7.17.2010

Fata draga cu parul de foc Madalina Manole

.

Madalina Manole, supranumita "Fata cu parul de foc", una dintre vocile cele mai bune ale Romaniei, a decedat in ziua in care ar fi implinit 43 de ani, lasand in urma o cariera de succes inceputa la varsta de 15 ani, un sot si un copil in varsta de un an, dar si refrene de neuitat.
Madalina Manole s-a nascut pe data de 14 iulie 1967 in localitatea Valenii de Munte. Artista isi face debutul muzical la 15 ani in Cenaclul Tineretului prahovean.

Aceasta si-a facut debutul in muzica folk intre 1982 si 1985, cand a devenit membra a cenaclului "Serbarile Scanteii Tineretului" condus de Lucian Avramescu si a facut parte din duetul Alfa si Beta. Intre 1985 si 1988 a studiat canto-muzica usoara la Scoala Populara de Arta, la clasa condusa de Ionel Tudor si Mihaela Runceanu.
In 1988 Madalina Manole a debutat la Festivalul National Mamaia, unde a obtinut o mentiune cu melodia "Un om sentimental". Participarea la festival a marcat inceputul colaborarii cantaretei cu compozitorul Serban Georgescu, care avea sa-i devina mai tarziu si sot pentru 15 ani.

Intre 1990 si 2000 Madalina Manole a sustinut peste 3.000 de concerte si a lansat cantece de mare succes, printre acestea numarandu-se "Te-am vazut, mi-ai placut", "Fata draga", "Ei si ce", "Vreau sa uit", "Cand dansez cu tine" si "Tu n-ai avut curaj".
Primele trei albume lansate intre 1991 si 1994 au inregistrat vanzari de peste doua milioane de unitati, pentru acestea casa de discuri Electrecord acordandu-i artistei trei discuri de aur.
In 1997 artista a lansat albumul de folclor autentic romanesc "Lina, Lina Madalina", cu melodii din repertoriul Mariei Tanase, Mariei Lataretu si Lucretiei Ciobanu.
Madalina Manole a fost declarata campioana a popularitatii la Premiile Industriei Muzicale Romanesti in 2001. In 2003 cantareata a lansat albumul "A fost, va fi iubire", cu 11 cantece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu, iar intre 2003 si 2005 a sustinut mai multe turnee pentru comunitatile romanesti din Germania, Austria, Belgia si SUA.
Ultimul album al cantaretei, "09 Madalina Manole", a fost lansat in luna mai a acestui an. Artista a fost nevoita sa amane lansarea cu public a albumului dupa ce a acuzat probleme de sanatate si a fost internata in spital. Presa a scris dupa internare ca Madalina Manole a fost diagnosticata cu insuficienta cardiaca.
 

Viata privata
Madalina Manole era casatorita din octombrie 2009 cu Mircea Petru, inginer de sunet. Pe 9 iunie 2009 Madalina Manole a devenit mama in urma unor indelungate tratamente de fertilizare, dand nastere unui baietel pe care l-a numit Petru.
Cantareata a murit miercuri, in ziua in care ar fi implinit 43 de ani, trupul sau fiind gasit fara suflare chiar de sotul ei, care a anuntat autoritatile. Prima ipoteza luata in calcul de anchetatori este sinuciderea pentru ca aceasta a luat mai multe medicamente.
Decesul Madalinei Manole aminteste de moartea unei alte artiste indragite de public, Laura Stoica.
Madalina Manole declara in ultimul post pe blog ca s-a recompus sufleteste si ca merge mai departe
Madalina Manole si-a inceput articolul prin salutul cititorilor, pe care ii anunta de lansarea noului album si despre o noua fata a siteului http://www.madalinamanole.ro/, dupa cum le promisese.

"Hei, prieteni! V-am promis de ceva vreme un album nou si o fata noua a site-ului! Iata ca a venit si momentul concretizarii acestor doua promisiuni!", era primul rand al articolului.
"Albumul ,,09 MADALINA MANOLE” a ajuns deja in magazine iar www.madalinamanole.ro ramine calea noastra deschisa de comunicare pentru tot ceea ce simtim sa ne spunem! Despre album?.. Am adunat pe acest disc 12 cintece compuse in acest rastimp, fiecare avind emotia si povestea lui in care va veti regasi cu siguranta, atit voi indragostitii cit si voi, mai putin norocosii in iubire", scria Madalina pe blog despre noul album.
Cat despre ea, Madalina scria in acelasi articol ca ".. M-am recompus sufleteste si merg mai departe, pretuind cu toata fiinta mea tot ceea ce am primit si primesc de la viata! Restul e… miscare de rezistenta!".