12.17.2010

Trucuri ale vrăjitoarelor

.

Cred ca cu toti suntem sătui de escrocheriile vrăjitoarelor, dar ma-m gandit ca poate ca poate mai sunt si persoane care nu  cunoasc aceste trucuri astfel incat vreau sa va prezint 4 dintre cele mai intalnite prin care ţigăncile le fură victimelor banii şi aurul.
 1. Trucul cu aţa
“Cel mai întâlnit truc este cel cu aţa. Orice vrăjitoare are la ea o aţă roşie de vreo 20-30 de centimetri, pe care o taie în două. Jumătate rămâne la ea, iar cealaltă jumătate e pregătită pentru victimă, care este pusă să facă atâtea noduri pe aţă câţi duşmani crede că are. În acest timp, ţiganca scoate cealaltă bucată de aţă şi se preface că face şi ea noduri. Numai că ea nu face noduri, ci o rupe în trei. Apoi, bazându-se pe neatenţia victimei, schimbă aţele, dându-i acesteia să ţină în pumn bucata neînnodată. După descânt, victima desface palma, iar când vede că aţa pe care ea o ştia înnodată este ruptă, rămâne blocată. Şi de aici începe show-ul”
2. Trucul cu pietrele
“Au pregătite de acasă nişte cârpe, ca un guguloi, legate cu aţă. Din aceeaşi bucată de material se mai taie o bucăţică în care pun pietre şi pe care o ţin într-un alt buzunar. Apoi le spun victimelor că banii şi aurul sunt de la dracu’ şi le zic să pună obiectele din aur în bucata aia de cârpă, că trebuie să le descânte şi că, până seara, trebuie să le ţină aşa. Vrăjeală, ele schimbă cârpa cu aur sau cu bani cu cea cu pietricele”. 
3. Trucul cu găina
“Să vă zic şi cu găina cum fac. Vrăjitoarea îi spune victimei: «Uite, hai să îţi arăt ce duşmani puternici ai! Şi ei îţi vor moartea! Ce i se întâmplă găinii, vei păţi şi tu». Şi ia găina, îi bagă mâna sub aripă, unde se află ficatul. În momentul în care o apasă acolo, îi ia respiraţia şi păsării îi dă sângele pe cioc, şi-a mierlit-o. Deci nici vorbă de farmece sau de alte prostii”. 
4. Trucul cu arcul
“Haideţi să vă spun şi cum fac să intre în casele oamenilor. Ele au un fier, pe ţigăneşte se numeşte «sast», care e ca un fel de arc care se armează şi se înfige într-un drob de sare. La un moment dat, le spun victimelor: “Ai cheia de la casă? Dă-o-ncoa’!”. Şi bagă cheia într- un castronel, acolo unde se află şi sastul ăsta. Iar vasul e acoperit cu un prosop şi pus deasupra unui foc, pentru descântec, vezi Doamne. Ei, când se topeşte drobul de sare, sare sastu cu tot cu prosop, de se sperie oamenii de mama focului şi nu înţeleg de ce au sărit cheile lor aşa. Atunci încep minciunile, că au pe dracul în casă, că trebuie să le bage pe vrăjitoare în casă, să facă nişte descântece...” 
Nu va lasa-ti pacaliti de aceste trucuri ieftine.

1 comment

Adelina spunea...

N-am fost niciodata la vrajitoare si nici nu voi ajunge vreodata. Interesante metodele lor :)) le duce si pe ele mintea cumva.