3.14.2010

Alcoolul previne obezitatea

.


Consumul moderat de alcool, in special vin rosu, este bun nu numai pentru inima unei femei, dar si pentru talie, potrivit unui nou studiu. Cercetarea a inceput cu aproape 20.000 de femei slabe de varsta mijlocie sau mai mari. In timp, cele care au baut alcool cu moderatie s-au ingrasat mai putin si erau mai putin predispuse la obezitate decat cele care nu beau. Aceasta a a ramas valabil si dupa ce s-a luat in calcul stilul de viata si factorii privind dieta ce ar putea influenta greutatea.
Vinul rosu pare cel mai bune pentru pastrarea greutatii, dar si vinul alb, berea sau taria au avantaje. Cercetarea a fost condusa de doctor Lu Wang, specialist in medicina preventiva. Studii anterioare au demonstrat ca bautul moderat - definit ca unul -doua pahare pe zi- poate fi un obicei sanatos, in special pentru bolile la inima.
Noua cercetare, publicata in Archives of Internal Medicine, este prima care examineaza legatura dintre consumul de alcool de catre un individ normal si riscul de a deveni supraponderal sau obez.
Femeile aveau cel putin 39 de ani cand a inceput studiul. Circa 38 procente declarau ca nu veau alcool,33 la suta beau mai putin de 5 grame zilnic, (o bautura standard are circa 10 grame de alcool); 20 procente beau 5 -15 grame zilnic; 6 la suta intre 15 si 30 de grame la suta in fiecare zi; in timp ce trei la suta ajungeau la 30 de grame de alcool, anume 2-3 bauturi pe zi sau mai mult. Pe o medie de 13 ani, femeile au luat in greutate. Totusi, cele care nu consumau s-au ingrasat cel mai mult, iar greutatea scazand pe masura ce crestea consumul de alcool.
Femeile care nu beau au luat in medie 3.63 kilograme, comparativ cu 1.55 kilograme la cele care consumau 30 grame de alcool. Wang a calculat ca o femeie slaba care nu consuma alcoole are 43 procente mai multe sanse de a deveni obeza, iar riscul scade la 33 la suta daca va consuma intre 15 si 30 de grame de alcool.

1 comment

AM spunea...

Aproape orice lucru care este facut cu moderatie poate aduce beneficii.

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner