5.09.2010

Povesti cu animale

.

Viata bate filmul! Inclusiv, viata animalelor. Adevarate telenovele lacrimogene, dar cat se poate de autentice, au loc zilnic in lumea vie.

MANGUSTELE OBRAZNICE. Ati crezut ca numai Regina Rosie din Alice in Tara Minunilor se foloseste de purcelusi si de alte biete animale pentru a-si odihni trupul? Ei bine, doua manguste obraznice, de la gradina zoologica Taronga, din Sydney, Australia, au adoptat acelasi obicei. Priviti cu atentie in fotografie. Cea de treia mangusta, care doarme dusa, pare ca nici nu observa faptul ca este folosita pe post de... canapea.
SEE YOU LATER, ALLIGATOR!Vorba vine. De fapt, egreta din fotografie se va mai intalni cu crocodilul de abia intr-o viata viitoare. Asta pentru ca tocmai a sfarsit ca mic dejun al ferocelui pradator. Culmea este ca singura s-a dus in gura crocodilului, gonindu-si o surata, pentru a avea acces la un loc mai bun de pescuit. Intamplarea a avut loc in Boynton Beach, Florida, SUA.
MATA ACROBATA. Pisica salbatica africana nu se dezminte: este in stare de salturi spectaculoase, ajungand la o inaltime cu de 6-7 ori mai mare decat lungimea proprie. Felina surprinsa in fotografia de mai jos se hranise deja cu doi porumbei, insa apetitul pentru hrana si vanatoare au determinat-o sa intre din nou in actiune. Pisica a executat un salt perfect, o pirueta, iar in cadere a prins si cel de-al treilea porumbel, care nu a avut nicio sansa.
O VEVERITA FOARTE LACOMA. Va intrebati, poate, daca priviti cu atentie fotografia, de ce veverita cu pricina are falca atat de umflata. Ei bine, pentru ca incearca sa sparga alune de padure, alimentul ei favorit. Veverita poarta numele Penelope si traieste in Ontario, Canada.
MIC SI IMPERTINENT. Impunatorul mastiff pe nume Seamus a fost ales pe post de « asistent canin » la centrul de ingrijire si dresaj Australia's Guide Dogs Victoria, din motive bine intemeiate: uriasul de 68 de kg este extrem de linistit si prietenos. Rolul blandului Seamus este acela de a-i ajuta pe dresori, atunci cand acestia obisnuiesc cateii mici cu prezenta altor animale si sunt pusi sa execute comenzi si sa stea cuminti, fara a fi distrasi de alti caini sau pisici. Blandetea lui Seamus a fost pusa la incercare atunci cand Ginger, un pui mic si nervos a avut ideea sa-l muste de limba. Uriasul si-a pastrat, insa, calmul si a ramas impasibil in fata provocarii.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner