8.29.2010

Cele mai ciudate lucruri vandute la mana a doua

.

Tu ai cumpara un vas de toaleta, o proteza dentara purtata ori niste foarfece cu mii si chiar zeci de mii de dolari? Sau ai lua o rochie "la mana a doua" de peste 1 milion de dolari? Exista oameni interesati de asemenea achizitii, care declara pe deasupra ca au facut afacerea vietii lor. De ce sunt atat de dorite aceste obiecte? Aflam in continuare.
 Vas de toaleta - 1.000 de lire sterline

Ce are asa de special? Ei bine, i-a apartinut lui John Lennon, care i-a spus arhitectului ca vrea sa pastreze vasul pe post de ghiveci pentru flori, dupa ce si-a cumparat unul nou.
Organizatorul licitatiei unde a fost scos la vanzare vasul a declarat sincer ca "ar putea valora pana la 1.000 de lire sau ar putea sa nu valoreze nimic, dar cu siguranta este unul dintre cele mai ciudate obiecte din colectie".
Proteza dentara - 23.000 de dolari
Proteza purtata de Winston Chrurchill a fost vanduta la o licitatie cu 23.000 de dolari de catre tehnicialul dentar Derk Cudlipp, nimeni altul decat fiul celui care a construit-o. Proteza a fost atat de importanta pentru Churchill, incat acesta mai avea o dublura identica pe care o purta tot timpul cu el in deplasari. Andrew Bulloc, purtator de cuvant al casei de licitatii Keys, declara ca fostul premier britanic suferea de dureri teribile ale dintilor si gingiilor, fiind un client obisnuit al cabinetelor de dentisti inca din frageda copilarie.
Originalitatea si designul tipic al protezei sunt factorii care l-au ajutat decisiv pe Churchill cu ocazia faimoaselor sale discursuri si apeluri la postul national de radio. Misteriosul colectionar care a cumparat proteza detine numeroase alte obiecte personale ale celebrului premier britanic, printre acestea numarandu-se si microfonul de la care Winston Churchill a anuntat sfarsitul Razboiului Mondial.
Iahtul de 168 de milioane de dolari
Cel mai scump obiect vandut vreodata pe eBay este un iaht. O companie din Florida, pe numele ei 4Yacht, a vandut gigantul de 123 de metri. Iahtul a fost realizat de arhitectul Frank Mulder, care de atunci a mai construit un astfel de "monstru", cu apartamente VIP cu etaj si garaj pentru elicopter, de asemenea scos la vanzare pe eBay.
Rochie de 1,26 de milioane de dolari
Rochia pe care a purtat-o Marilyn Monroe cand i-a cantat "Happy Birthday" presedintelui Kennedy, in 1962, a doborat recordul la o licitatie a casei Christie’s din New York, fiind achizitionata cu 1,26 milioane de dolari de firma Gotta Have It! Collectibles. Unul dintre proprietarii companiei a declarat ulterior ca simte ca este "chilipirul secolului, noi am evaluat-o la 3 milioane de dolari".
Suma este cu atat mai impresionanta cu cat ofertele au pornit de la 12.000 de dolari. Spre comparatie, recordul anterior era detinut de o rochie a Printesei Diana, care s-a vandut cu 225.000 de dolari in urma cu doi ani.
Cea mai mare moneda de aur din lume - 2,68 de milioane de lire sterline
O companie spaniola care se ocupa de comercializarea metalelor pretioase a cumparat imensa moneda canadiana la o licitatie desfasurata la Viena.
Canadienii au realizat cinci astfel de monede: una se afla in posesia Reginei Elisabeta (care apare pe o parte a monedei), doua apartin unor investitori din Dubai, iar despre ultima nu mai stie nimeni nimic. Monedele sunt din aur cu o puritate de 99.999%.
Foarfecele lui Edward - 16.000 de dolari
La o licitatie Christie’s cu obiecte de divertisment au aparut si foarfecele lui Edward Scissorhands, care s-au vandut cu nu mai putin de 16.000 de dolari, desi organizatorii se asteptau sa obtina pe ele cam 5.000 de dolari.
Colectie de meteoriti, 1,4 milioane de dolari
La prima vedere par niste pietroaie oarecare, dar faptul ca sunt din spatiu a facut ca ele sa fie vandute pentru aceasta suma astronomica. Vanatorul de meteoriti Rob Elliott are, asadar, de ce sa-i multumeasca stelei lui norocoase. Si vinde numai 170 de meteoriti din colectia sa care numara peste 1.000 de roci din spatiu.
                                   Sursa

2 comments

Daliana Pacuraru spunea...

Oricum, am indoieli cu privire la capacitatea oamenilor de a discerne ! Nu sunt un adevarat luptator desi as dori o lume mai buna... insa licitatiile de arta, fotbalul, viata mondena lipsita de o ierarhie reala a valorilor ma lasa rece!
In fine...articolul e bun...asa, ca informatie si statistica!

mimi spunea...

Articolul e foarte bun si are informatiile necesare.