4.03.2010

Romanii, cei mai pacatosi dintre credinciosi (sondaj)

.

65,06% din romani nu pot renunta la sex nici cand vine vorba de Post,in timp ce 3,38% nu se gandesc la asa ceva, considerand acest lucru o lipsa de respect fata de cele sfinte.

26,89% au recunoscut ca pacatuiesc cu gandul, dar ca se abtin si nu dau frau liber pasiunii.

In urma sondajului am mai aflat ca un mic segment, de 4,67%, nu acorda importanta sexului indiferent de perioada anului.

Postul Pastelui denumit si "Postul Mare" sau "Al Patruzecimii" este cel mai sever si mai lung post din calendarul crestin ortodox si dureaza sapte saptamani.


Zilele de post sunt asemanate cu durata Potopului Biblic. Tot atata timp a petrecut si Isus in desert pentru a primi mesajul divin. Cele 10 Porunci au fost asteptate de Moise, pe muntele Sinai, timp de 40 de zile in post si rugaciuni.


In aceasta perioada este interzisa consumarea produselor din carne, produsele animale, lactatele si derivatele sale. Este si un tip de detoxifiere a organismului, dar si de curatire trupeasca

In zilele de Post, biserica ne indeamna sa pastram curatenia trupului si a sufletului, sa nu pacatuim cu mintea sau cu fapta.
Daca luam la socotit cate zile pe an avem sarbatori, zile de Post, sarbatori mari, nu ne ramane decat un procent de 10% din an in care avem libertate sa ne exprimam carnal. Si asta daca esti casatorit/a, pentru a nu fi considerat un pacat.

"…decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul, si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre. (1 Corinteni 7:5)"

 
Adauga blog - adauga articole Bloguri, Bloggeri si CititoriZiarul
Protected by Copyscape Plagiarism Scanner