4.01.2010

Cum poti sa slabesti rapid?

.

Domenico Accili, un cercetator italian de la Columbia University din New York, a descoperit ca in creier exista un “senzor” care ii poate ajuta pe oameni sa piarda in greutate rapid.


Potrivit studiului publicat de Nature Medicine, Accili a descoperit in hipotalamus, zona cerebrala unde se regleaza apetitul, un mecanism complex si fundamental aflat la baza pierderii in greutate: este vorba despre o molecula denumita FoxO1, care "anihilata", permite reducerea cantitatii de mancare fara a reduce "cheltuiala" energetica.

Aceasta molecula actioneaza asupra senzorului CPE, responsabil cu coordonarea aportului caloric cu "arderile" din organism, jucand un rol-cheie in pierderea kilogramelor in plus intrucat, de obicei, atunci cand se mananca mai putin metabolismul incetineste, iar slabitul prin urmare devine mai dificil.

"Am descoperit ca FoxO1 blocheaza CPE si ca atunci cand nivelurile de CPE sunt scazute, se mananca mai mult si se ard mai putine calorii, fapt care duce la acumularea de kilograme. Atunci insa cand aceste niveluri sunt ridicate, se manaca mai putin si se ard mai multe calorii, de unde si pierderea in greutate", a explicat Accili. In opinia cercetatorului, cel mai important aspect al acestui studiu este ca explica de ce dupa o dieta se ia inevitabil in greutate. "Daca vom reusi sa punem la punct un medicamanet capabil sa activeze CPE vom putea ajuta persoanele care au slabit sa nu se mai ingrase la loc", a precizat el.

Sursa: La Stampa

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner