6.14.2010

Atractii turistice iesite din comun

.

Descopera 7 atractii turistice iesite din comun: un oras in care un om a fost lovit de un meteorit, un muzeu al falusurilor si alte cateva exemple bizare!

In Sylacauga, Alabama, a cazut pe 30 noiembrie 1945 un meteorit. Pana acum nimic extraordinar, numai ca un fragment mic a lovit-o pe Ann Elizabeth Hodges si tocmai de aceea roca extraterestra a ramas cunoscuta drept meteoritul Hodges. Acesta a patruns prin acoperisul casei, s-a izbit de un radio din lemn si a ricosat in corpul Annei, care dormea pe o canapea. Femeia a fost serios ranita, insa s-a refacut si a aparut prin toate publicatiile importante ale lumii. Sylacauga este inca vizitat numai pentru acest incident, mai ales datorita faptului ca familia Hodges a primit meteoritul si l-a donat apoi unui muzeu local. Prin 1992, un baiat din Uganda a fost si el lovit de un fragment de numai trei grame dintr-un meteorit, insa nu a patit nimic pentru ca un copac a atenuat impactul.
In High Point, North Carolina, se afla cea mai mare comoda din lume! Localnicii nu au ales degeaba decizia construirii unei astfel de ciudatenii, din moment ce acolo se face mobila si se confectioneaza sosete... Comoda este si un simbol al targului care se tine odata la sase luni si atrage aproximativ 100.000 de turisti. Simbolul pop-art a fost ridicat in 1926 si promovat de atunci de catre Travel Channel, Discovery sau MTV. Aparitia in media a produs o crestere uriasa a curiosilor care nu contenesc sa vina in High Point pentru a admira opera de arta. Si, daca tot vin, sigur cumpara cateva perechi de sosete!
Timexpo Museum este localizat in Waterbury, Connecticut si apartine corporatiei Timex. Bine bine, dar ce e cu acel moai urias acolo, parca luat pe sus din Insula Pastelui? Adevarul este ca acest muzeu nu duce lipsa de lucruri iesite din comun, coroborand timpul si toate obiectele realizate pentru a-l masura cu antropologia. S-au investit aici 5.45 milioane de dolari, mare parte fiind suportata de catre Timex. Nu va ganditi acum ca inauntru veti gasi ceasuri normale de mana. Nici pomeneala. Veti putea admira mecanisme impresionante, roti, brate masive... Un fel de fabrica de ciocolata din poveste, dar totul rezumandu-se la timp.
Intr-un orasel din Indiana (SUA) una dintre atractiile principale este reprezentata de Old Ben. La doua tone si jumatate, Old Ben este cel mai mare bou din lume si se tine bine pe picioare gratie mixturii de paie cu care a fost umplut. Cat l-au vazut atat de mare, fermierii din Kokomo s-au gandit ca pot scoate bani frumosi de pe urma lui, asa ca l-au conservat cum au stiut ei mai bine. Pare desprinsa din peisaj impaierea unui bou si speram ca Old Ben va fi singurul mentinut in forma sa de glorie - fara suflare ce-i drept - prin aceasta metoda. Daca s-ar aplica si la noi...
DEA sau Drug Enforcement Administration este o institutie serioasa din SUA. A prins de-a lungul timpului dealeri importanti, capturi de tone de marijuana, cocaina, pastile si lista poate continua. Pentru ca avea cu ce (vorba melodiei), DEA si-a deschis o splendoare de muzeu la care intrarea este gratuita. Aici, curiosii pot admira drogurile felurite, dar pot si cumpara... cani si alte suveniruri. Cum poti combate consumul si traficul cand lasi lumea sa vada, respectiv miroasa drogurile de aproape?
Se cheama Icelandic Phallological Museum si arata curiosilor peste o suta de falusuri ale unor specii de animale care traiesc in Islanda. Exponatele sunt conservate prin impaiere sau cu ajutorul formolului care, din cauza mirosului patrunzator, obliga folosirea unor recipiente perfect izolate. Pe langa variantele naturale, Icelandic Phallological Museum contine si o serie impresionanta de sculpturi. Interesant este si motto-ul muzeului: "Seeing is Believing"... Mare atentie insa, daca aveti de gand sa ajungeti prin Islanda, la asta.
Numele lui este American Sanitary Plumbing Museum si gazduieste vasele de toaleta de la inceputul secolului 19 si pana in prezent. Exponatele din lemn, metal sau portelan pot fi vazute in Worcester, Massachusetts, intr-o colectie care cuprinde sute de exemplare ingenioase. Le puteti vedea in galeria foto. Interesant este faptul ca, de multe ori, se intampla sa fim in cautarea unei toalete intr-un anumit muzeu. In American Sanitary Plumbing Museum suntem inconjurati din toate partile de toalete!
Surse: wikipedia Yuppy

1 comment

Tasia spunea...

Am vazut si un documentar pe Discovery despre istoria toaletelor! :))

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner