Iti plac ceasurile de mana? Daca da, merita sa admiri aceste modele superbe!
Jean Dunand Palace

Richard Mille RM 027 Tourbillon
Nu stim exact cati fani are Rafael Nadal in toata lumea, insa stim sigur ca 50 dintre cei mai instariti vor fi foarte bucurosi, acum ca Mille a realizat in colaborare cu marele jucator de tenis, un ceas produs in numai 50 de exemplare. Exclusivismul acesta, coroborat cu designul aparte si cu semnatura lui Nadal, au conlucrat pentru a da un pret final de 525.000 $. Va vine sa credeti ca acest ceas cantareste numai 20 de grame? El are la baza materiale de tipul titan, carbon, aluminiu sau cupru, facandu-l si deosebit de rezistent. Adica tocmai bun pentru un serviciu la peste 150 de kilometri pe ora...
La Claret, clasicul ramane clasic si modernul ramane clasic, chiar daca se inspira din tehnologii inalte, stealth. DualTow are dublu afisaj, unul conventional, incadrat de doua zone ce par a fi digitale, insa de fapt reprezinta benzi rotative, mecanice. Design-ul este inspirat din aviatie, mai precis bombardierele F117 Nighthalk sau B2. Numai 68 de exemplare vor fi produse, fiecare unic. Clientii isi pot particulariza ceasul pe baza unui configurator avansat.

Urwerk Tarantula “Mexican Fireleg”
Colectia 103 de la Urwerk si-a primit ultimul model, Tarantula. Intr-o combinatie agresiva negru si portocaliu, ceasul imita paianjul mexican cu aceleasi culori, pastrand pe langa designul impresionant si functionalitatea cu care Urwerk ne-a obisnuit. Numai 60 de exemplare sunt produse.
Christophe Claret - DualTow NightEagle 

Glashutte Original PanoInverse XL
Au schimbat ei putin schema de culoare si parca au gasit in sfarsit combinatia perfecta. GO are acum un ceas superb, care imbina perfect arta cu functia pura. Exista practic doua afisaje plasate in partea stanga a cadranului, numeroase bijuterii, un indicator de rezerva si o zona dreapta dominata de un decor gasit de regula pe partea posterioara. Puntea si roata de balans se joaca in voie, la vedere.

Harry Winston Opus X
In acest ceas, patru actori par a fi pe scena de teatru. E o scena incadrata in aur alb, in contrast cu fundalul negru si galbenul de pe chipurile actorilor. Trei coopereaza si afiseaza timpul dintr-o zona, pe cand al patrulea, cel mai mic, traieste in cu totul alt fus orar si se invarte in voia lui. O suta de exemplare lucrate de catre genialul Jean-Francois Mojon isi asteapta clientii.

Edox Chronorally
Chronorally, dupa cum ii spune si numele, este un ceas de raliu, dedicat W2R. El este capabil sa cronometreze cu precizie startul sau atingerea vitezei de 100 de kilometri pe ora, precum si curse intregi, gratie preseturilor avansate. Costa 2400 de franci elvetieni.

Breguet Type XXII 3880 ST
Ce vine dupa XX si XXI? Unii vor tinde sa raspunda sfarsitul lumii, dar nu la secole ne refeream, ci la evolutia Breguet. Ceasul acesta contine un siretlic. Cronometrul are un indicator care masoara doar 30 de secunde la o rotatie si nu 60 asa cum ar fi normal. Pentru un minut, bratul face doua rotatii. Pentru a vedea exact in care parte a minutului te incadrezi, trebuie sa te uiti intr-un decupaj asezat sub ora 12. Siretlicul acesta costa insa destul de mult, adica 18.000$.

TAG Heuer Pendulum
Pendulum provine de la creatia lui Christiaan Huygens din 1675, cel care a schimbat arcul clasic cu un pendul incadrat de doi magneti ce il fac sa oscileze cu 43.200 de batai pe ora. Astfel sunt eliminate efectele negative ale gravitatiei sau caldurii asupra arcului. Pentru a se fali cu noua implementare, TAG Heuer a pus pendulul la vedere, in dreptul orei opt.

Hublot F1 King Power
Inca de la prima vedere, observam ca este un Hublot. Apoi, vedem un element circular din zircon si ceramica, ce imita un disc de frana performant. Cronometru? Este! Contor pentru jumatati de ora? Categoric. Logo F1? Da, pentru ca acest ceas a fost special conceput pentru a fi prezentat la Grand Prix-ul Chinei, Hublot fiind desigur un sponsor principal.

Jaeger-LeCoultre AMVOX 5 World Chronograph
Sunt aici trei sute de piese de ceramica si o carcasa din titan. Jaeger-LeCoultre a realizat un nou ceas dedicat iubitorilor de automobilism, de la curse celebre si pana la caluti putere aflati in propriul garaj.

OMEGA Seamaster PloProf
Ploprof este in esenta un ceas simplu, cu un design minimalist, dar asta nu inseamna ca e mai putin atragator. Punctul forte al modelului Omega este reprezentat de carcasa deosebit de rezistenta, care permite o scufundare de pana la 1200 de metri.

Volna Volnatomic Liquid Tourbillon
Pe timp de zi, modelul Volna este o incantare pentru ochi. Pe timp de noapte, spectacolul poate incepe. Nebunul Yvan Arpa (in sensul bun al cuvantului) a lucrat si cu Jerome Romain, punand bucati din Titanic sau praf de pe Luna in doua creatii rebele si extrem de scumpe. Acum, iata-l pe Arpa si in spatele Volna. La ce va asteptati de la el?

Franc Vila EVOS Cobra
Casa orologiera spaniola Franc Vila ne prezinta o noua creatie sport, cu un design unic. Nu va ganditi ca aveti in fata ochilor un plastic ieftin, ci materiale de cea mai buna calitate, printre care si fibra de carbon. Nu de alta, dar ceasul acesta costa 20.000$ si multi spun ca isi merita fiecare banut.

Seiko E-ink Future Now
Trecand de la clasic spre sport, iata ca ajungem si la noua gaselnita in materie de display-uri, si anume cerneala electronica. E-ink inseamna afisaj electronic la rezolutii inalte, in tonuri diferite de gri. Tehnologia e implementata in readere e-book, urmand sa intre si in alte device-uri. Seiko promite rezolutii de 80.000 de pixeli, asigurand imagini mici, insa deosebit de clare.

1 comment
Sunt cateva care nu prea imi plac
Trimiteți un comentariu Trimiteți un comentariu