4.21.2010

Pilula cu telecomanda

.

Farmacistii utilizeaza diferite mijloace pentru a controla eliberarea medicamentelor pilule. De exemplu, pastilele pot fi acoperite cu un strat de substanta care se dizolva, sub actiunea enzimelor digestive, intr-un timp dat. Totusi, rezultatul poate fi variabil, deoarece exista deosebiri de la o persoana la alta in ceea ce priveste viteza digestiei si cantitatea de enzime secretate.
Compania Philips a conceput un produs revolutionar: pastila cu comanda de la distanta. Pilula e prevazuta cu o cavitate ce poate fi deschisa printr-un semnal din afara, eliberand astfel medicamentul.
Drumul pilulei prin sistemul digestiv poate fi urmarit cu ajutorul unui ecograf sau al unui aparat de rezonanta magnetica, iar odata pilula ajunsa la locul potrivit, poate fi declansata eliberarea medicamentului.
Vor exista si alte modalitati de declansare, de exemplu cand continutul de polen in atmosfera atinge un anumit nivel sau cand tensiunea arteriala a pacientului creste peste o anumita limita.
Compania spera ca in curand aceste pastile sa fie indeajuns de ieftine, astfel incat sa nu fie necesara colectarea si reciclarea lor.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner