-urilor implica in mod necesar punerea la dispozitie de informatie, prin minima de share impusa de administrator, peste 90% din informatia partajata de useri fiind protejata de copyright (muzica, filme, software, jocuri). Conexiunile peer-to-peer reprezinta principala forma de facilitare a pirateriei online de muzica, in special in variantele DC++ si torent.
AIMR protejeaza muzica romaneasca, dar si repertoriul international al membrilor sai (EMI, Universal, Warner, Sony). Monitorizarile online realizate de AIMR au caracter permanent, dosarele cu probe contra altor useri care incalca legea urmand a fi trimise catre politie in luna iulie.
AIMR recomanda utilizatorilor sa aleaga radiourile online pentru a asculta piese sau voci noi, iar pentru a intra in posesia inregistrarilor muzicale sa utilizeze magazinele online care comercializeaza legal albume sau mp3-uri, inclusiv tonuri de apel. Cumpararea de albume si mp3-uri NU include, insa, dreptul de a pune la dispozitie prin internet inregistrarile muzicale ale caselor de productie.

readmore »»

Comerţul electronic pe piaţa românească

.
0 comentarii

E greu sa dezvolti o afacere pe timp de criza. In conditiile in care puterea de cumparare scade, singura solutie pentru mentinerea unui numar mare de clienti pare a fi mentinerea profitului la valori reduse. Si totusi ar mai fi o solutie: dezvoltarea unei afaceri extrem de dinamice. O astfel de afacere ar putea fi una online: un magazin virtual,o afacere online care are posibilitatea de a livra marfa in toata tara si chiar in strainatate.
Entelion Software este un furnizor de servicii enterprise de comert electronic, bazate pe propria platforma de e-commerce si CMS. Entelion vine cu o suita de aplicatii web, pentru a sprijini firmelor ce cauta sa maximizeze profitul in domeniul comertului electronic.

Entelion Software propune exploatarea oportunitatilor oferite de comertul electronic si vine in intampinarea clientilor cu oferta de implementare a unui magazin virtual, care poate fi integrat dupa cerinta cu aplicatii de gestiune stoc, preturi, facturi si incasari. Situl construit poate fi si unul de prezentare, poate fi un site pentru vanzari directe la consumatorii finali sau vanzare catre distribuitori.

Personal vorbind, am facut cumparaturi din astfel de magazin virtual. Ceea ce m-a frapat (pozitiv!) in cazul magazinelor online a fost posibilitatea de a comanda aproape orice aveam nevoie (ofertele pot fi extrem de bogate in magazinele virtuale), comanda facuta in astfel de magazine online ajunge rapid la domiciliu, iar plata se face la fel de rapid. In plus, comertul electronic este disponibil pentru clienti 24 de ore din 24, iar magazinele virtuale te scutesc de deplasarea prin tot orasul in cautarea produselor dorite.
In plus, am promovat mereu magazinele virtuale, comertul electronic in general. De ce n-as face-o? E simplu si eficient.

readmore »»

Tensiometrul

.
0 comentarii

Digital sau clasic tensiometrul este un lucru esential care trebuie sa se afle in trusa de ingrijire personala.
Cu totii, fie ca suntem tineri sau batrani, ajungem sa avem nevoie de tot felul de produse pentru a avea grija de sanatatea noastra, dar pe care le putem folosi singuri, fara vreo calificare anume.
Categoriile de produse ABI Solutions includ: aparate pentru masurarea presiunii sangelui, aparate pentru masurarea temperaturii corpului, aparate digitale pentru determinarea glicemiei din sange, aparate pentru terapie cu aerosoli, cantare digitale si produse pentru ingrijire personala.
Preturile tensiometrelor sunt foarte convenabile, acestea variaza intre 103.16 RON si 260.5 RON. Tensiometrele sunt aneroid profesionale, cu stetoscop sau digitale (unele digital cu vorbitor). Asadar, fie ca este medic de familie, doctor, persoana cu probleme de circulatie a sangelui, persoana cu stres si suparari un tensiometru iti va fi de ajutor. Este vorba despre sanatatea ta, iar daca nu vei avea grija de ea, nimeni nu o sa aiba.
ABI Solutions este compania de care avem cu totii nevoie. Daca umbli dupa un tensiometru, un termometru, un cantar, o alarma pentru medicamente sau orice alt aparat din acelasi domeniu, ai nimerit unde trebuie.

readmore »»

7.22.2010

Desenele creative pe masini

.
0 comentarii

Merita sa vedeti 10 masini vopsite excelent de catre oameni cu adevarat talentati!

Daca ne gandim putin la rusi si la masini, prima data ne vine in minte Volga, cea care a ramas cam la fel de vreo 50 de ani. Totusi, rusii care invart miliarde de dolari pe degete nu se vor avanta spre Volga, ci isi vor alege masini europene sau americane. Cei mai opulenti dintre ei le vor acoperi in aur, sa vada toata lumea statutul select al proprietarului. Dincolo de aceste obiceiuri pe care le cam intalnim peste tot in lume, rusii au si masini care nu impresioneaza prin aur, ci prin desenele creative de pe caroserie.

readmore »»

7.21.2010

Cere marire de salariu pe timp de criza

.
0 comentarii

A cere o marire de salariu, poate din nevoia unei motivatii in plus sau pentru ca ai nevoie de mai multi bani, devine si mai greu de realizat pe timp de criza, cand rata somajului este in crestere, iar problemele economice se rasfrang atat asupra angajatilor, cat si a angajatorilor.
Daca te gandesti sa ceri ceva in plus la salariu, primul lucru ce trebuie inteles este rata ocuparii fortei de munca in domeniul in care lucrezi, dar si nivelul mediu al salariilor practicate. Insa un rezultat nu foarte optimist al acestei analize nu trebuie sa te faca sa renunti la decizia de a cere o marire de salariu, atat timp cat ii poti demonstra sefului tau ca meriti mai mult.

Astfel, tine seama de cateva lucruri inainte sa ceri bani in plus la salariu:
1. Este esential sa iti cunosti rolul si meritele in companie. Ia in calcul rezultatele obtinute in folosul activitatii desfasurate de organizatie, iar daca esti bine pregatit si cererea ta este bine fundamentata pe rezultate concrete, angajatorul poate lua in considerare sa te recompenseze printr-o marire de salariu.
2. Pentru a-ti demonstra implicarea in activitatea de zi cu zi a companiei, este important sa identifici problemele specifice cu care aceasta se poate confrunta. Mai mult, gasirea unor posibile solutii si prezentarea lor sefului tau te pot pune pe lista maririlor de salariu.
3. Un alt element important este abordarea situatiei. Nu numai ca trebuie sa alegi momentul potrivit, dar trebuie sa ai si o abordare profesionala, sustinuta de argumentari fundamentate. Nu este necesar sa ai pregatit un discurs, insa un plan a ceea ce vrei sa spui iti poate fi de folos.
4. In cazul in care cererea ta nu primeste un raspuns afirmativ, este important sa ai un plan de rezerva si sa iei in considerare alternativele unei recompense financiare. Astfel, poti negocia obtinerea unor beneficii pe care tu le consideri utile si necesare, de tipul unor tichete de cumparaturi sau prime de vacanta.
5. Daca nici in acest caz cererea ta nu este luata in considerare, desi esti nedreptatit, informeaza-ti angajatorul ca vei reveni dupa o anumita perioada de timp, deoarece consideri ca meriti o recompensa pentru munca depusa in cadrul organizatiei. Este recomandat sa iti prezinti clar obiectivele si sa justifici cererea, fara a crea insa conflicte.

Este evident ca o marire de salariu pe timp de criza nu-i un lucru tocmai usor. Insa, atata vreme cat cererea ta este sustinuta de dovada beneficiilor pe care tu le-ai adus in cadrul companiei, sansele de a obtine o recompensa pot creste semnificativ.

readmore »»
 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner