4.30.2010

Cainii vagabonzi, eutanasiati sau lasati in viata?

.

Proiectului de lege pe care l-a inaintat prefectul Capitalei a prezentat date privind numarul persoanelor muscate de caini care s-au prezentat la Institutul Matei Bals - in 2009 s-au prezentat 11.436 persoane, dintre care 7.571 atacate de caini fara stapan, iar in primul trimestru al anului 2010 s-au prezentat 2.813 bucuresteni, dintre care 2.175 atacati de caini fara stapan. Numarul de sesizari privind existenta cainilor pe strada a fost de 8.000 in 2009 si primul trimestru al anului 2010.Proiectul de lege inaintat de Atanasoaei Parlamentului prevede si masuri drastice privind adoptia cainilor fara stapan. Astfel, o persoana fizica nu poate adopta mai mult de doi caini daca nu are acordul asociatiei de proprietari, in caz ca sta la bloc, sau acordul vecinilor daca sta la casa. Totodata pentru adoptie trebuie ca persoanele sa aiba un anumit venit, pentru a putea ingriji corespunzator un caine.

Potrivit legii, persoanele care adopta caini si apoi ii lasa in strada vor primi amenzi intre 2.000 si 5.000 de lei. in plus, este interzis ca dupa ce cainele este adoptat sa fie lasat in spatiul public de langa blocuri, amenda pentru acest lucru fiind cuprinsa tot intre 2.000 si 5.000 de lei. Aceleasi amenzi le vor primi si persoanele care hranesc cainii in parcuri si zone publice. Potrivit lui Atanasoaei, daca oamenii iubesc intr-adevar cainii, nu au de ce sa-i hraneasca pe strada, ci ar trebui sa-i adopte.

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, vrea eutanasierea cainilor fara stapan din Bucuresti, daca acestia nu sunt revendicati in 7 zile. De asemenea, proiectul de lege prevede si sanctiuni pentru cei care adopta caini si apoi ii elibereaza, precum si pentru cei care hranesc animalele pe strada sau in parcuri. Initiativa a starnit vii controverse. Dvs. ce masuri credeti ca s-ar impune, avand in vedere ca in Bucuresti exista peste 40.000 de caini fara stapan iar, zilnic, zeci de adulti si copii sunt muscati pe strazi?

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner